„Cămara lui Păstorel” la Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan (30.10.2018)
Publicat de Andreea Drilea, 30 octombrie 2018, 09:03
„Cămara lui Păstorel” ne provoacă să facem cele mai gustoase şi mai arătoase conserve de iarnă!
Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi ne propune ediţia a IV-a a concursului de prezentare a conservelor tradiţionale moldoveneşti „Cămara lui Păstorel” – eveniment inclus în agenda Festivalului „Teodorenii” 2018.
Degustarea şi jurizarea vor avea loc, sâmbătă, 8 decembrie 2018, începând cu ora 10.00.
Concursul are doua secţiuni:
Dulce (magiunuri, dulceţuri, peltele, compoturi, siropuri etc.);
Sărat (zacuşti, tocane, sosuri, bulion, murături etc.).
Mihaela Morariu, responsabil comunicare la Biblioteca Judeţeană Iaşi ne-a adus în matinal toate detaliile acestui eveniment:
Produsele trebuie să fie fabricate din materii prime din arealul Moldovei, să nu conțină aditivi alimentari și să fie realizate după un procedeu tehnologic tradițional. Fiecare produs va fi însoțit de o fișă în care vor fi trecute denumirea și lista ingredientelor folosite. Dacă o rețetă este realizată după o rețetă veche, acest lucru va fi menționat în aceeași fișă. Concurenții care nu se vor conforma regulamentului, vor fi descalificați.
Concursul se adresează cititorilor Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” de toate vârstele și are ca scop încurajarea și totodată promovarea tradițiilor culinare moldovenești, dar și al consumului de produse realizate în gospodărie. Persoanele interesate își pot manifesta dorința de a participa prin completarea formularului disponibil la sediul central al Bibliotecii (Centrul de înscriere sau Secția de Împrumut carte pentru Copii – Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin) și la cele șase filiale de cartier.
Perioada de înscriere este 20 octombrie – 3 decembrie 2018. Fiecare concurent se poate înscrie cu maximum un produs pentru fiecare secțiune. Participarea este gratuită, în baza permisului de acces la bibliotecă valabil.
Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu condus de Marius Cristian. Vor fi punctate: 1) Creativitatea (găsirea unei denumiri inspirate); 2) Calitatea gastronomică a produsului (ingrediente și combinațiile folosite); 3) Impresia generală (concordanță între aspect vizual și gust). Premiile constau în ustensile de bucătărie și alte surprize din partea sponsorilor. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Contestațiile vor fi adresate exclusiv juriului.
Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.
(FOTO: colaj)