Vrancea: CJ a semnat contractul de finanţare al DJ204E, care va fi reabilitat cu fonduri europene de peste 130 milioane lei
Publicat de Andreea Drilea, 30 august 2024, 17:22 / actualizat: 30 august 2024, 19:25
Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a semnat, vineri, contractul de finanţare pentru proiectul de ‘Modernizare infrastructură rutieră de drum judeţean DJ 204 E dintre localităţile Mirceştii Noi – Ciuşlea – Străjescu – Doaga – DN 24’, finanţat din fonduri europene în valoare de peste 130 milioane lei.
‘După demersuri susţinute, muncă de echipă şi implicare, împreună cu regretatul preşedinte Cătălin Toma şi cu specialiştii din cadrul CJ Vrancea, cu susţinerea ADR Sud-Est, am ajuns în acest moment mult aşteptat, în care semnăm contractul de finanţare pentru modernizarea unui drum foarte important pentru judeţul Vrancea. Suntem bucuroşi şi de faptul că proiectul este deja într-un stadiu avansat. Proiectul tehnic este deja realizat, fiind finanţat tot prin fonduri europene, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, iar în acest moment avem în derulare licitaţia publică pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările. Sperăm ca achiziţia să se finalizeze cât mai repede, să semnăm contractul de execuţie şi să începem efectiv lucrările într-un termen cât mai scurt’, a declarat vicepreşedintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare.
Astfel, prin acest proiect vor fi reabilitaţi peste 18 kilometri, în prezent drum de pământ şi de piatră, vor fi amenajate peste 14 km de trotuare şi vor fi construite şi/sau reabilitate podurile peste Putna. Toate aceste investiţii vor conduce la creşterea siguranţei rutiere, la condiţii civilizate de trafic, mai rapid, şi vor avea un impact important asupra conectivităţii cu reţeaua de drumuri naţionale şi autostrada A7, dar şi asupra mediului economic din zonă.
Director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est, Luminiţa Mihailov, a subliniat faptul că peste 22.000 de locuitori vor fi beneficiari direcţi ai acest proiect.
‘Nevoia noastră de finanţare este destul de mare. Iată că avem încă în România, în regiune, drumuri de pământ, drumuri care deservesc comunităţi importante. Uniunea Europeană finanţează această axă prioritară care contribuie la creşterea conectivităţii populaţiei, iar obiectivul cel mai important este ca populaţia din aceste comune, din aceste zone, să ajungă mai repede şi în siguranţă, să aibă acces la reţelele mari de transport, e vorba aici în zonă atât de Autostrada A7, cât şi de E85. Prin acest proiect noi reuşim să finanţăm accesibilitatea populaţiei, care înţeleg că este de peste 22.000 de locuitori, dar şi ai agenţilor economici din zonă, care vor fi beneficiarii direcţi ai drumului’, a spus Luminiţa Mihailov.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 130.013.967 lei, inclusiv TVA, finanţarea nerambursabilă fiind de 126.464.746 lei, reprezentând 98% din valoarea totală eligibilă.
Durata de implementare a proiectului este de 40 luni de la data semnării contractului de finanţare, respectiv până la 31.12.2027.
(AGERPRES/FOTO – imagine ilustrativă)