(AUDIO/FOTO) La start, sesiunea de toamnă a Admiterii 2017, la Universitatea Agronomică Iași – emisiunea ”Bună dimineața” (5.09.2017)
Publicat de petronelamihai, 4 septembrie 2017, 18:16
Pentru forma LICENȚĂ (pentru viitorii studenți), în cadrul sesiunii de toamnă a Admiterii 2017, la UȘAMV Iași sunt puse la dispoziția candidaților aproximativ 200 de locuri în total, bugetate și cu taxă, la trei dintre cele patru facultăți ale instituției. ”Pentru sesiunea din toamna anului 2017, scoatem la concurs un total de 115 locuri bugetate și 90 de locuri cu taxă. Pentru cei care doresc să devină studenți ai Facultății de Agricultură, avem 30 locuri bugetate și 35 locuri cu taxă. La Facultatea de Horticultură, mai sunt disponibile 48 locuri susținute cu fonduri de la buget și 15 locuri cu taxă, iar la Facultatea de Zootehnie sunt neocupate 34 locuri bugetate și 35 locuri cu taxă. La Facultatea de Medicină Veterinară mai există locuri disponibile doar la programul în limba engleză, deci pentru candidații din străinătate. Fiind în același an calendaristic, nivelul taxelor de înscriere este același ca și în sesiunea din vara 2017. Pentru studiile de masterat, care au o durată de patru semestre, sunt puse la dispoziție 45 de locuri bugetate și 39 locuri cu taxă, câte 5 locuri din fiecare categorie fiind alocate candidaților rromi.”, menționa prof univ dr Benone Păsărin, prorector cu activitatea didactică în cadrul UȘAMV Iași, într-un interviu acordat pentru ”Tema zilei” – emisiunea ”Bună dimineața” (RADIO IAȘI, 5 septembrie 2017, ora 9.10).
(prof univ dr Benone PĂSĂRIN, prorector cu activitatea didactică în cadrul UȘAMV Iași)
Admiterea candidaţilor în învăţământul superior la toate domeniile se face fără probe de examen, criteriile de departajare, dupa notele de la Bacalaureat, fiind următoarele:
- Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română (N1): 50%
- Nota de la o altă probă scrisă, la alegere (N2): 50%
Candidaţii din lista finală, situaţi sub „linia de admitere”, pot fi înscrişi pe baza de cerere, în limita locurilor aprobate de Senat, ca studenţi în regim cu taxă.
Admiterea candidaţilor la studiile universitare de masterat se face prin concurs, criteriile de departajare fiind pe baza notelor obţinute la examenul de finalizare a studiilor de licenţă , după cum urmează:
- Nota de la proba 1 – evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate (N1): 40%
- Nota de la proba 2 – prezentarea şi susţinerea lucrării de licenţă/proiectului diplomă (N2): 60%
La înscriere candidaţii vor prezenta un atestat privind comunicarea într-o limbă străină de circulaţie internaţională, eliberat de Disciplina de Limbi străine a USAMV Iaşi sau de o altă instituţie specializată recunoscută, dar avizat de Disciplina de Limbi străine.
Se pot înscrie pentru pregatire universitară de lungă durată in sistem ID numai absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta.
Admiterea candidaţilor la ID, la toate specializările, se face fără probe de examen, criteriile de departajare, dupa notele de la Bacalaureat, fiind următoarele:
- Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română (N1): 50%
- Nota de la o altă probă scrisă, la alegere (N2): 50%
Joi, 7 septembrie 2017, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” Iași (UȘAMV Iași), va debuta sesiunea de toamnă a Admiterii 2017, urmând a se desfășura înscrieri atât pentru formele LICENȚĂ și MASTERAT, cât și pentru ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANȚĂ (ID) și DOCTORAT.
Astfel, în funcție de opțiunile avute în vedere, candidații se vor putea înscrie după următorul calendar:
STUDII DE LICENȚĂ – 7 – 12 septembrie 2017
STUDII DE MASTERAT – 7 – 12 septembrie 2017
ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANȚĂ (ID), CICLUL DE LICENȚĂ – 12 – 21 septembrie 2017
ȘCOALA DOCTORALĂ – 4 – 28 septembrie 2017 (în cazul în care, la prima sesiune, nu sunt ocupate locurile programate, UȘAMV Iaşi poate organiza o a doua sesiune de admitere la studii universitare de doctorat.)
Noutatea din acest an este reprezentată de posibilitatea ca înscrierea candidaților să se realizeze și online pe o platformă specializată, pusă la dispoziția candidaților înainte de începerea perioadei de înscriere, astfel încât tinerii să aibă timp suficient pentru a se familiariza cu această metodă.
Redactor,
Petronela COTEA MIHAI