Iași: Invitație la Festivalul Luminii, sâmbătă, în Copou
Publicat de Lucian Bălănuţă, 12 septembrie 2015, 11:30
Pe data de 12 septembrie 2015, în intervalul orar 17.00 – 21.00, în Parcul Copou va avea loc Festivalul Luminii, Ediția a V-a, organizat de către Organizaţia Naţională „Cercetașii României”.
Cu o tradiție la nivel național, Festivalul Luminii își propune să ofere participanților un moment de deconectare de la stresul cotidian, de la crizele de timp și aglomerația activităților din fiecare zi. Evenimentul va înlătura rutina și monotonia ce au contribuit la deformarea capacității noastre de a ne relaxa, de a aprecia simplitatea și frumusețea lucrurilor simple ce ne înconjoară.
Programul de anul acesta va fi alcătuit din zece ateliere ateliere desfășurate simultan: Atelier de Jocuri Cercetășești, Atelier de Noduri, Atelier de Face Painting, Atelier de desen pe pânză, Atelier de confecționat cutiuțe din hârtie reciclată pentru lumânărele-gulguțe, Atelier „Poza mea de Cercetaș”, Biblioteca Vie, Atelier de slackline, Atelier de „Provo-cartea”, un Atelier de „Povești la ușa cortului” și o sesiune de manifestării artistice – Cercetașii au talent, Seara Cercetășeasca sau Seara Folk și alte surprize pe care publicul le va afla atunci. Cadrul magic, de relaxare și meditație va fi animat prin aprinderea a 5.000 de lumânări, în gulguțele tradiționale realizate din hârtie reciclată.
În Iași, Festivalul Luminii este organizat de cele 6 centre locale: Centrul Local „Sfântul Anton”, Centrul Local „Sfântul Dumitru”, Centrul Local „Sfântul Francisc, Centrul Local „George Călinescu”, Centrul Local „C-tin Th. Sapatino”, Grupul de Iniţiativă „Aproape de Oameni” Iaşi. Acest eveniment antrenează tinerii din centrele locale organizatoare să se implice în promovarea cercetășiei pe plan local pentru o oferi cetățenilor o imagine de ansamblu asup-ra cercetășiei.
Organizația Națională Cercetașii României este o organizație non-profit, care contribuie la educarea non-formală a copiilor și tinerilor, pentru a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.
„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, nu e rezultatul succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor.
Fericirea e atunci când sunteți mulțumiți cu ceea ce aveți și vă bucurați din plin de asta. Priviți partea bună a lucrurilor, în locul celei mai puțin bune.
Dar adevărata cale de a fi fericiți este prin a-i face pe ceilalți fericiți. Încercați să lăsați lumea un pic mai bună decât era atunci când ați găsit-o!” – mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul mișcării scout – către cercetași.
VIDEOclipuri din anii precedenți:
https://www.youtube.com/watch?v=qi3MxOXn2mQ
Și în alte orașe:
(Comunicat de presă/ FOTO jurnalul.ro)