O imagine a evoluției școlii gimnaziale în România cu Gheorghe Enache în Matinal, invitat de Mihai Florin Pohoață – 29.05.2020.
Publicat de mihaipohoata, 29 mai 2020, 06:23 / actualizat: 29 mai 2020, 10:14
Învățământul gimnazial românesc încotro? În România, cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal rămân suspendate, dar se continuă învățarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar.
Pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare oferă sprijin. Acestea transmit elevilor resurse educaționale și sarcini de lucru.
Studenții își continuă învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online. Fiecare instituție de învățământ superior a comunicat planurile stabilite privind susținerea examenelor.
Prioritățile ministerului sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea situațiilor școlare pentru toți elevii și studenții din sistemul românesc de învățământ și susținerea examenelor finale, în condiții de siguranță pentru elevi și cadre didactice.
Începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal, vor reveni în unitățile de învățământ pentru două săptămâni.
Vor avea loc doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.
Revenirea în unitățile de învățământ va fi una prudentă și controlată pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu Covid-19.
Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența la cursuri va fi opțională.
Părinții vor decide acest aspect.
Care este suportul real în sistemul de învățământ gimnazial pentru a recupera materia și cât depinde de elevi și cât de profesori eficiența recuperării materiei în toamnă ne putem face o părere în baza argumentelor reputatului profesor Gheorghe Enache, fost director al Școlii Nr. 23 din Iași, invitat, astăzi, vineri, 29 mai 2020, în intervalul orar 9:10-9:20, din Matinalul ”Bună dimineața” – calea sigură pentru o trezire frumoasă, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM dar și live pe www.radioiasi.ro, emisiune realizată și produsă de Mihai Florin Pohoață.
Surse fotografii: patruladereciclare.ro; 7iasi.ro