Franţa ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, avertizează profesorul Jean-François Delfraissy
Publicat de ,
26 octombrie 2020, 10:48
„Există probabil mai mult de 50.000 de cazuri pe zi. Estimăm, în cadrul comitetului ştiinţific, că suntem aproape de 100.000 de cazuri pe zi”, a spus Delfraissy.
Franţa a înregistrat 52.010 noi infecţii confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat Ministerul Sănătăţii duminică, în timp ce un al doilea val de cazuri a cuprins toată Europa.
Noile cazuri au dus totalul la 1.138.507, Franţa depăşind Argentina şi Spania şi situându-se pe locul al cincilea în lume, după Statele Unite, India, Brazilia şi Rusia. (Rador/FOTO radioiasi.ro)
Franţa: 52.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Publicat de ,
26 octombrie 2020, 05:47
Sâmbătă au fost confirmate peste 45.000 de noi cazuri, după ce vineri Franţa a trecut pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei. Cele 116 noi decese înregistrate duminică aduc la 34.761 bilanţul victimelor.
Rata de pozitivare a testelor îşi continuă de asemenea progresia, fiind duminică de 17%, faţă de 16% în ziua anterioară şi 4,5% la începutul lunii septembrie.
Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei a fost extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ două treimi din populaţie, ca măsură de combatere a celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19. (Agerpres/FOTO radioiasi.ro)
Record de cazuri noi de COVID în Franța: peste 30.000 în 24 de ore
Publicat de ,
16 octombrie 2020, 09:15
Numărul de noi cazuri confirmate este de 30.621, precizează site-ul agenţiei sanitare, o premieră de la lansarea testelor de screening la scară largă. Pragul de 20.000 de cazuri de coronavirus a fost depăşit doar pe 9 octombrie.
Rata pozitivităţii testelor (proporţia persoanelor pozitive din totalul celor testaţi) a crescut continuu, până la 12,6% (12,2% miercuri).
Numărul deceselor asociate COVID-19 este de 88 pentru ziua de joi (104 cu o zi înainte), numărul total al deceselor de începutul epidemiei ajungând la 33.125 în Franţa.
În ultimele zile, noile internări în unităţile de terapie intensivă ale spitalelor au prezentat o creştere semnificativă: 171 de pacienţi luni, 226 marţi, 193 miercuri şi 219 joi, conform bazei de date a SpF. Acest indicator este atent monitorizat de autorităţi, care se tem de o supraaglomerare a serviciilor de urgenţă şi de terapie intensivă.
Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în prezent la terapie intensivă este de 1.741. Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a declarat joi că Franţa dispune de 5.800 de paturi în unităţile de terapie intensivă. (Agerpres/FOTO radioiasi.ro)
Franţa a înregistrat 10.593 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore
Publicat de ,
18 septembrie 2020, 06:26 / actualizat: 18 septembrie 2020, 11:32
În total, 3.223 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, adică cu 247 mai mult în raport cu cifrele anunţate în ajun, dintre care 535 sunt la reanimare, a indicat serviciul menţionat.
În schimb, rata de pozitivitate – proporţia numărului de persoane pozitive în raport cu numărul total de persoane testate – a rămas stabilă, situându-se la 5,4%.
De la începutul pandemiei, cel puţin 31.095 de decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa, dintre care 20.567 în mediul spitalicesc.
Dacă virusul este în continuare ‘în circulaţie puternică printre tinerii adulţi’, el este de asemenea ‘în creştere la persoanele de 75 de ani şi peste’, mai subliniază autorităţile sanitare. (Agerpres/FOTO radioiasi.ro)
Franţa/coronavirus: Record de cazuri noi de infectare în 24 de ore, aproape 10.000
Publicat de ,
11 septembrie 2020, 09:41
Precedenta creştere record, de circa 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârşitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste.
Guvernul francez urmează să ia în discuţie vineri noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze.
Guvernul ‘va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile’, ‘în cel mult 8-10 zile’, a declarat în această săptămână profesorul Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific.
Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă.
În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi.
Potrivit autorităţilor, ca şi în alte ţări europene, se înregistrează o creştere a numărului de infectări în rândul adulţilor tineri.
Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur. (Agerpres/FOTO radioiasi.ro)
Franţa a raportat 8.577 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus
Publicat de ,
10 septembrie 2020, 07:48
Consiliul ştiinţific, care sfătuieşte guvernul pe timpul crizei sanitare, recomandă executivului de la Paris să ia cât mai repede măsuri, pentru a preveni o reagravare a situaţiei.
Cele mai sonore semnale de alarmă vin din zona Marsilia, Lyon şi Bordeaux, care s-au confruntat în ultimele zile şi cu sosirea unui număr mai mare de pacienţi în spitale.
În opinia profesorilor şi medicilor din Consiliul Ştiinţific, guvernul ar trebui să se gândească la anumite măsuri pe care să le ia cât mai curând, în următoarele 8-10 zile, cât încă nu există presiune pe spitale, pentru a putea vedea beneficiile câteva săptămâni mai târziu.
Este vorba de protejarea persoanelor în vârstă sau cu anumite boli cronice, de menţinerea nivelului ridicat al testării, de o urmărire mai atentă a cazurilor contact sau chiar de restricţii locale.
Vineri este programat un Consiliul Naţional de Apărare şi Securitate Sanitară, condus de preşedintele Emmanuel Macron, în care va fi analizată situaţia.
Franţa a înregistrat luni cel mai mare număr de decese raportat într-o singură zi, de la începutul pandemiei
Publicat de ,
31 martie 2020, 08:09
Alte 7.340 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea ţară.
Un număr mare de cazuri, peste 62.000, se înregistrează şi în Germania, unde rata mortalităţii este însă mai mică decât în alte ţări. Chiar şi aşa, 544 de persoane au murit.
Franţa, pe de altă parte, a înregistrat ieri cel mai mare număr de decese raportat într-o singură zi de la început pandemiei de coronavirus, 418, ridicând la 3.024 numărul total al pierderilor de vieţi omeneşti.
Dintre cele 21.000 de persoane internate în spitale peste 5.100 sunt în stare gravă la reanimare.
Regiunea pariziană a depăşit Alsacia şi a devenit cel mai grav afectată, cu aproape o mie de decese în total, aproape 8 mii de pacienţi internaţi în spitale, dintre care 1.800 la reanimare.
Aici este aşteptat până la sfârşitul săptămânii un vârf al epidemiei, cu înmulţirea cazurilor grave.
Sistemul de sănătate este într-un proces continuu de adaptare, s-au dublat spaţiile de îngrijire în reanimare în spitalele publice şi private, asistente şi medici specializaţi în terapia intensivă din regiuni mai puţin afectate s-au oferit voluntari şi au venit să îşi ajute colegii din capitală.
Franţa şi-a rezolvat pentru moment şi problema penuriei de măşti, cel puţin pentru personalul medical.
10 milioane de măşti au fost aduse ieri din China cu un avion Cargo de mare capacitate, parte din comanda de un miliard făcută de guvern.
Acest transport va fi urmat de alte aproximativ 50 de zboruri similare în următoarele luni, cu o frecvenţă de patru transporturi de materiale medicale pe săptămână.