Ascultă Radio România Iași Live

ana dumbrava counter strike

EXCLUSIV Radio Iași: Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare din lume la Counter – Strike: ”este o onoare să reprezint țara mea, să reprezint România”. Emisiunea ”Weekend cu prieteni”, realizator – Horia Daraban (21.01.2024)

EXCLUSIV Radio Iași: Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare din lume la Counter – Strike: ”este o onoare să reprezint țara mea, să reprezint România”. Emisiunea ”Weekend cu prieteni”, realizator – Horia Daraban (21.01.2024)

Publicat de hdaraban, 21 ianuarie 2024, 23:59 / actualizat: 25 ianuarie 2024, 13:03

Pentru cei care nu știu, este vorba despre un joc video care se joacă între mai multe persoane, de aici rezultând și ideea de competiție, și care face parte din clasa jocurilor first-person shooter tactic.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Iași, Ana Dumbravă a explicat cărui fapt i se datorează acordarea acestui titlu, ce înseamnă competiții de Counter – Strike și a oferit argumente în favoarea practicării sporturilor electronice; unul dintre ele este legat de pasiunea pentru jocurile video.


Horia Daraban: Ana, felicitări pentru titlu, mulțumesc mult pentru acceptarea invitației Radio Iași.

Ana Dumbravă: În primul rând, mulțumesc și eu extrem de mult pentru această invitație și mulțumesc din suflet tuturor pentru susținere, pentru mesajele minunate și le urez o zi bună.

Horia Daraban: Așadar, ce rezultate obținute justifică acordarea acestui titlu cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume? Cu siguranță, e vorba de rezultatele obținute la competiții de profil.

Ana Dumbravă: Categoric, am avut anumite campionate pe parcursul anului unde am obținut locul unu la toate dintre ele. Pot să dau câteva exemple cum ar fi Dallas, Valencia, Katowice. Împreună cu echipa mea am reușit să obținem locul întâi la aceste competiții și dar și rezultate foarte bune pe plan individual. De aceea am fost invitați și am obținut acest titlu.

Horia Daraban: Cu ce sentiment la decernare?

Ana Dumbravă: Cu sentimente foarte mari, eram foarte, foarte emoționată. Pentru mine a fost foarte important să fiu în fața legendelor de Counter-Strike, să pot să am o voce, să-mi exprim această opinie. Și chiar și acum n-am cuvinte, când mă gândesc la acea seară. A fost excepțională pentru mine, de neuitat.

Horia Daraban: Cum Se desfășoară o competiție de Counter-Strike și adăugăm aici Global Offensive, această variantă.

Ana Dumbravă: În principiu, anumite echipe de fete, dar și de băieți se califică mai departe către anumite campionate, anumite competiții care se țin de obicei în străinătate. Fiecare echipă participă pe o scenă cu spectatori și acolo, în principiu, ne batem pentru titlu.

Horia Daraban: În fața unui calculator, cu tastatură, cu mouse și comunicare între coechipieri.

Ana Dumbravă:  Cel mai important pentru noi este comunicarea. Fără comunicare nu putem să vorbim despre tactici, despre planul echipei ș.a.m.d. De asemenea, este o scenă unde avem, cum ați spus și dumneavoastră, un calculator, un gear special pentru fiecare jucător, și spectatori, public.

Horia Daraban: Unii ar putea spune că nu e vorba de un sport, că doar plimbi mouse-ul și apeși pe niște taste. Cum îi contrazici?

Ana Dumbravă:  Îi contrazic din simplul fapt că jocurile Esports sunt foarte asemănătoare cu șahul. Cred că toată lumea a auzit de șah. Folosim aceleași tactici, creierul nostru fiind arma esențială pentru a câștiga și pentru a învinge oponenții. Pot spune că acesta este un exemplu foarte, foarte bun pentru oamenii care, din păcate, nu înțeleg această lume a sporturilor electronice.

Horia Daraban: Pentru că ai vorbit despre competiții, ce înseamnă antrenament, ce înseamnă pregătirea pentru astfel de întâlniri oficiale?

Ana Dumbravă:  De exemplu, obișnuim să mergem în cantonamente diverse, să ne vedem față în față și să ne antrenăm cu toată echipa, tot staff-ul, antrenor, psiholog, nutriționist. Avem un orar foarte strict în care ne antrenăm reflexele, tacticile, teoria, în jur de șase – opt ore. Încercăm cu echipa, dar și  individual, după aceste ore de antrenament, să putem să facem față și să avem rezultate foarte bune. În același timp, doresc să menționez că nu stăm non-stop la calculator, avem ore de pauză, ore de fitness și nu stăm lipite de scaun.

Horia Daraban: Ce calități trebuie să aibă un practicant de Esports?

Ana Dumbravă: În primul rând, trebuie să fie pasionați de acest lucru, să nu o  facă din obligație, să cunoască o limbă străină, dacă vor să participe pe plan internațional. În principiu, să folosești limba engleză să aibă anumite abilități; de exemplu, în primul rând, comunicarea, reflexele, memoria vizuală, să fie foarte strict când vine vorba de orele de muncă si multe, multe altele. Dar în momentul de față cred că acestea sunt esențiale.

Horia Daraban: Îmi dau seama din ceea ce spui tu, competițiile la care participi nu înseamnă doar întrecerea, ci înseamnă și o familie, o familie mai mare cu reprezentanți în diferite țări și care se întâlnesc la astfel de evenimente.

Ana Dumbravă: În momentul de față această scenă de Esports s-a dezvoltat foarte mult. Poate fi asemănat și cu transferurile sportive. Avem transferuri foarte mari, unde jucătorii sunt transferați de la un club în altul. Pe plan exterior, s-au obținut foarte multe rezultate bune, campionate foarte multe, cu zeci de mii de oameni în fața scenei și pot spune că lumea de Esports chiar s-a schimbat într-un mod pozitiv și am căpătat foarte multă atenție, mai ales în perioada pandemiei. Și îmi doresc, cel puțin pentru mine în țara mea, să fim mult mai cunoscuți, respectați, înțeleși și de către comunitatea din România.

Horia Daraban: Diferența dintre practicarea sporturilor electronice la nivel amator și practicarea la nivel profesionist în ce constă? Este vorba doar despre câștigurile realizate?

Ana Dumbravă: Nu ține de venitul pe care îl ai sau de statutul pe care îl deții, cât de rezultatele pe care le obții la anumite evenimente, cât de muncitor e și cât de bun ești în jocul respectiv, nu de aceste aspecte exterioare sau, nu știu, opționale, din punctul meu de vedere.

Horia Daraban: Dacă ești bun la Counter-Strike, asta înseamnă că poți fi la fel de bun și la alte jocuri electronice?

Ana Dumbravă: Din păcate, nu. Consider că fiecare joc necesită anumite cunoștințe. În momentul de față, încă n-am auzit un jucător să fie profesionist, de exemplu, și la Counter-Strike și la alte jocuri. E destul de dificil să practici două lucruri în același moment, pentru că avem orar destul de încărcat și este practic imposibil să faci acest lucru.

Horia Daraban: E de notorietate faptul că sportivii care obțin performanțe în sporturile clasice sunt medaliați și spun că reușita este și pentru cei de acasă, pentru țara din care provin. Același lucru se întâmplă și în sporturile electronice?

Ana Dumbravă: Pentru mine, da, chiar este o onoare să reprezint țara mea, să reprezint România. În trecut, am practicat sport tradițional, fotbal de performanță, și visul meu era la un moment dat să port tricoul României și să obțin măcar un titlu cu echipa națională. Încă sper acest lucru, un titlu cu echipa României, Federația României de Esports. Și pentru mine pur și simplu este onoare să-mi reprezint țara și chiar iubesc România.

Horia Daraban: Apropo de țara noastră, cum e văzută România în această zonă a sporturilor electronice, mai ales că, dau un exemplu, anul trecut Iașul a găzduit o competiție de anvergură?

Ana Dumbravă: Sunt fericită să spun că esporturile din România s-a dezvoltat, nu la pragul maxim, dar sperăm ca pe viitor mai mulți români să cunoască această lume a gaming-ului și să facem tot posibilul ca noi fiind jucători profesioniști, să fim recunoscuți din punct de vedere juridic și fizic de către public. Chiar am fost foarte fericită să particip la campionatul care a fost ținut în Iași și sper ca pe viitor să avem cât mai multe campionate la noi în țară.

Horia Daraban: Citeam în biografia ta, ai 24 de ani, începuturile legate de jocurile video, în jurul vârstei de 4 ani, ești masterandă. Din 2015, ai trecut la profesionist. Cum le-ai împăcat, studiul, cu participarea la competiții, cu antrenamentele?

Ana Dumbravă: Chiar a fost destul de dificil. La început trebuia să iau diplomat de bacalaureat, să studiez și să fiu și la școală. Știam că educația este esențială și că, la un moment dat, o să am și o carieră după această lume a Esportului și, împreună cu familia mea, cu susținerea ei, am reușit să le facă amândouă.

Horia Daraban: E importantă familia în obținerea performanței, mai ales că vorbim de jocurile electronice? Părinții sunt cel puțin reticenți când vine vorba de stat în fața calculatorului și să te joci.

Ana Dumbravă: Pot spune că am fost foarte norocoasă, pentru că familia mea categoric la început nu a înțeles această lume a E-sport-ului, dar în același timp, nu m-au forțat să-mi opresc pasiunea. M-au susținut de la bun început și pot spune că, la campionatele trecute. au fost fizic. Vă dau un exemplu au fost în America doar ca să fie alături de mine, să vadă meciurile live. Pentru mine a fost ceva, nu știu, de neimaginat, acest lucru.

Horia Daraban: A fost benefic sau o presiune?

Ana Dumbravă: Nu am văzut-o ca pe o presiune, am văzut-o ca pe o motivație. Mi-au dat foarte multă energie și a fost un moment pe care o să-l țin minte toată viața: să câștig și campionatul și să am și familia alături de mine. În același timp. conștientizez faptul că nu toată lumea are același noroc sau aceeași condiție ca și mine. Sunt mulți tineri care nu primesc această susținere din partea prietenilor, din partea familiei și chiar îmi doresc ca pe viitor părinții să fie mult mai susținători, nu doar în această lume a sporturilor electronice, dar în ceea ce privește pasiunile copilului.

Horia Daraban: Apropo, ce sfaturi ai putea oferi copiilor care doresc să se apuce de performanță în această zonă? Evident, având în suflet pasiunea pentru jocurile electronice, jocurile video.

Ana Dumbravă: Nu doar în esports, dar în orice domeniu, doresc să le transmit să facă din pură pasiune, să nu fie obligați de către comunitate sau de către persoanele din exterior să facă altceva, să nu se gândească la această mentalitate pe care unii români încă o poartă. Dacă nu ești doctor, de exemplu sau dacă nu ești un avocat, nu ești o persoană importantă. Nu sunt de acord cu acest lucru și consider că fiecare pasiune pentru un copil este ceva de respectat și sper ca pe viitor părinții, oamenii din jur să fie mult mai susținători, pentru că avem persoane capabile să lucreze în domeniul meu, în domeniul jocurile electronice.

Horia Daraban: Pentru că suntem la început de an, împărtășește-ne, te rog, ce urmează în plan competițional?

Ana Dumbravă: Plan competițional, o să avem în curând anumite calificări pentru competiția din Dallas, pentru o competiție din Stockholm. În același timp, suntem printre puținele echipe feminine de Counter-Strike care participă și în ligile de băieți. Chiar astăzi am început liga de băieți și avem un program destul de încărcat. Ne pregătim să ne păstrăm titlurile și să facem loc pentru mai multe trofee, dacă pot spune așa.

EXCLUSIV Radio Iași: Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter – Strike din lume: ”este o onoare să reprezint țara mea, să reprezint România”. Emisiunea ”Weekend cu prieteni”, realizator – Horia Daraban (21.01.2024)

Pentru al doilea an la rând, o româncă originară din Rădăuți, Ana Dumbravă, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume. Titlul i-a fost acordat în cadrul unei gale ce a avut loc în Serbia, la Belgrad.

Pentru cei care nu știu, este vorba despre un joc video care se joacă între mai multe persoane, de aici rezultând și ideea de competiție, și care face parte din clasa jocurilor first-person shooter tactic.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Iași, Ana Dumbravă a explicat cărui fapt se datorează acordarea acestui titlu, ce înseamnă competiții de Counter – Strike, și a oferit argumente în practicării sporturilor electronice; unul dintre ele este legat de pasiunea pentru jocurile video.

Horia Daraban: Ana, felicitări pentru titlu, mulțumesc mult pentru acceptarea invitației Radio Iași.

Ana Dumbravă: În primul rând, mulțumesc și eu extrem de mult pentru această invitație și mulțumesc din suflet tuturor pentru susținere, pentru mesajele minunate și le urez o zi bună.

Horia Daraban: Așadar, ce rezultate obținute justifică acordarea acestui titlu cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume? Cu siguranță, e vorba de rezultatele obținute la competiții de profil.

Ana Dumbravă: Categoric, am avut anumite campionate pe parcursul anului unde am obținut locul unu la toate dintre ele. Pot să dau câteva exemple cum ar fi Dallas, Valencia, Katowice. Împreună cu echipa mea am reușit să obținem locul întâi la aceste competiții și dar și rezultate foarte bune pe plan individual. De aceea am fost invitați și am obținut acest titlu.

Horia Daraban: Cu ce sentiment la decernare?

Ana Dumbravă: Cu sentimente foarte mari, eram foarte, foarte emoționată. Pentru mine a fost foarte important să fiu în fața legendelor de Counter-Strike, să pot să am o voce, să-mi exprim această opinie. Și chiar și acum n-am cuvinte, când mă gândesc la acea seară. A fost excepțională pentru mine, de neuitat.

Horia Daraban: Cum Se desfășoară o competiție de Counter-Strike și adăugăm aici Global Offensive, această variantă.

Ana Dumbravă: În principiu, anumite echipe de fete, dar și de băieți se califică mai departe către anumite campionate, anumite competiții care se țin de obicei în străinătate. Fiecare echipă participă pe o scenă cu spectatori și acolo, în principiu, ne batem pentru titlu.

Horia Daraban: În fața unui calculator, cu tastatură, cu mouse și comunicare între coechipieri.

Ana Dumbravă:  Cel mai important pentru noi este comunicarea. Fără comunicare nu putem să vorbim despre tactici, despre planul echipei ș.a.m.d. De asemenea, este o scenă unde avem, cum ați spus și dumneavoastră, un calculator, un gear special pentru fiecare jucător, și spectatori, public.

Horia Daraban: Unii ar putea spune că nu e vorba de un sport, că doar plimbi mouse-ul și apeși pe niște taste. Cum îi contrazici?

Ana Dumbravă:  Îi contrazic din simplul fapt că jocurile Esports sunt foarte asemănătoare cu șahul. Cred că toată lumea a auzit de șah. Folosim aceleași tactici, creierul nostru fiind arma esențială pentru a câștiga și pentru a învinge oponenții. Pot spune că acesta este un exemplu foarte, foarte bun pentru oamenii care, din păcate, nu înțeleg această lume a sporturilor electronice.

Horia Daraban: Pentru că ai vorbit despre competiții, ce înseamnă antrenament, ce înseamnă pregătirea pentru astfel de întâlniri oficiale?

Ana Dumbravă:  De exemplu, obișnuim să mergem în cantonamente diverse, să ne vedem față în față și să ne antrenăm cu toată echipa, tot staff-ul, antrenor, psiholog, nutriționist. Avem un orar foarte strict în care ne antrenăm reflexele, tacticile, teoria, în jur de șase – opt ore. Încercăm cu echipa, dar și  individual, după aceste ore de antrenament, să putem să facem față și să avem rezultate foarte bune. În același timp, doresc să menționez că nu stăm non-stop la calculator, avem ore de pauză, ore de fitness și nu stăm lipite de scaun.

Horia Daraban: Ce calități trebuie să aibă un practicant de Esports?

Ana Dumbravă: În primul rând, trebuie să fie pasionați de acest lucru, să nu o  facă din obligație, să cunoască o limbă străină, dacă vor să participe pe plan internațional. În principiu, să folosești limba engleză să aibă anumite abilități; de exemplu, în primul rând, comunicarea, reflexele, memoria vizuală, să fie foarte strict când vine vorba de orele de muncă si multe, multe altele. Dar în momentul de față cred că acestea sunt esențiale.

Horia Daraban: Îmi dau seama din ceea ce spui tu, competițiile la care participi nu înseamnă doar întrecerea, ci înseamnă și o familie, o familie mai mare cu reprezentanți în diferite țări și care se întâlnesc la astfel de evenimente.

Ana Dumbravă: În momentul de față această scenă de Esports s-a dezvoltat foarte mult. Poate fi asemănat și cu transferurile sportive. Avem transferuri foarte mari, unde jucătorii sunt transferați de la un club în altul. Pe plan exterior, s-au obținut foarte multe rezultate bune, campionate foarte multe, cu zeci de mii de oameni în fața scenei și pot spune că lumea de Esports chiar s-a schimbat într-un mod pozitiv și am căpătat foarte multă atenție, mai ales în perioada pandemiei. Și îmi doresc, cel puțin pentru mine în țara mea, să fim mult mai cunoscuți, respectați, înțeleși și de către comunitatea din România.

Horia Daraban: Diferența dintre practicarea sporturilor electronice la nivel amator și practicarea la nivel profesionist în ce constă? Este vorba doar despre câștigurile realizate?

Ana Dumbravă: Nu ține de venitul pe care îl ai sau de statutul pe care îl deții, cât de rezultatele pe care le obții la anumite evenimente, cât de muncitor e și cât de bun ești în jocul respectiv, nu de aceste aspecte exterioare sau, nu știu, opționale, din punctul meu de vedere.

Horia Daraban: Dacă ești bun la Counter-Strike, asta înseamnă că poți fi la fel de bun și la alte jocuri electronice?

Ana Dumbravă: Din păcate, nu. Consider că fiecare joc necesită anumite cunoștințe. În momentul de față, încă n-am auzit un jucător să fie profesionist, de exemplu, și la Counter-Strike și la alte jocuri. E destul de dificil să practici două lucruri în același moment, pentru că avem orar destul de încărcat și este practic imposibil să faci acest lucru.

Horia Daraban: E de notorietate faptul că sportivii care obțin performanțe în sporturile clasice sunt medaliați și spun că reușita este și pentru cei de acasă, pentru țara din care provin. Același lucru se întâmplă și în sporturile electronice?

Ana Dumbravă: Pentru mine, da, chiar este o onoare să reprezint țara mea, să reprezint România. În trecut, am practicat sport tradițional, fotbal de performanță, și visul meu era la un moment dat să port tricoul României și să obțin măcar un titlu cu echipa națională. Încă sper acest lucru, un titlu cu echipa României, Federația României de Esports. Și pentru mine pur și simplu este onoare să-mi reprezint țara și chiar iubesc România.

Horia Daraban: Apropo de țara noastră, cum e văzută România în această zonă a sporturilor electronice, mai ales că, dau un exemplu, anul trecut Iașul a găzduit o competiție de anvergură?

Ana Dumbravă: Sunt fericită să spun că esporturile din România s-a dezvoltat, nu la pragul maxim, dar sperăm ca pe viitor mai mulți români să cunoască această lume a gaming-ului și să facem tot posibilul ca noi fiind jucători profesioniști, să fim recunoscuți din punct de vedere juridic și fizic de către public. Chiar am fost foarte fericită să particip la campionatul care a fost ținut în Iași și sper ca pe viitor să avem cât mai multe campionate la noi în țară.

Horia Daraban: Citeam în biografia ta, ai 24 de ani, începuturile legate de jocurile video, în jurul vârstei de 4 ani, ești masterandă. Din 2015, ai trecut la profesionist. Cum le-ai împăcat, studiul, cu participarea la competiții, cu antrenamentele?

Ana Dumbravă: Chiar a fost destul de dificil. La început trebuia să iau diplomat de bacalaureat, să studiez și să fiu și la școală. Știam că educația este esențială și că, la un moment dat, o să am și o carieră după această lume a Esportului și, împreună cu familia mea, cu susținerea ei, am reușit să le facă amândouă.

Horia Daraban: E importantă familia în obținerea performanței, mai ales că vorbim de jocurile electronice? Părinții sunt cel puțin reticenți când vine vorba de stat în fața calculatorului și să te joci.

Ana Dumbravă: Pot spune că am fost foarte norocoasă, pentru că familia mea categoric la început nu a înțeles această lume a E-sport-ului, dar în același timp, nu m-au forțat să-mi opresc pasiunea. M-au susținut de la bun început și pot spune că, la campionatele trecute. au fost fizic. Vă dau un exemplu au fost în America doar ca să fie alături de mine, să vadă meciurile live. Pentru mine a fost ceva, nu știu, de neimaginat, acest lucru.

Horia Daraban: A fost benefic sau o presiune?

Ana Dumbravă: Nu am văzut-o ca pe o presiune, am văzut-o ca pe o motivație. Mi-au dat foarte multă energie și a fost un moment pe care o să-l țin minte toată viața: să câștig și campionatul și să am și familia alături de mine. În același timp. conștientizez faptul că nu toată lumea are același noroc sau aceeași condiție ca și mine. Sunt mulți tineri care nu primesc această susținere din partea prietenilor, din partea familiei și chiar îmi doresc ca pe viitor părinții să fie mult mai susținători, nu doar în această lume a sporturilor electronice, dar în ceea ce privește pasiunile copilului.

Horia Daraban: Apropo, ce sfaturi ai putea oferi copiilor care doresc să se apuce de performanță în această zonă? Evident, având în suflet pasiunea pentru jocurile electronice, jocurile video.

Ana Dumbravă: Nu doar în esports, dar în orice domeniu, doresc să le transmit să facă din pură pasiune, să nu fie obligați de către comunitate sau de către persoanele din exterior să facă altceva, să nu se gândească la această mentalitate pe care unii români încă o poartă. Dacă nu ești doctor, de exemplu sau dacă nu ești un avocat, nu ești o persoană importantă. Nu sunt de acord cu acest lucru și consider că fiecare pasiune pentru un copil este ceva de respectat și sper ca pe viitor părinții, oamenii din jur să fie mult mai susținători, pentru că avem persoane capabile să lucreze în domeniul meu, în domeniul jocurile electronice.

Horia Daraban: Pentru că suntem la început de an, împărtășește-ne, te rog, ce urmează în plan competițional?

Ana Dumbravă: În plan competițional, o să avem în curând anumite calificări pentru competiția din Dallas, pentru o competiție din Stockholm. În același timp, suntem printre puținele echipe feminine de Counter-Strike care participă și în ligile de băieți. Chiar astăzi am început liga de băieți și avem un program destul de încărcat. Ne pregătim să ne păstrăm titlurile și să facem loc pentru mai multe trofee, dacă pot spune așa.

Varianta audio a dialogului:

 

Interviu realizat de Horia Daraban

Sursa foto: HLTV/Toma Nicolau

Lansare program „Pas cu Pas către Excelență” pentru învățătorii din mediul rural al județului Iași. Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Emisiuni vineri, 8 noiembrie 2024, 10:09

Lansare program „Pas cu Pas către Excelență” pentru învățătorii din mediul rural al județului Iași. Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Amazon Development Center România și Inspectoratul Școlar Județean Iași, anunță lansarea...

Lansare program „Pas cu Pas către Excelență” pentru învățătorii din mediul rural al județului Iași. Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Radio România Iași și ASJ Iași lansează proiectul ”Incubator Radio”
Emisiuni vineri, 8 noiembrie 2024, 06:34

Radio România Iași și ASJ Iași lansează proiectul ”Incubator Radio”

Vineri, 8 de Brumar, zi de sărbătoare, Radio România Iași lansează, în parteneriat cu Asociația Studenților Jurnaliști Iași, proiectul...

Radio România Iași și ASJ Iași lansează proiectul ”Incubator Radio”
Semnal de alarmă! Atenție la riscul AVC! Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, cu Mihai Florin Pohoață, la ”Pulsul Zilei” – 7.11.2024.
Emisiuni joi, 7 noiembrie 2024, 11:56

Semnal de alarmă! Atenție la riscul AVC! Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, cu Mihai Florin Pohoață, la ”Pulsul Zilei” – 7.11.2024.

𝐒𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦ă! 𝟏 𝐝𝐢𝐧 𝟒 𝐫𝐨𝐦â𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟓...

Semnal de alarmă! Atenție la riscul AVC! Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, cu Mihai Florin Pohoață, la ”Pulsul Zilei” – 7.11.2024.
Zilele BCU „Mihai Eminescu” Iași, 4 – 9 NOV. 2024 – subiect al emisiunii Dialog intercultural de vineri, 8 NOV. 2024, ora 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN
Emisiuni joi, 7 noiembrie 2024, 11:44

Zilele BCU „Mihai Eminescu” Iași, 4 – 9 NOV. 2024 – subiect al emisiunii Dialog intercultural de vineri, 8 NOV. 2024, ora 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN

Dragi prieteni, până mâine, 9 noiembrie a.c., la Iași, se desfășoară Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Ceremonia...

Zilele BCU „Mihai Eminescu” Iași, 4 – 9 NOV. 2024 – subiect al emisiunii Dialog intercultural de vineri, 8 NOV. 2024, ora 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN
Emisiuni joi, 7 noiembrie 2024, 10:11

Balul Bobocilor al Facultății de Geografie și Geologie! Bună Dimineața cu Adina Șuhan

A venit momentul mult așteptat de toată lumea, și anume cea de a XIX-a ediția a Balului Bobocilor al Facultății de Geografie și Geologie!...

Balul Bobocilor al Facultății de Geografie și Geologie! Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Emisiuni joi, 7 noiembrie 2024, 09:36

Ing. Constantin Liuba, visul american și așteptări de la noul președinte. Bună Dimineața cu Adina Șuhan

America și-a ales președintele. Donald Trump are un mandat de 4 ani iar în prima declarație după aflarea rezultatului câștigător a spus:...

Ing. Constantin Liuba, visul american și așteptări de la noul președinte. Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Emisiuni miercuri, 6 noiembrie 2024, 10:07

Omul care aduce vestea: Proiecte inovatoare la Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Omul care aduce vestea: Proiecte inovatoare la Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea Oana Raluca Boian, managerul Bibliotecii...

Omul care aduce vestea: Proiecte inovatoare la Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea
Emisiuni miercuri, 6 noiembrie 2024, 09:44

Tema zilei. Înscrieri de elemente de cultură tradițională în Registrul Național al patrimoniului cultural imaterial

Înscrieri de elemente de cultură tradițională în Registrul Național al patrimoniului cultural imaterial. Dr. Adina Hulubaș, cercetător...

Tema zilei. Înscrieri de elemente de cultură tradițională în Registrul Național al patrimoniului cultural imaterial