Biosenzori pentru depistarea uleiului de măsline fals, una dintre preocupările profesorului gălățean Constantin Apetrei. Emisiunea ”Weekend cu prieteni” (24.01.2021)
Publicat de hdaraban, 24 ianuarie 2021, 18:25 / actualizat: 25 ianuarie 2021, 18:41
Preocupări științifice românești și uleiul de măsline, greu de imaginat o legătură directă și totuși ea există prin prisma a ceea ce și-a propus o echipă de cercetători coordonată de prof. univ. dr. Constantin Apetrei de la Facultatea de Științe și Mediu a Univeristății ”Dunărea de Jos” din Galați.
Este vorba despre un proiect care primește finanțare de peste un milion de lei, după ce a fost înscris în cadrul Competiției Naționale Proiecte de Cercetare Exploratorie pe 2020, pe domeniul Științe Inginerești.
La ediția ”Weekend cu prieteni” din 24 ianuarie 2020, Horia Daraban a stat de vorbă cu profesorul gălățean. Printre subiectele abordate s-au regăsit începuturile demersului științific, în ce măsură ar putea exista aplicabilitate a unor biosenzori și pentru alte produse alimentare, dar și locul pe care îl ocupă cercetarea, inovarea în finanțarea publică.