Ascultă Radio România Iași Live

Iași: Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții începe luni, 10 iulie

Iași: Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții începe luni, 10 iulie

Publicat de Andreea Drilea, 7 iulie 2023, 10:50


Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții începe luni, 10 iulie. Tinerii pot să se înscrie fizic și online în perioada 10 – 21 iulie 2023, pentru admiterea la studii de licență

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1000 de locuri la admiterea pentru studiile de licență la cele patru facultăți cu 17 specializări.

Tinerii care vin la Universitatea noastră descoperă, în primul rând, o universitate modernă, dinamică, un campus foarte bine organizat, cu multiple facilități pentru învățare, cazare, sport și pentru petrecerea timpului liber. Descoperă numeroase activități complementare celor didactice și de cercetare, cu deplasări în teren, vizite de studiu, cu workshop-uri, întâlniri cu proprietari din zona agribusiness-ului.

Educația la USV Iași înseamnă:

  • Cum poți controla un domeniu vital – Alimentația?
  • Ce se întâmplă de la materia primă, prelucrarea produselor alimentare, până la produsul finit, controlat și expertizat!
  • De ce Agricultura sustenabilă implică multă cunoaștere, tehnologie, inovare și cercetare?
  • Cum pot milioane de oameni să fie hrăniți în vremuri de schimbări climatice?

 

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este alături de absolvenții de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat pentru a face un nou pas important al vieții lor. Studenții noștri învață de la cei mai buni profesori să se adapteze la o stare și o lume în schimbare. Conform metodologiei, în perioada 10 – 21 iulie 2023, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară. Criteriile de admitere la toate cele patru facultăți ale USV Iași, sunt pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).

Înscrierile online pot fi realizate pe http://admitere.uaiasi.ro/

 

Toate programele de studii organizate la USV Iași:

Facultatea de Agricultură (https://iuls.ro/agricultura)

Facultatea de Horticultură (https://iuls.ro/horticultura)

Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (https://iuls.ro/firaa)

Facultatea de Medicină Veterinară (https://iuls.ro/medicina/)

 

Mai multe detalii pe www.uaiasi.ro/admitere, https://www.facebook.com/uaiasi/. Informații se pot obține și prin telefon sau WhatsApp la numărul 0757 011416 sau pe e-mail, la adresa admitere@uaiasi.ro.

(Comunicat de presă)

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni
Regional marți, 22 octombrie 2024, 17:00

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni

Lucrările de consolidare necesare pentru punerea în siguranță a construcțiilor Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni, județul Botoșani, au...

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni
(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie
Regional marți, 22 octombrie 2024, 16:33

(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie

Premieră la Institutul Regional de Oncologie Iași. A fost aplicat tratamentul cu celule modificate genetic la o pacientă în vârstă de 22 de...

(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie
Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”
Regional marți, 22 octombrie 2024, 15:53

Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația...

Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”
Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene
Regional marți, 22 octombrie 2024, 15:12

Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene

Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci este reabilitat integral cu fonduri europene, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Galaţi,...

Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene
Regional marți, 22 octombrie 2024, 14:59

„Șezătoarea Iași” aniversează 10 ani de activitate cu o expoziție la Muzeul Etnografic al Moldovei

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași și Grupul „Șezătoarea Iași” organizează, în...

„Șezătoarea Iași” aniversează 10 ani de activitate cu o expoziție la Muzeul Etnografic al Moldovei
Regional marți, 22 octombrie 2024, 14:30

Iaşi: 30 de percheziţii şi un mandat de aducere, în cadrul operaţiunii JUPITER

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă...

Iaşi: 30 de percheziţii şi un mandat de aducere, în cadrul operaţiunii JUPITER
Regional marți, 22 octombrie 2024, 12:24

Ateneul Național din Iași: În premieră, O seară normală în Familia Addams, la Sala Unirii

Ateneul Național din Iași, în colaborare cu Art You School și AKAdemy Talents, prezintă vineri, 25 octombrie 2024, de la ora 19:00, la Sala...

Ateneul Național din Iași: În premieră, O seară normală în Familia Addams, la Sala Unirii
Regional marți, 22 octombrie 2024, 12:20

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022 la 28,2 kg anul trecut, odată cu creşterea producţiei până...

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut