12 produse alimentare inovative la ECOTROPHELIA, competiția națională organizată la USV Iași. Emisiunea ”Bună dimineața” (15.06.2023)
Publicat de hdaraban, 15 iunie 2023, 11:11 / actualizat: 18 iunie 2023, 11:19
În cifre, ediția de la USV Iași organizată alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), între 15 – 17 iunie, înseamnă participarea a cinci centre universitare, cu 12 echipe în care se regăsesc 59 de studenți cu 23 de coordonatori.
Conform programului elaborat pentru data de 15 iunie, deschiderea oficială va avea loc în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, de la ora 10.00, iar prezentarea publică a produselor înscrise în concurs va avea loc în foaierul Aulei Magna, cu începere de la ora 11.00. Tot pentru data de 15 iunie au fost prevăzute prezentările în plen, urmând ca jurizarea produselor înscrise în competiție și decernarea premiilor să aibă loc vineri, pe 16 iunie 2023.
ECOTROPHELIA EUROPE 2023, faza națională de la USV Iași îl are ca președinte al juriului pe Cătălin BÎLBÎE de la SC EXPERGO BUSINESS NETWORK SRL, iar ca membri pe Adrian DOBRE de la MULTIVAC România, Irina Mihaela MATRAN de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Cecilia Oana ȚUGULIA de la Asociația producătorilor locali produs în Iași și Paul Corneliu BOIȘTEANU de la USV Iași.
La emisiunea ”Bună dimineața” din 15 iunie 2023, unul din organizatori, șef lucr. dr. Marius Ciobanu de la Facultatea de Agricultură a USV Iași, a oferit, în dialogul cu realizatorul George Marici, reperele competiției.