Alin Ţucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, reţinut de DNA
Publicat de Andreea Drilea, 16 noiembrie 2015, 21:20
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu a fost reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită şi complicitate la dare de mită (două infracţiuni).
Comunicatul DNA:
[quote align=”justify” color=”#999999″]
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 16 noiembrie 2015, a inculpaților:
ȚUCMEANU ALIN IULIAN, secretar de stat în Ministerul Sănătății, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
– luare de mită
– complicitate la dare de mită (două infracțiuni)
și VODISLAV CRISTINEL – SPIRIDON, reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada iulie – noiembrie 2015, inculpatul Țucmeanu Alin Iulian, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de acesta din urmă.
Totodată, inculpatul Țucmeanu Alin Iulian, l-a ajutat pe inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de ”seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.
În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Inculpaților Țucmeanu Alin Iulian și Vodislav Cristinel – Spiridon li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 17 noiembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
[/quote]
(Agerpres/FOTO arhivă cronicadeiasi.ro)