Ascultă Radio România Iași Live

Tema Zilei: Masa de Paşte, provocare şi cumpătare. Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan (23.04.2019)

Tema Zilei: Masa de Paşte, provocare şi cumpătare. Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan (23.04.2019)

Publicat de Andreea Drilea, 23 aprilie 2019, 16:46

După un post lung şi drastic, la masa de Paşte vom mânca cozonac, drob, ouă umplute sau friptură de miel şi prăjituri cu creme diverse. Cum să facem ca festinul de sărbătoare să nu se termine cu un apel la 112 sau cu câteva kilograme în plus, aflăm de la specialist.

Nutriţionistul Anca Buruciuc în Bună Dimineaţa cu Adina Şuhan:

Despre vedeta numită „Cozonac”…  ‼️‼️‼️

O felie generoasă de cozonac cu nucă, stafide şi lapte este mai calorică decât o porţie de friptură din piept de pui.

Cozonacul este un dulce tradiţional care se mănâncă, sau aşa ar trebui, de maximum două ori pe an, şi atunci, câte o felie, maximum două, la o sărbătoare, nu câte două felii pe zi.

Specialistul în nutriţie recomandă folosirea ouălor de curte sau a celor ecologice la prepararea cozonacului, iar coaja de lămâie să provină în mod obligatoriu de la fructe netratate cu agenţi chimici de conservare.

Cozonacul are foarte multe calorii şi de asemenea o încărcătură glicemică ridicată, nefiind indicat persoanelor supraponderale, celor care suferă de obezitate. Suferinzii de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului.

Câte calorii are cozonacul în funcţie de umplutură? ⬆️

Cozonacul cu miez de nucă sau alune are nu mai puţin de 350 kcal per 100 g produs.

Cozonacul cu nucă şi stafide are 411 kcal/100g. Tot per 100 de grame, acesta conţine 12g de grăsimi şi 50g de carbohidraţi.

Cozonacul cu rahat este şi mai caloric. Acesta conţine nu mai puţin de 422 kcal la 100 g produs, dintre care 18 g de grăsimi şi 55g de carbohidraţi.

(Radio Iaşi/Adina Şuhan)

Etichete:
„Preinventiv – teatru și imaginație în rolul prevenției”, un proiect marca Asociația „Hoinart”. Beatrice Roman în Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa miercuri, 20 noiembrie 2024, 10:20

„Preinventiv – teatru și imaginație în rolul prevenției”, un proiect marca Asociația „Hoinart”. Beatrice Roman în Bună Dimineața cu Adina Șuhan

„Preinventiv – teatru și imaginație în rolul prevenției” Un proiect marca Asociația „Hoinart” și Teatrul Portabil...

„Preinventiv – teatru și imaginație în rolul prevenției”, un proiect marca Asociația „Hoinart”. Beatrice Roman în Bună Dimineața cu Adina Șuhan
”Incubator Radio” la Bună dimineața cu Adina Șuhan. Mâine, 21 noiembrie, este Ziua Salutului!
Bună dimineaţa miercuri, 20 noiembrie 2024, 10:06

”Incubator Radio” la Bună dimineața cu Adina Șuhan. Mâine, 21 noiembrie, este Ziua Salutului!

Mâine, 21 noiembrie, este Ziua Salutului! Mihaela Ciobanu , reporter Incubator Radio România Iași, ne-a provocat să ne gândim la 10 persoane pe...

”Incubator Radio” la Bună dimineața cu Adina Șuhan. Mâine, 21 noiembrie, este Ziua Salutului!
Care este cea mai bună cafea? Claudia Rusu, specialist marketing, invitat în matinalul Radio România Iași
Bună dimineaţa miercuri, 20 noiembrie 2024, 09:54

Care este cea mai bună cafea? Claudia Rusu, specialist marketing, invitat în matinalul Radio România Iași

14 ani de cafea to go în Iasi Care este cea mai bună cafea? Claudia Rusu, specialist marketing, a stat la povești despre cafea bună și...

Care este cea mai bună cafea? Claudia Rusu, specialist marketing, invitat în matinalul Radio România Iași
Astăzi, 19 noiembrie, în matinalul Radio România Iași, s-a lansat campania „Fluturi de Iarnă”, o inițiativă Incubator Radio România Iași
Bună dimineaţa marți, 19 noiembrie 2024, 10:51

Astăzi, 19 noiembrie, în matinalul Radio România Iași, s-a lansat campania „Fluturi de Iarnă”, o inițiativă Incubator Radio România Iași

Astăzi, 19 noiembrie, în matinalul Radio România Iași, s-a lansat campania „Fluturi de Iarnă”, o inițiativă Incubator Radio...

Astăzi, 19 noiembrie, în matinalul Radio România Iași, s-a lansat campania „Fluturi de Iarnă”, o inițiativă Incubator Radio România Iași
Bună dimineaţa marți, 19 noiembrie 2024, 09:55

Astăzi începe o nouă stagiune „Un Stradivarius în școli” – 2024 – 2025. Violonistul Răzvan Stoica s-a auzit în Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Astăzi începe o nouă stagiune „Un Stradivarius în școli” – 2024 – 2025 Proiectul propune 27 de concerte de lucrări clasice, în...

Astăzi începe o nouă stagiune „Un Stradivarius în școli” – 2024 – 2025. Violonistul Răzvan Stoica s-a auzit în Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa marți, 19 noiembrie 2024, 09:37

Spectacolul „Bujor” se joacă sâmbăta aceasta la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Regizoarea Leta Popescu ne-a spus povestea în matinal cu Adina Șuhan

Spectacolul „Bujor” are loc sâmbătă, 23 noiembrie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Ce spune echipa?...

Spectacolul „Bujor” se joacă sâmbăta aceasta la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Regizoarea Leta Popescu ne-a spus povestea în matinal cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa luni, 18 noiembrie 2024, 18:13

Interviu cu Oana Constantinescu – Asociația „Suflet Senin” la Bună Dimineața cu Cristina Spînu

Asociația „Suflet Senin” a fost înființată în 2022 de un mic grup de părinți ai unor tineri cu dizabilități, cu scopul de a...

Interviu cu Oana Constantinescu – Asociația „Suflet Senin” la Bună Dimineața cu Cristina Spînu
Bună dimineaţa luni, 18 noiembrie 2024, 10:01

Asociația „Rediu lui Tătar” inaugurează traseul „Eroi pe fronturi paralele”! Marius Chelcu ne-a invitat la eveniment în Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Asociația „Rediu lui Tătar” inaugurează traseul „Eroi pe fronturi paralele”!     Mesajul asociatiei: „Eroi...

Asociația „Rediu lui Tătar” inaugurează traseul „Eroi pe fronturi paralele”! Marius Chelcu ne-a invitat la eveniment în Bună Dimineața cu Adina Șuhan