EXCLUSIVITATE – Trei cărți, de J. M. KEYNES, traduse în română de prof. univ. Gabriel MURSA – Dialog intercultural din 17 nov. a.c., h. 20 și 30 de minute − cu Dumitru ȘERBAN
Publicat de gabrielarotaru, 17 noiembrie 2023, 07:15 / actualizat: 17 noiembrie 2023, 19:31
În ediția de astăzi a emisiunii noastre l-am invitat pe domnul profesor universitar, specialist în științe economice, Gabriel Mursa, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Gabriel Mursa predă, în cadrul instituției amintite, doctrine economice, economie politică, microeconomie, macroeconomie, microeconomie aplicată, macroeconomie aprofundată.
Astăzi, împreună cu invitatul ediției, povestim despre un interesant volum, semnat de către economistul britanic John Maynard Keynes. Volumul este tradus de către profesor universitar, doctor în economie, Gabriel Mursa. Volumul tradus cuprinde trei cărți și vede, pentru prima data în limba română, lumina tiparului. Apare sub egida Băncii Naționale a României.
Concret, acesta cuprinde: Moneda și finanțele Indiei (1913); Scurt tratat despre reforma monetară (1923) și Tratat despre bani (1930).
Cartea vede lumina tiparului la Editura Curtea Veche Publishing din București și urmează a fi lansată. Noi, Radio Iași, vorbim, despre această apariție editorială, în exclusivitate.
Prieteni, sigur v-am stârnit curiozitatea, așa că, propun să facem cunoștință cu domnul profesor Gabriel Mursa, cel care, în prima secvență audio pe care o postăm, ne creionează un portret al economistului britanic John Maynard Keynes, autorul cărții – Teoria generală a ocupării forței de muncă, a dobânzii și a banilor.
Invitatul nostru ne vorbește și despre cele trei cărți pe care le-a tradus și despre care, astăzi, aflăm mai multe amănunte.
Astăzi, invitat la dialog avem pe domnul profesor Gabriel Mursa, doctor în economie, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.
Din următoarea secvență audio… aflăm amănunte concrete despre – Moneda și finanțele Indiei (1913); Scurt tratat despre reforma monetară (1923), respectiv Tratat despre bani (1930), de John Maynard Keynes.
Cărțile sunt traduse de către profesor univeristar, doctor în economie, Gabriel Mursa și sunt prinse în coperțile aceluiași volum. Volumul apare sub egida Băncii Naționale a României la Editura Curtea Veche Publishing din București.
În ultima secvență audio pe care o postăm, de la invitatul nostru, aflăm amănunte din culisele traducerii celor trei cărți. Domnul profesor Gabriel Mursa, doctor în economie, ne răspunde și la întrebarea – Cui se adresează volumul de față?
Aproape de finalul dialogului, aflăm amănunte și despre keynesianism sau keynesism, curent în gândirea economică, apărut în secolul XX, introdus de către economistul britanic John Maynard Keynes, curent inițiat în lucrarea Teoria generală a ocupării forței de muncă, a dobânzii și a banilor (1936).
Stimați prieteni, în speranța că v-am stârnit interesul cu subiectele amintite – și sigur am făcut-o – vă invit ca vineri, 17 nov. a.c., între 20:30 – 21, să fiți alături de Radio România Iași, pentru a urmări emisiunea: Dialog intercultural.
Ne auzim, online, AICI – https://www.radioiasi.ro/asculta-live/
Text, foto și audio: Dumitru ȘERBAN