Cercul de artă plastică „Prietenii Culorilor” din Buhalniţa, judeţul Iaşi, la 40 de ani de existenţă
Publicat de Andreea Drilea, 7 octombrie 2019, 10:37
Cercul de artă plastică „Prietenii Culorilor” din Buhalniţa, judeţul Iaşi, la 40 de ani de existenţă.
Profesorul coordonator Vasile Aioanei, în Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan:
Vernisajul expoziției de artă plastică, precum și lansarea albumului de artă, cu același nume, ,,Transfigurări cromatice”, are loc Palas Mall Iași, marţi, 8 octombrie 2019, la ora 13,00.
Expoziţia poate fi vizitată de astăzi, 7 octombrie şi până la 14 octombrie 2019.
Câteva detalii:
Cercul de artă plastică ,,Prietenii culorilor” a fost înființat la Buhalnița în luna aprilie, în anul 1979, iar palmaresul său include până în prezent peste 1500 premii, peste 400 internaționale, dintre care menționăm: Marele premiu la concursul ,,Tonitza”- Iași (2002), Monaco (2003), trofeul festivalului internațional ,,Anelisse” în 2016 și 2019 (revista ,,Aripi de vis”), titlul de laureat național (,,Aripi de vis” 2017), medalii de aur, argint și bronz, premii speciale și certificate de merit obținute la concursuri organizate în China, Japonia, India, Taiwan, S.U.A., Macedonia, Cehia, Germania, Elveția, Rusia, Bulgaria, Polonia, Franța, Anglia, participări la expoziții internaționale organizate în Egipt, Argentina, Danemarca, Turcia, Singapore sau Finlanda.
“Ceea ce este însă important în această fericită ecuație, este educația estetică și culturală pe care peste 500 de elevi, au primit-o, de-a lungul anilor. Le urmăream fiecare gest, fiecare mișcare, cât de perseverenți sunt, cât de transpuși, citeam pe chipurile lor bucuria izbânzii sau nemulțumirea… Datorită performanțelor pe care aceștia le-au realizat, au avut șansa să obțină burse pentru continuarea studiilor, să călătorească în țări ca Germania, Danemarca, Brazilia, Taiwan, Franța sau Monaco. Majoritatea dintre ei au studii universitare, doctorate, sunt apreciați acolo unde sunt angajați, în țară sau străinătate, unii dintre ei în universități din S.U.A. și China.” a punctat coordanatorul cercului, prof. Vasile Aioanei.
(Radio Iaşi/A.Ş., A.D.)