Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gh. Mârzescu” Iași derulează, un proiect Erasmus+. Rodica Alexandrescu împreună cu elevii Andreea Rusu și Dan Butnaru – invitați în Matinal – 28 mai 2019.
Publicat de mihaipohoata, 27 mai 2019, 22:46 / actualizat: 28 mai 2019, 6:45
Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii „Gh.Marzescu” din Iasi deruleaza, timp de 2 ani (2018-2020) Proiectul Erasmus+ “Inclusion in Secondary School”, impreuna cu scoli partenere din Germania, Grecia si Franta.
Proiectul isi propune integrarea elevilor care intampina diferite dificultati (de invatare, adaptare, comunicare, etc) in mediul scolar, social si cultural folosind modalitati non-formale de instruire si pregatire.
In cadrul proiectului, in perioada 24 februarie-3 martie 2019, a avut loc la Munchen, in Germania, cea de a doua reuniune, la care au participat 2 elevi ai clasei a IX-a A și 2 elevi ai clasei a X-a . Elevii au pregatit materiale referitoare la scoala, orasul, tara lor, au participat la workshop-uri si diverse activități de invatare, la evenimente culturale, stabilind prietenii durabile cu gazdele din Germania și cu echipele din Grecia și Franța. În programul reuniunii au fost incluse si o vizită la muzeul de artă modernă, turul orașului Munchen, o vizită la muzeul fabricii BMW Welt. Toti participantii la reuniune s-au intors acasa cu importante achizitii profesionale, interculturale si civice.
Reuniunea de proiect de la Iasi, programata in luna mai 2019 la Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii „Gh.Marzescu” si-a propus testarea , impreuna cu elevi din cele 4 tari partenere, a unor metode de invatare non-formale care sa conduca la imbunatatirea competentelor de calcul ale elevilor.
Activitatile de invatare, desfasurate la Planetariul de la Universitatea „Al.I.Cuza”, in supermarket sau la Gradina Botanica au alternat cu vizite la Palatul Culturii, Teatrul National, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, la biblioteca si in aula sau la Manastirea Trei Ierarhi.
Oaspetii europeni au fost impresionati de bogatia culturala a Iasului, de ospitalitatea locuitorilor sai, iar elevii participanti in proiect au petrecut impreuna o saptamana activa si amuzanta in acelasi timp, stabilind prietenii adevarate si de durata.
Despre avantajele și utilitatea acestui proiect, avem precizări din partea d-nei profesoare Rodica Alexandrescu și a doi elevi implicați în proiect, Andreea Rusu și Dan Butnaru, astăzi (marți, 28 mai 2019), în intervalul orar 9:10-9:20, din Matinalul ”Bună dimineața” – garanția trezirii zilnice fără griji, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM dar și live pe www.radioiasi.ro, emisiune realizată de Mihai Florin Pohoață.