Vrancea: Consiliul Judeţean a semnat contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece 2024-2025
31 octombrie 2024, 18:58
Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea e semnat, joi, contractele pentru deszăpezirea a 581 de kilometri de drumuri judeţene în sezonul rece 2024 – 2025, valoarea totală a serviciilor fiind de peste 9,7 milioane lei.
Contractul a fost semnat de preşedintele CJ, Nicuşor Halici, care a avertizat că obligaţiile asumate trebuie respectate de ambele părţi, iar vrâncenii trebuie să aibă parte de servicii de calitate.
‘Fiecare ne-am asumat anumite obligaţii, responsabilităţi, iar atunci când am semnat, am făcut-o necondiţionat de absolut nimeni şi acele angajamente trebuie respectate. Şi din perspectiva interesului public şi mai ales a faptului că au existat nemulţumiri din partea vrâncenilor sau a participanţilor la trafic, unele constatate şi de mine dintr-o altă calitate, cea de prefect, inclusiv conducerea CJ Vrancea de la acel moment şi echipele tehnice denunţând contractul. Instanţa nu a dat câştig de cauză reprezentanţilor CJ Vrancea. Vreau să fie foarte clar că şi pe acest sezon rece obligaţiile vor trebui respectate ad litteram de ambele părţi. Noi (CJ Vrancea – n.red.) vom face tot ceea ce ne-am asumat prin aceste contracte şi mă aştept şi de la operatorii celor două contracte de deszăpezire deschiderea să fie una care să poată fi cuantificată prin acţiunile pe care le vor desfăşura în perioada sezonului rece. (…) Nu îmi doresc conflicte, îmi doresc ca vrâncenii să aibă parte de servicii de calitate, de deszăpezire în cazul de faţă, să se circule în siguranţă şi să nu fie pusă în pericol viaţa sau integritatea vreunui participant la trafic’, a declarat Nicuşor Halici.
El a subliniat că decontarea serviciilor se va face după o monitorizare atentă a acţiunilor de deszăpezire pe drumurile judeţene.
‘Fiecare responsabil de drum judeţean va fi în teren, vom face echipe interinstituţionale şi mixte în care vom verifica la propriu toate acţiunile de deszăpezire, să nu mai existe sincope, inerente în anumite situaţii, acceptabile într-o anumită dimensiune, dar inacceptabile în condiţiile în care aveam (iarna trecută – n.red.) drumuri naţionale şi locale deszăpezite, dar nu puteam ajunge din drum local în drum naţional pentru că infrastructura de drum judeţean nu reuşea să fie deszăpezită. Acest lucru nu vreau să se mai întâmple. Nu vom deconta şi vom cere tragerea la răspundere, în funcţie de capacitatea de constatare şi de aplicare a legii pe fiecare nivel, dar acesta ar fi ultimul lucru pe care mi l-aş dori’, a spus Halici.
Pentru sezonul rece 2024 – 2025, au fost semnate două contracte de deszăpezire, unul pentru zona de nord a judeţului, şi anume, sectorul de munte, care va asigura deszăpezirea pe 297 de km, valoarea totală a contractului fiind de 4.851.457,69 lei, cu TVA, şi altul pentru sectorul de sud al judeţului, unde se va asigura deszăpezirea pe 284 de km, valoarea contractului fiind de 4.880.268,85 lei, cu TVA.
Ordinul de începere a serviciilor va fi dat în funcţie de prognoza meteorologică, atunci când se anunţă ninsori, pentru ca operatorii să îşi pregătească stocurile de materiale antiderapante şi parcul de utilaje, iar operatorii vor fi plătiţi din momentul emiterii ordinului, strict pentru ce servicii prestează.
(AGERPRES/FOTO radioiasi.ro)