Viaţa culturală actuală a Bicazului descrisă de Ion Asavei la ”Bună dimineața”, cu Mihai Florin Pohoață – 24.11.2020.
Publicat de mihaipohoata, 24 noiembrie 2020, 06:41 / actualizat: 25 noiembrie 2020, 7:55
”Trecute vieți de regi și regine” este o carte aparținând profesorului de istorie Dragomir Oprea din Bicaz.
Apariția editorială este deja un punct de atracție pentru cititorii atașați spiritual de oaza de cultură a Bicazului – biblioteca orășenească din localitate.
Biblioteca Orășenească Bicaz face parte din rândul bibliotecilor publice care se adresează tuturor categoriilor de utilizatori din comunitatea locală.
A fost inițial bibliotecă comunală, statutul de bibliotecă orășenească obținându-l în 1960, an în care comuna Bicaz a devenit oraș.
Din februarie 2006, instituția funcționează într-un sediu nou, la parterul unui bloc din cartierul Mărceni.
Modernizarea bibliotecii a presupus investiții legate de dotarea instituției cu tehnică modernă privind securitatea și supravegherea bunurilor prin camere de supraveghere video, sistem de alarmă și instalație cu senzori pentru protecție împotriva incendiilor.
Biblioteca ”Mihai Eminescu” din Bicaz a arătat întotdeauna ca un fagure care i-a atras mai ales pe cei mici.
În Biblioteca ”Mihai Eminescu” din Bicaz, stau mii de cărți care prind în paginile lor fragmente de viață, opere mai mult sau mai puțin răsfoite, șezând cuminți în rafturi.
Viața culturală a orașului Bicaz a fost animată de cartea ”Trecute vieți de regi și regine”, aparținând profesorului de istorie Dragomir Oprea din Bicaz.
Ce vor descopri cititorii deschizând paginile acestei cărți și cum influențează rigorile online interesul copiilor, al elevilor pentru cărți la Bicaz ne va spune jurnalistul şi bibliotecarul Ion Asavei astăzi, marți, 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 9:10-9:20, din Matinalul ”Bună dimineața” – garanția trezirii zilnice fără griji, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM, dar și live pe www.radioiasi.ro, emisiune realizată și produsă de Mihai Florin Pohoață.
Surse fotografii: mesagerulneamt.ro; zch.ro