Te duci și tu la șezătoare? Ia-ți și bebelușul! Cristina Bărbieru, kinetoterapeut, ne-a invitat la șezătoare, în matinal
Publicat de gabrielarotaru, 9 mai 2024, 10:08
Te duci și tu la șezătoare? Ia-ți și bebelușul!
Kinetera ne provoacă la „Șezătoare pentru mame cu bebeluși”!
Ești proaspătă mămică sau viitoare mămică, cu siguranță ai multe întrebări referitoare la dezvoltarea armonioasă a bebelușului tău. Te așteptăm alături de bebelușul tău să ne cunoaștem și să povestim.
✨kt. pediatru Cristina Bărbieru va fi alături de tine cu răspuns la toate provocările pe care le ai legate de dezvoltarea copilașului. Iată concret care vor fi o parte dintre subiectele de discuție, în funcție de vârsta bebelușului:
?0-6 luni, 10 mai, ora 12
?Perioada neonatală și experiențele senzitivo-motorii dobândite cu ajutorul părinților prin transportul, manipularea, îngrijirea și joaca oferite bebelușului, toate acestea sunt importante deoarece pun bazele dezvoltării abilităților motorii, senzoriale, proprioceptive, cognitive și sociale.
?Alăptarea și problemele cu care se confruntă un sugar în timpul suptului; Gura reprezintă o poartă USB atât din punct de vedere postural cât și emoțional, o limbă care nu are poziția corectă în gură va crea o tensiune anterioară a gâtului ce se răsfrânge asupra coloanei cervicale.
?Colicii și refluxul unui sugar pot afecta calitatea vieții, din fericire există tehnici speciale prin care putem ameliora aceste simptome;
?Somnul un alt subiect cu interes, cum putem influența pozitiv calitatea somnului unui bebeluș prin kinetoterapie și masaj;
?Tensiunile musculare cu care bebele se poate confrunta încă din prima zi de viață;
De asemenea e important de știut că organismul copilului este complex, orice tulburare a unui sistem va declanșa o mulțime de alte compensări, așadar abordarea este una globală, putem influența prin ședințele de kinetoterapie și ajuta un bebeluș să aibă o dezvoltare tipică și armonioasă în propriul ritm.
?6-12 luni, 10 mai, ora 13
?Poziția așezat, când și cum trebuie să stea un bebe în așezat, cum verificăm dacă acesta stă corect pe tuberozitatea ischiatică și nu pe sacrum.
?Reflexele arhaice au un rol foarte important, ce se întâmplă dacă nu sunt integrate și cum pot afecta postura, cognitiv și emoțional un copil.
?Etapele de dezvoltare în primul an din viața și cum putem stimula copilul să realizeze singur anumite mișcări pe care îi este greu să le facă.
?La ce să fim atenți când copilul inițiază primii pași.
?Cheia unei dezvoltări armonioase uneori este dată de dozajul hiperprotecției din partea părinților, întrucât ne confruntăm des cu asta dorim să venim în ajutorul părinților prin acest eveniment pentru informare.
Cristina Bărbieru, kinetoterapeut, ne-a invitat la șezătoare, în matinal.