„Antreprenorii mișcă România” cu Șerban Vornicu, 12 septembrie 2022
Publicat de Andreea Drilea, 12 septembrie 2022, 09:47
Publicat de Andreea Drilea, 12 septembrie 2022, 09:47
Publicat de Andreea Drilea, 12 septembrie 2022, 06:30
Risipa alimentară este un fenomen din ce în ce mai întâlnit în societățile moderne. O treime din alimentele produse anual în întreaga lume pentru consumul uman – aproximativ 1,3 miliarde de tone – se pierd sau se risipesc.
Acest lucru afectează toate resursele folosite în procesul de producere al hranei, începând de la teren, energie și materie primă.
Specialiștii au depistat câteva cauze care duc la risipa alimentară în țara noastră: aprecierea greșită a cantități de alimente necesară, lipsa timpului pentru a fi organizați, neatenția în ceea ce privește data de expiarare a produselor sau cumpărăturile de impuls.
Vă dau câteva ponturi pentru o planificare a cumpătăturilor!
Un meniu săptămânal ne ajută să cumpărăm exact ingredientele de care avem nevoie, folosirea internetului pentru a descoperi rețete ușoare cu ce ingrediente avem în frigider sau cămară, monitorizarea alimentelor aruncate, depozitarea și conservarea corectă a produselor, verificarea termenului de expirare, transformarea verdețurilor în sosuri sau creme tartinabile sau donarea alimentelor unor cantine sociale sau direct oamenilor care au nevoie de ele.
Nu este niciodată prea târziu să adoptăm noi obiceiuri alimentare care să ne ajute să folosim mai puține recipiente din plastic, să transformăm alimentele rămase în ingrediente utile sau să renunțăm la excesul de cumpărături.
Până data viitoare, pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!