Incursiune fascinantă în literatura generației războiului alături de poetul Claudiu Komartin, la Suceava
Publicat de Andreea Drilea, 4 octombrie 2024, 10:55
În cadrul proiectului Istorie și Muzică III, publicul va avea oportunitatea de a explora „Generația războiului. O literatură printre dărâmături”, alături de Claudiu Komartin, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, pe data de 4 octombrie 2024, ora 18, la Muzeul Național al Bucovinei Suceava.
Incursiunea fascinantă în creația literară și în istorie va fi călăuzită de unul dintre cei mai apreciați poeți contemporani, Claudiu Komartin care va ghida publicul prin povestea ,,generației războiului”, prezentând imaginea captivantă a literaturii printre dărâmături.
Călătoria muzicală în universul creației, în interpretarea excepțională a duo-ului pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, va crea o punte între trecut și prezent, între suferință și speranță, evocând momente de tristețe, nostalgie, dar și de regăsire prin intermediul următorului program:
Johann Sebastian BACH/Leonard DUCK –Wachet auf, ruft uns die Stimme Cantata BWV 140
Johannes BRAHMS -Vals nr. 15 op. 39
Serghei RACHMANINOV -Romance op. 11
Francis POULENC- Sonata
George ENESCU –Menuet trist
György Sándor LIGETI – Polifón etüd
Evenimentul va fi moderat de către prof. dr. Liviu Marcel Ungurean.
Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 0745 868 930, 0787 559 112 sau completând formularul de rezervare: https://t.ly/EbAgh, fiind disponibile 90 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 17.15-17.50.
Proiectul este organizat de Casa de Cultură Rădăuți, Primăria Municipiului Rădăuți și Asociația Klavier ART, având ca parteneri: Protopopiatul Rădăuți, Uniunea Polonezilor din România, Muzeul Național al Bucovinei, Comunitatea Evreilor Rădăuți, Best Western Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, fiind sponsorizat de compania EGGER.
(Comunicat de presă)