Un truc datorită căruia putem păstra cozonacii proaspeţi săptămâni întregi
Publicat de Andreea Drilea, 5 aprilie 2023, 08:40
Sărbătoarea Paştelui se apropie.
Cu toţii începem să ne gândim la pregătirile legate de vopsirea ouălor şi coacerea cozonacilor.
De obicei, se întâmplă ca aproape toate cantităţile să fie mult mai mari decât pot mânca membrii familiei. La final, rămân o duzină de cozonaci cu care nu ştim ce să facem. Cu toate acestea, lucrul mai neplăcut este că pâinea dulce începe să se usuce la un moment dat. În acest caz, nu avem de ales decât să-l aruncăm.
Ca să nu ajungeţi în situaţia de a vă întreba ce să faceţi cu cozonacul rămas după Paşte, noi vă sugerăm să profitaţi de un truc simplu. Veţi fi uimiţi de rezultat la final. E cu adevărat impresionant.
Dacă v-au rămas măcar câţiva cozonaci de la sărbătorile de Paşte, procedaţi în felul următor. Faceţi o incizie în partea de sus a cozonacului şi turnaţi un sirop de zahăr şi apă pregătit dinainte. Puneţi cozonacul într-un cuptor foarte încins pentru aproximativ 20 de minute. Acest timp este suficient pentru ca siropul să se absoarbă. Apoi scoateţi tava. Nu o să credeţi, dar rezultatul vă va depăşi aşteptările. Veţi mânca din nou un cozonac delicios şi moale, de parcă tocmai ar fi fost copt.
Încercaţi acest truc şi, odată cu el, veţi uita de cozonacii aruncaţi după Paşte.
Rador/FOTO imagine ilustrativă