Pontul Zilei cu Andreea! ? Joi, 6 octombrie 2022
Publicat de Andreea Drilea, 6 octombrie 2022, 06:30 / actualizat: 6 octombrie 2022, 11:18
Dacă din alimentația ta regulată face parte și carnea, îţi dau câteva ponturi cum să o alegi corect.
Cea mai bună carne este de la animalul pe care îl crești chiar tu, după reguli cât mai puțin invazive.
De preferat este să achiziţionezi carnea la sfârşitul cumpărăturilor pentru a merge direct acasă.
Dacă mergem la carmangerie, întreabă comerciantul când a fost tranșată carnea și ce proveniență are. Orice răspuns nesigur sau cu detalii incomplete la întrebarea ta ar trebui să-ți ridice semne de întrebare. Pentru un supermarket, verifică cu atenție eticheta, respectiv perioada de valabilitate a cărnii pe care vrei să o cumperi.
Pielea lucioasă a peştelui, indică prospeţime.
Carnea de pui este indicat să fie cumpărată congelată sau păstrată la temperaturi reci, de sub 5 grade Celsius.
Nu-ți place aspectul și mirosul cărnii? Nu cumpăra și încearcă să o iei din altă parte.
Până data viitoare, pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!