Mărţişoare cu şnururi alb-roşii şi alb-negre, flori şi lumânări, la comemorarea a patru luni de la Colectiv
Publicat de Andreea Drilea, 29 februarie 2016, 20:05
Mărţişoare cu şnururi alb-roşii şi alb-negre, ghiocei, zambile, lalele şi garoafe şi o mulţime de lumânări au fost aduse luni la clubul Colectiv de supravieţuitori, părinţi ai celor decedaţi, prieteni şi apropiaţi ai acestora, în cadrul unei acţiuni organizate de Grupul de voluntari #ÎmpreunăRezistăm.
Zeci de persoane au venit să aprindă o lumânare, să aducă un buchet de flori şi un mărţişor pentru cei care şi-au pierdut viaţa în tragedia care a avut loc pe 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv.
‘Mi-a murit băiatul. Îl chema Laurenţiu Vârlan, de la trupa Up To Eleven. Din patru, el a murit. Pe 11 februarie ar fi fost ziua lui de naştere. Ar fi trebuit să împlinească 31 de ani, însă nu a mai apucat. Ultima piesă a trupei se numea ‘Drum bun’. Aşa îi spun şi eu acum. În loc să-i spun ‘La mulţi ani!’, îi spun ‘Drum bun, Leo!”, a spus Maria Vârlan.
Ea a susţinut că, la patru luni de la tragicul eveniment, nu s-a schimbat nimic, iar lucrurile, în continuare, ‘nu se văd prea bine’.
‘Nu s-a schimbat nimic. Doar nepăsare din partea lor, dar noi, părinţii, vă daţi seama că rămânem cu un gol în suflet toată viaţa. Să-ţi pierzi copilul nu este chiar aşa de uşor. Aş vrea să-i punem pe dânşii în situaţia noastră, adică să vină la un club, să bea un suc şi să se distreze şi să nu se mai întoarcă’, a adăugat Maria Vârlan.
Printre cei prezenţi la comemorare s-a aflat şi un grup de aproximativ 20 de copii, de 13-14 ani, de la Organizaţia ‘Ne Pasă’, veniţi din Slatina, care au adus mai multe mărţişoare realizate de chiar de ei. Ei au desenat în faţa clubului, din lumânări aprinse, o inimă cu mesajul ‘Ne pasă’.
Doi dintre supravieţuitorii tragediei, Alexandra şi Cătălin Scânteie, au fost şi ei prezenţi la eveniment. Ei au spus că, deşi nu sunt încă recuperaţi complet, şi-au dorit să vină să aducă o floare şi să aprindă o lumânare pentru cei care au pierit.
‘Noi eram ca o comunitate, ne cunoşteam între noi, eram prieteni, nu cred că există cineva care a ieşit de acolo şi să nu fi pierdut pe altcineva. Noi eram prieteni între noi, toţi’, a spus Cătălin Scânteie.
El a adăugat că, după ce a fost nevoit să stea la pat patru săptămâni, a trebuit să reînveţe să meargă şi, în prezent, mâinile încă nu poate să le folosească la capacitate maximă.
‘Acum trebuie să reînvăţăm să ne mişcăm. Eu, cel puţin, stând la pat patru săptămâni am reînvăţat să merg. Acum mâinile nu mai sunt funcţionale sută la sută. (…) Apreciem mai mult sănătatea pe care am avut-o înainte. Cred că ne-am schimbat priorităţile în viaţă’, a afirmat Cătălin.
El a precizat că acum are mai multă grijă unde intră. ‘Câte ieşiri sunt, dacă putem sta lângă ieşire, câte persoane sunt în acea încăpere, indiferent că este cofetărie, club, restaurant sau sală de concerte’, a completat Cătălin.
Pe parcursul zilei de luni la Clubul Colectiv a fost şi primarul interimar al sectorului 4 care a adus o coroană de garoafe roşii.
(Agerpres/FOTO arhivă mihaigavrilescu.ro)