Ascultă Radio România Iași Live

Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă

Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă, organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă, organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Publicat de Andreea Drilea, 9 iunie 2022, 09:28

Concursul avea loc joi, 9 iunie 2021, ora 10.00, la USV Iași, în sediul Tehnologia prelucrării produselor agricole (TPPA). Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Liceul Tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău.

„În cadrul Concursului Național, atât participanţii, cât şi invitaţii şi membrii juriului vor putea explora cultura gastronomică inovativă a grupurilor de studenţi şi elevi din diferite zone ale României. Echipele participante sunt compuse din câte doi membri, evenimentul încheindu-se cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic, după o jurizare realizată de chefi cu notorietate națională și internațională”, a declarat prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Manifestarea are ca principal scop educaţia culinară care susţine interesul crescut al studenţilor şi elevilor pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.

prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale în direct în matinalul de la Radio România Iaşi:

Producător: Petronela Cotea Mihai

Realizator: Adina Şuhan

Noaptea Companiilor, astăzi, la Iași! Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa joi, 17 octombrie 2024, 09:09

Noaptea Companiilor, astăzi, la Iași! Bună Dimineața, cu Adina Șuhan

Noaptea Companiilor are loc astăzi, în toată țara. Târgul neconvențional de joburi ajunge și la Iași. Octav Minea, organizatorul...

Noaptea Companiilor, astăzi, la Iași! Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Îți cauți job? Vine Târgul de Cariere la Iași! Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa miercuri, 16 octombrie 2024, 09:37

Îți cauți job? Vine Târgul de Cariere la Iași! Bună Dimineața, cu Adina Șuhan

Târgul de Cariere ajunge pe 18 și 19 octombrie în Palas Mall Iași. Despre ofertele pe care le regăsești la ediția din acest an ne-a vorbit,...

Îți cauți job? Vine Târgul de Cariere la Iași! Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Plimbare în Timp Profund. O poveste a planetei. Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa marți, 15 octombrie 2024, 10:43

Plimbare în Timp Profund. O poveste a planetei. Bună Dimineața, cu Adina Șuhan

Anca Gheorghică, co-fondator al Asociației „Mai bine” a fost astăzi „Omul care aduce vestea”! Mesajul organizatorilor: Pământul are o...

Plimbare în Timp Profund. O poveste a planetei. Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Alegeri și referendum în Republica Moldova. Unde se votează în Iași? Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa marți, 15 octombrie 2024, 10:23

Alegeri și referendum în Republica Moldova. Unde se votează în Iași? Bună Dimineața, cu Adina Șuhan

Alegeri și referendum în Republica Moldova. Unde se votează în Iași? Reprezentanți ai ATRAG – Asociația Tinerilor Români din Afara...

Alegeri și referendum în Republica Moldova. Unde se votează în Iași? Bună Dimineața, cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa sâmbătă, 12 octombrie 2024, 09:57

Tu cum faci față stresului? Psihoterapeutul Ana Băianu în direct la Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Tu cum faci față stresului? Dormi suficient? Ai oameni dragi cu care să stai la povești într-o zi în care toate-ți ies pe dos? Psihoterapeutul...

Tu cum faci față stresului? Psihoterapeutul Ana Băianu în direct la Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa joi, 10 octombrie 2024, 10:18

Concurs ”Poveștile Cangurașului Explorator”. Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) are plăcerea să anunțe deschiderea înscrierilor pentru cea...

Concurs ”Poveștile Cangurașului Explorator”. Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa joi, 10 octombrie 2024, 09:56

Pregătiri pentru Zilele Erasmus în Europa. Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Pregătiri pentru Zilele Erasmus în Europa. Studenții au o mulțime de oportunități să descopere Europa și să se dezvolte din punct de vedere...

Pregătiri pentru Zilele Erasmus în Europa. Bună Dimineața cu Adina Șuhan
Bună dimineaţa miercuri, 9 octombrie 2024, 10:21

Invitație la Cinema Ateneu Iași. Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Invitație la Cinema Ateneu Iași. Bună Dimineața cu Adina Șuhan Despre noutățile cinematografice precum și alte proiecte am aflat de la Andrei...

Invitație la Cinema Ateneu Iași. Bună Dimineața cu Adina Șuhan

Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă

Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă

Publicat de Andreea Drilea, 7 iunie 2022, 19:27

Susținătorii alimentației sănătoase, pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ – INOVAȚII PENTRU ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.

Concursul avea loc joi, 9 iunie 2021, ora 10.00, la USV Iași, în sediul Tehnologia prelucrării produselor agricole (TPPA). Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Liceul Tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău.

„În cadrul Concursului Național, atât participanţii, cât şi invitaţii şi membrii juriului vor putea explora cultura gastronomică inovativă a grupurilor de studenţi şi elevi din diferite zone ale României. Echipele participante sunt compuse din câte doi membri, evenimentul încheindu-se cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic, după o jurizare realizată de chefi cu notorietate națională și internațională”, a declarat prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Manifestarea are ca principal scop educaţia culinară care susţine interesul crescut al studenţilor şi elevilor pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni
Regional marți, 22 octombrie 2024, 17:00

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni

Lucrările de consolidare necesare pentru punerea în siguranță a construcțiilor Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni, județul Botoșani, au...

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni
(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie
Regional marți, 22 octombrie 2024, 16:33

(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie

Premieră la Institutul Regional de Oncologie Iași. A fost aplicat tratamentul cu celule modificate genetic la o pacientă în vârstă de 22 de...

(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie
Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”
Regional marți, 22 octombrie 2024, 15:53

Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația...

Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”
Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene
Regional marți, 22 octombrie 2024, 15:12

Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene

Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci este reabilitat integral cu fonduri europene, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Galaţi,...

Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene
Regional marți, 22 octombrie 2024, 14:59

„Șezătoarea Iași” aniversează 10 ani de activitate cu o expoziție la Muzeul Etnografic al Moldovei

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași și Grupul „Șezătoarea Iași” organizează, în...

„Șezătoarea Iași” aniversează 10 ani de activitate cu o expoziție la Muzeul Etnografic al Moldovei
Regional marți, 22 octombrie 2024, 14:30

Iaşi: 30 de percheziţii şi un mandat de aducere, în cadrul operaţiunii JUPITER

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă...

Iaşi: 30 de percheziţii şi un mandat de aducere, în cadrul operaţiunii JUPITER
Regional marți, 22 octombrie 2024, 12:24

Ateneul Național din Iași: În premieră, O seară normală în Familia Addams, la Sala Unirii

Ateneul Național din Iași, în colaborare cu Art You School și AKAdemy Talents, prezintă vineri, 25 octombrie 2024, de la ora 19:00, la Sala...

Ateneul Național din Iași: În premieră, O seară normală în Familia Addams, la Sala Unirii
Regional marți, 22 octombrie 2024, 12:20

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022 la 28,2 kg anul trecut, odată cu creşterea producţiei până...

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut