Podcast din seria „YOU+EU 2024”: Gunnar Beck, vicepreședinte al grupului politic Identitate și Democrație din Parlamentul European: ”statul-națiune este cea mai mare entitate în care este încă posibilă o luare semnificativă de decizii democratice”
Publicat de hdaraban, 9 ianuarie 2024, 10:52 / actualizat: 11 ianuarie 2024, 11:35
Restricționarea imigrației non-europene, protejarea și consolidarea libertății individuale, o reformulare a definiției conceptului ”stat de drept”, reformarea Uniunii Europene în favoarea creșterii importanței statelor membre, acestea sunt câteva din dezideratele grupului politic Identitate și democrație din Parlamentul European.
Având 58 de eurodeputați din opt țări, grupul politic Identitate și Democrație din Parlamentul European este al șaselea ca mărime. În statutul său sunt formulate trimiteri directe la necesitatea de a reforma Uniunea Europeană. În acest sens, sunt referințe la libertate, imigrație, suveranitate națională, principiul subsidiarității.
”Ce direcție ar trebui să ia această reformă?” a fost una din întrebările din podcastul YOU plus EU 2024, invitat fiind Gunnar Beck, europarlamentar german din partea partidului Alternativa pentru Germania, vicepreședinte al grupului Identitate și Democrație.
În acest sens, în dialogul cu Horia Daraban, politicianul a vorbit inclusiv despre restricționarea drastică a imigrația non-europene, în special cea non-europeană necalificată, în Europa.
Mai mult, potrivit lui Gunnar Beck, grupul politic Identitate și Democrație dorește protejarea și consolidarea libertății individuale, iar statul-națiune, spre deosebire de Uniunea Europeană, este văzut drept cea mai mare entitate în care este încă posibilă o luare semnificativă de decizii democratice.
Având aceste percepții și deziderate pe fundal, membrii grupului pledează pentru o reformare a Uniunii Europene, tocmai pentru întărirea identității și a democrației în statele membre.
Sprijinul Parlamentului European pentru producerea acestui podcast nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului. Parlamentul European nu poate fi făcut responsabil pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în podcast.
Sursa foto: Uniunea Europeană 2023/ Parlamentul European