Mierea de rapiță. De ce e bine să o consumăm?
Publicat de Lucian Bălănuţă, 5 august 2018, 15:35 / actualizat: 22 august 2018, 11:28
Mierea de rapiţă este recunoscută prin faptul că debutează odată cu anul apicol și, așa cum declară specialiștii, este singura miere care cristalizează foarte repede, fiind mai cremoasă.
Printre beneficiile consumului de miere de rapiță se numără efectul antibacteria sau protecția sporită a organelor interne.
O scurtă trecere în revistă a proprietăților și vitaminelor unui astfel de produs ar indica următoarele:
– Mierea de rapiță conţine enzima Q-3, un element important pentru dezvoltarea oaselor, astfel că această miere este recomandată persoanelor care suferă de osteoporoză.
– Mierea de rapița are o puternică acţiune antibacteriană, protejează ficatul, splina şi pancreasul de boli și contribuie decisiv la scăderea nivelului de colesterol.
– Mierea de rapiţă are acţiuni sedative şi relaxante, fiind indicată în tratamentul afecţiunilor aparatului respirator.
– Adăugată în ceai sau în lapte seara, înainte de culcare, mierea de rapiță are o acțiune relaxantă.
– Mierea de rapiță este precum șerbetul, cu o bogăție de arome unice și chiar dacă este dulce, îți lasă în gură un gust răcoritor.
[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=ZVlousilpb8[/youtube]