Beneficiile porumbului fiert
Publicat de Andreea Drilea, 31 iulie 2020, 10:27 / actualizat: 31 iulie 2020, 11:55
În această perioadă porumbul este la mare căutare. Una dintre cele mai cunoscute cereale, porumbul aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung.
Chiar dacă este fiert, acesta conţine vitamine importante pentru buna funcţionare a organismului, este un excelent antioxidant şi nu îngraşă. Prin fierbere, porumbul își conservă peste 60% dintre nutrienți și vitaminte.
- Porumbul conține fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitaminele C, B1 şi B5 – furnizează multă energie organismului.
- Pentru că este bogat în acid folic, iar astfel poate fi bun pentru menținerea sănătății
- Ajută în prevenirea cancerului la plămâni datorită conţinutului mare de beta-cryptoxanthin.
- Scade nivelul colesterolului.
- Vitamina A din porumb ajută la creșterea rezistenței organismului în lupta împotriva infecțiilor.
- Încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10%, datorită conţinutului mare de tiamine.
- Previne bolile digestive.
- Duce la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon.
- Este recomandat să consumăm porumbul fiert simplu, nu alături de alimente cu conţinut mare de calorii.
(Radio Iași/FOTO arhivă)