Noi reacții la propunerea de modificare a legii SRR-SRTv
Publicat de Lucian Bălănuţă, 5 martie 2016, 10:07 / actualizat: 5 martie 2016, 11:15
Propunerea de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Societăţilor publice de Radio şi Televiziune, iniţiată de senatorul PSD Georgică Severin, continuă să genereze reacţii. Liberalii anunţă că vor stabili în şedinţa de miercurea viitoare a Biroului Permanent Naţional ce poziţie vor adopta pe tema insolvenţei TVR. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ieri că trebuie găsită o soluţie pentru salvarea Televiziunii publice.
Alina Gorghiu: Dacă nu vom rezolva în câteva luni situaţia TVR-ului, eu cred că suntem cu toţii vinovaţi de ce se va întâmpla acolo. Nu e vorba doar de cele 700 de milioane de lei date de la buget, vorbim de câteva mii de angajati, vorbim de o televiziune care este pe buza prăpastiei.
Realizator: Tot ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că intrarea în insolvenţă a TVR ar putea fi singura cale de rezolvare a problemelor financiare, la fel ca şi depolitizarea ei, prin schimbarea legii.
Liviu Dragnea: Obiectivul nostru rămâne acelaşi, să salvăm TVR-ul; schimbarea legii de funcţionare este în Parlament acum. Aşa cum am spus anul trecut, ne interesează să depolitizăm conducerea TVR-ului. Consiliul de Administraţie va fi format din reprezentanţii stabiliţi de Parlament, dar TVR-ul să fie condusă de un manager desemnat de Consiliul de Administraţie, în baza unui concurs de proiecte de management. Şi Radioul trebuie depolitizat, foarte simplu.
Realizator: UDMR nu susţine iniţiativa legislativă de schimbare a Legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi a Televiziunii publice. Liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, spune că actul normativ nu rezolvă situaţia financiară a TVR.
Kelemen Hunor: Această iniţiativă tratează în mod uniform Radioul şi Televiziunea. Radioul public funcţionează corect, este o instituţie credibilă, are performanţe economice bune, nu are pierderi. Din acest punct de vedere, ar trebui să evităm să facem dintr-un bolnav sau dintr-un muribund, cum e TVR, încă o instituţie care va ajunge la această fază. Trebuie lăsat Radioul să funcţioneze conform legislaţiei în vigoare în acest moment, trebuie respins proiectul.
(Radio România Actualităţi/ RADOR/ FOTO colaj Radio Iaşi)