Ascultă Radio România Iași Live

Tema Zilei: Masa de Paşte, provocare şi cumpătare. Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan (23.04.2019)

Tema Zilei: Masa de Paşte, provocare şi cumpătare. Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan (23.04.2019)

Publicat de Andreea Drilea, 23 aprilie 2019, 16:46

După un post lung şi drastic, la masa de Paşte vom mânca cozonac, drob, ouă umplute sau friptură de miel şi prăjituri cu creme diverse. Cum să facem ca festinul de sărbătoare să nu se termine cu un apel la 112 sau cu câteva kilograme în plus, aflăm de la specialist.

Nutriţionistul Anca Buruciuc în Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan:

Despre vedeta numită „Cozonac”…  ‼️‼️‼️

O felie generoasă de cozonac cu nucă, stafide şi lapte este mai calorică decât o porţie de friptură din piept de pui.

Cozonacul este un dulce tradiţional care se mănâncă, sau aşa ar trebui, de maximum două ori pe an, şi atunci, câte o felie, maximum două, la o sărbătoare, nu câte două felii pe zi.

Specialistul în nutriţie recomandă folosirea ouălor de curte sau a celor ecologice la prepararea cozonacului, iar coaja de lămâie să provină în mod obligatoriu de la fructe netratate cu agenţi chimici de conservare.

Cozonacul are foarte multe calorii şi de asemenea o încărcătură glicemică ridicată, nefiind indicat persoanelor supraponderale, celor care suferă de obezitate. Suferinzii de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului.

Câte calorii are cozonacul în funcţie de umplutură? ⬆️

Cozonacul cu miez de nucă sau alune are nu mai puţin de 350 kcal per 100 g produs.

Cozonacul cu nucă şi stafide are 411 kcal/100g. Tot per 100 de grame, acesta conţine 12g de grăsimi şi 50g de carbohidraţi.

Cozonacul cu rahat este şi mai caloric. Acesta conţine nu mai puţin de 422 kcal la 100 g produs, dintre care 18 g de grăsimi şi 55g de carbohidraţi.

(Radio Iaşi/Adina Şuhan)

Etichete:
40.000 de km, de pedalat, într-o singură zi. Robert Dalas în direct la Bună Dimineața
Bună dimineaţa vineri, 21 februarie 2025, 08:37

40.000 de km, de pedalat, într-o singură zi. Robert Dalas în direct la Bună Dimineața

Un ieşean pasionat de indoor cycling, Robert Dalas, îşi propune să mobilizeze comunitatea regională pentru a pedala împreună echivalentul...

40.000 de km, de pedalat, într-o singură zi. Robert Dalas în direct la Bună Dimineața
Cum rezolvăm probleme în cuplu? Psihoterapeuții Dana Galupa și Marian Gabriel Irimia în direct la Radio Iași
Bună dimineaţa joi, 20 februarie 2025, 10:03

Cum rezolvăm probleme în cuplu? Psihoterapeuții Dana Galupa și Marian Gabriel Irimia în direct la Radio Iași

Omul care aduce vestea. Cum rezolvăm probleme în cuplu? Psihoterapeuții Dana Galupa și Marian Gabriel Irimia ne invită la o discuție sinceră...

Cum rezolvăm probleme în cuplu? Psihoterapeuții Dana Galupa și Marian Gabriel Irimia în direct la Radio Iași
Despre IUBIRE, ediția a VII-a. Roaxana Oana Rotaru în direct la Radio Iași
Bună dimineaţa joi, 20 februarie 2025, 09:34

Despre IUBIRE, ediția a VII-a. Roaxana Oana Rotaru în direct la Radio Iași

Despre IUBIRE, ediția a VII-a. Asociația ROR organizează un eveniment special dedicat iubirii, găzduit de Muzeul Mitropolitan din Iași,...

Despre IUBIRE, ediția a VII-a. Roaxana Oana Rotaru în direct la Radio Iași
Omul care aduce vestea: Nutriționist Alina Epure în Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa luni, 17 februarie 2025, 10:04

Omul care aduce vestea: Nutriționist Alina Epure în Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Omul care aduce vestea: Medicina stilului de viață. Terapeut nutriționist dr. Alina Epure în Bună Dimineața cu Adina Șuhan. Dr. Alina Epure,...

Omul care aduce vestea: Nutriționist Alina Epure în Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa luni, 17 februarie 2025, 09:35

Daniel Ifrim, meșter olar, în Bună Dimineața cu Adina Șuhan

În căutarea olăritului românesc – Ceramica de Schitu Stavnic, în Registrul Național al Patrimoniului Cultural. Despre această tradiție...

Daniel Ifrim, meșter olar, în Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa luni, 17 februarie 2025, 08:48

Reporterul Incubator, Carolina Daraban, în direct la Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Tu ce faptă bună faci astăzi? Fără să aștepti nimic în schimb! 17 februarie, Ziua Bunătății Spontane. Reporterul Incubator, Carolina...

Reporterul Incubator, Carolina Daraban, în direct la Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa vineri, 14 februarie 2025, 17:05

Reporterul ”Incubator” Radio România Iași, Antonie Puiu în direct la Bună Dimineața

Reporterul ”Incubator” Radio România Iași, Antonie Puiu, a vorbit, în Bună Dimineața despre ziua de 14 februarie numită ca și Ziua...

Reporterul ”Incubator” Radio România Iași, Antonie Puiu în direct la Bună Dimineața
Bună dimineaţa joi, 13 februarie 2025, 09:45

„De-ale noastre” (13 februarie 2025) – ”Omul sfințește locul”

De-ale noastre”, rubrică nouă în programele Radio România Iași! Etnologul Adina Hulubaș se va auzi în fiecare marți și joi în Bună...

„De-ale noastre” (13 februarie 2025) – ”Omul sfințește locul”