Ascultă Radio România Iași Live

Csiky Boldizsar pian

Iași, 5/6 mai Filarmonica Moldova cu Cziky Boldizsar, pian și Gottfried Rabl (Austria), dirijor

Iași, 5/6 mai Filarmonica Moldova cu Cziky Boldizsar, pian și Gottfried Rabl (Austria), dirijor

Publicat de dvlad, 3 mai 2017, 14:59

Concertele Filarmonicii Moldova din Iași de vineri, 5 mai (Casa de Cultură a Studenților) și sâmbătă, 6 mai (Atrium Palas Mall) îi au ca invitați pe pianistul clujean Cziky Boldizsar (vineri) și dirijorul Gottfried Rabl din Austria.6-mai-2017-01

Vineri, din program fac parte două lucrări ale compozitorului danez Carl Nielsen în primă audiție la Iași, Uvertura Helios op.17 și Simfonia nr.1 op.7, iar în partea a doua, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Brahms.

 

Sâmbătă, programul conține piese de mare popularitate din repertoriul romantic și contemporan:
Franz von Suppé – A Morning, a Noon, an Evening in Vienna, Overture
Moritz Moszkowski – Malagueña from “Boabdil”
Leroy Anderson – Arietta
Leroy Anderson – Fiddle Faddle
Camille Saint Saëns – Bacchanale from “Samson and Dalila”
Alexander Glazunov – Pas d’action, No.5 from “Scènes de Ballet” Op.52
Pablo Moncayo – Huapango
Aram Khachaturian – Adagio from “Spartacus”
Arturo Marquez – Danzon No.2
Arturo Marquez – Conga del Fuego Nuevo

csiky-boldzsarCsíky  Boldizsár jr. s‑a născut la Reghin in 25 noiembrie 1968 şi, din copilărie, a demonstrat surprinzătoare calități muzicale. A urmat Liceul de Artă din Târgu Mureş, unde i‑a avut ca profesori pe Szőnyi Márta şi Ávéd Silló Éva. Şi‑a continuat studiile la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj cu profesorii Ileana Prada şi Dana Borşan, iar la compoziție cu Hans Peter Türk. Ca student a câștigat cinci premii naționale de interpretare pianistică, iar în 1994 a primit premiul Cella Delavrancea acordat de maestrul Dan Grigore. Din anul 1991 a urmat cursuri postuniversitare cu Maestrul Jenő Jandó, profesor universitar la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta. În 1992 a primit o bursă de studii la cursurile de măiestrie din Lübeck (Germania) cu profesorul Lev Naumov. Între anii 1993‑1997 participă la cursurile de măiestrie susținute de profesorul Walter Krafft din München. În 1998 participă la recomandarea maestrului Dan Grigore la cursul de vară de la Fontainebleau (Franţa), unde frecventează cursurile profesorilor Gabi Cassadesus, Philippe Bianconi şi Philippe Entremont. În anul 2000, după numeroase colaborări, aproximativ 40 de concerte pe an, directorul muzical (Walter Krafft) al instituției Münchener Musikseminar (Germania) îi acorda titlul de solist permanent. A susținut concerte cu toate orchestrele simfonice din România și a realizat mai multe înregistrări: CD, la Radio și TV. A fost invitat în repetate rânduri ca membru al juriului concursurilor internaționale de pian, susținând de asemenea cursuri de măiestrie în țară și în străinătate. Ca artist interpret, a susținut peste 800 de concerte și recitaluri în toate centrele muzicale din țară și peste hotare: Austria, Anglia, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Scoţia, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Cehia, America și Japonia. A colaborat cu dirijori de talie mondială printre care amintim: Erich Bergel, Ion Baciu, Emanuel Elenescu, Emil Simon, Petre Sbârcea, Ludovic Bács, Aczél Ervin, Remus Georgescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Ilarion Ionescu‑Galaţi, Sabin Păutza, Edvard Tschivzhel, Kocsis Zoltán, etc. A colaborat în diferite formații camerale, cu artiști consacrați precum: Ruha István, Ligeti Diana, Carmen Gurban, Gaetano d´Espinosa, Fenyő László, Rolf Herbrechtsmeyer, Andreas Henkel, Valentin Arcu, Dan Grigore, Jandó Jenő, Cvartetul Transilvan, Cvartetul Gaudeamus, Trio Moscova, etc. În anul 2006 obține titlul de Doctor în muzică cu lucrarea Stileme ale creației pianistice la A. Skriabin – de la postromantic la modern. În prezent ocupă funcția de profesor universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Studenții clasei sale de pian sunt distinși cu premii la concursurile de pian din țară și din străinătate, unii dintre ei având deja o activitate concertistică și pedagogică bogată.

gogoGottfried Rabl este o personalitate muzicală complexă, care se manifestă în diverse locuri din lume și în diverse ipostaze, întotdeauna demonstrând o profundă cultură muzicală și o frumoasă capacitate de a redescoperi partituri uitate sau dimpotrivă, mult prea noi pentru a fi înțelese. Cu multă pricepere și pasiune, el reușește să suscite un interes proaspăt asupra muzicii pe care o interpretează la pian, ca acompaniator sau muzician de cameră, ca dirijor de cor și mai ales ca dirijor de orchestră. Gottfried Rabl a studiat la Universitatea de Muzică din Viena și are diplome de licență la corn, dirijat și pedagogia muzicii vocale. În dirijat, a avut o bursă de specializare la Helsinki.

Gottfried Rabl a format și condus timp de câțiva ani propriul său ansamblu de muzică de avangardă, Theatre of Silence în care a activat ca dirijor, pianist și compozitor.

A avut o strânsă colaborare cu Leonard Bernstein la Vienna, Milano și în Statele Unite, ca asistent și editor pentru opera lui Bernstein A Quiet Place. Iar timp de câțiva ani a urmat studii post-universitare la Universitatea Indiana, unde a devenit dirijorul orchestrei simfonice locale.

In Viena, Gottfried Rabl dirijează frecvent Orchestra Simfonică Radio și Ansamblul de muzică contemporană Die reihe și colaborează cu Orchestra și Corul de Concert din Vienna sau Corul Radio. A lucrat cu multe orchestre din lume și are înregistrări la BMG-Ariola și câteva case de discuri germane ca Orfeo și cpo dar și la Sony Classical, printre discurile sale de un mare succes bucurându-se Integrala simfoniilor de  Egon Wellesz înregistrări în premieră mondială. Primele două albume din această integrală au stârnit un mare entuziasm și în Statele Unite, unde a primit o numinalizare la Premiile GRAMMY, iar la MIDEM, Premiul pentru cea mai bună înregistrare a unei compoziții din sec XX.

Dl. Rabl rămâne activ ca pianist de muzică de cameră și acompaniament în Europa și Asia, apărând în această postură și la Festivalurile de la Salzburg sau Dresda.

Recunoscut pentru marea sa capacitate de a interpreta repertoriul secolelor 19 și 20, Gottfried Rabl s-a implicat în timp într-un program extrem de apreciat de prezentare a muzicii clasice pentru publicul tânăr, proiecul Orchestrei Radio intitulat ‘Pieces of Movement for Orchestra’, în care a colaborat cu 5 mari coregrafi de renume internațional, care și-au creat coregrafiile exact pentru membrii orchestrei.

Gottfried Rabl a dirijat Orchestra Filarmonică Radio din Hanovra, Orchestra Simfonică din Praga, Queensland Symphony Orchestra din Australia, Filarmonica George Enescu și multe alte orchestre din România și este cunoscut interesul său față de piese mai puțin cunoscute ale unor compozitori pe nedrept neglijați, pe care reușește să-i pună într-o nouă lumină, într-un context nou și sofisticat și să ne facă să recunoaștem dintr-o dată calitatea muzicii respective.

Orchestrator experimentat, Gottfried Rabl a dat la iveală 3 CD-uri cu vocea marelui tenor italian Enrico Caruso, mai întâi extrasă din înregistrările originale și apoi mixată cu noile aranjamente realizate de dl. Rabl și înregistrate cu Vienna Radio Symphony Orchestra. Primul dintre ele a primit Premiul “Echo” în Germania.

Un proiect realizat în 2013 a fost înregistrarea coloanei sonore a filmului austro-german „Măsurând Lumea”. Un alt proiect ieșit din comun a fost înregistrarea a 102 miniaturi special create de compozitorii austrieci pentru Orchestra Radio din Viena la împlinirea a 40 de ani de la înființare. Iar recent, o mare realizare discografică și transpusă și în câteva concerte importante, sunt cele două albume apărute la prestigioasa casă de discuri Naxos, cu muzică de compozitorii chinezi Shuya Xu și Deqing Wen.

Concert Extraordinar 3 Tenori ieșeni – O Seară de Magie Muzicală!
Evenimente Radio Iaşi joi, 17 octombrie 2024, 12:47

Concert Extraordinar 3 Tenori ieșeni – O Seară de Magie Muzicală!

Vineri, 18 octombrie 2024, începând cu ora 19:00, cei 3 Tenori ieșeni, Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu și Florin Guzgă vor susține un...

Concert Extraordinar 3 Tenori ieșeni – O Seară de Magie Muzicală!
Expoziția ”AD INFINITUM” la Muzeul de Artă Roman, grafică-pictură-sculptură
Evenimente Radio Iaşi joi, 17 octombrie 2024, 10:07

Expoziția ”AD INFINITUM” la Muzeul de Artă Roman, grafică-pictură-sculptură

  AD INFINITUM grafică-pictură-sculptură   Muzeul de Artă Roman vă invită, începând cu data de 11 octombrie 2024, la o nouă expoziție...

Expoziția ”AD INFINITUM” la Muzeul de Artă Roman, grafică-pictură-sculptură
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: Atelierele de povești pentru copii „Creștem cu fiecare poveste”
Evenimente Radio Iaşi miercuri, 16 octombrie 2024, 13:11

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: Atelierele de povești pentru copii „Creștem cu fiecare poveste”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași anunță demararea unui nou proiect dedicat copiilor: Atelierele de povești pentru copii „Creștem...

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: Atelierele de povești pentru copii „Creștem cu fiecare poveste”
Iași: „Ziua Părinților de îngeri” sărbătorită pe 15 octombrie
Evenimente Radio Iaşi luni, 14 octombrie 2024, 11:08

Iași: „Ziua Părinților de îngeri” sărbătorită pe 15 octombrie

În semn de solidaritate cu părinții care au suferit pierderea copiilor, fațada Palatului Culturii din Iași, clădire emblematică a orașului,...

Iași: „Ziua Părinților de îngeri” sărbătorită pe 15 octombrie
Evenimente Radio Iaşi miercuri, 9 octombrie 2024, 12:30

Proiect „Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”

Luni, 7 octombrie, a avut loc la Sala Radio, simpozionul  “Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”, un...

Proiect „Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”
Evenimente Radio Iaşi miercuri, 9 octombrie 2024, 10:58

Iași: Expoziția „Piese de excepție din epoca lui Vasile Lupu în colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”

O nouă micro-expoziție din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei” va fi accesibilă publicului la Palatul...

Iași: Expoziția „Piese de excepție din epoca lui Vasile Lupu în colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”
Evenimente Radio Iaşi marți, 8 octombrie 2024, 11:24

Premieră la Ateneul Național din Iași – Scandal în culise

Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 19:00, Ateneul Național din Iași vă invită la Sala Unirii, fostul Cinema Victoria, la cea mai nouă...

Premieră la Ateneul Național din Iași – Scandal în culise
Evenimente Radio Iaşi luni, 7 octombrie 2024, 10:35

Expoziția „Artă populară japoneză din regiunea Tohoku” la Palatul Culturii la Muzeul Etnografic al Moldovei

Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Complexul Muzeal Național „Moldova” – Muzeul Etnografic al Moldovei organizează în perioada 9...

Expoziția „Artă populară japoneză din regiunea Tohoku” la Palatul Culturii la Muzeul Etnografic al Moldovei

Iași, 17 feb., ora 19.00, Concert simfonic al Filarmonicii Moldova la Casa Studenților

Iași, 17 feb., ora 19.00, Concert simfonic al Filarmonicii Moldova la Casa Studenților

Publicat de dvlad, 15 februarie 2017, 16:35

 

 

 

 

 

 

Dirijor: Sabin Păutza
Solist: Csíky Boldizsár, pian
Program:
Păutza – Divertisment nr. 1 pentru orchestra
Gershwin – Rhapsody in Blue
Gershwin-Păutza – Trei preludii
Păutza – Soundtracks Medley
Păutza – Oldies And Goodies – Latino Medley
Păutza – Divertisment nr. 2 pentru orchestra

Sabin Pautza1Născut la 8 februarie 1943 la Câlnic-Reșița, compozitorul, dirijorul și profesorul univ. dr. Sabin Păutza a urmat cursurile Liceului de Matematica din Reșița studiind în paralel muzica la Liceul de Muzică din Reșița, care din anul 2003 îi poartă numele, iar în anul 1965 absolvă Conservatorul Ciprian Porumbescu din București unde s-a bucurat de îndrumarea unor dascăli de prestigiu.
S-a specializat apoi în compoziție și dirijat orchestră la Accademia Chigiana din Siena, Italia, cu Franco Donatoni, Franco Ferrara și Bruno Maderna. Între anii 1965 și 1984 activează ca asistent și mai târziu, lector la Academia de Arte George Enescu din Iași. Aici înființează în anul 1968 Camerata Animosi, iar din anul 1975 este numit succesorul dirijorului Ion Baciu la pupitrul Orchestrei Simfonice a Conservatorului. Cu aceste formații a susținut numeroase concerte în țară și peste hotare – Bydgoszcs International Festival (Polonia), Internationales Jugendfestspieltreffen Bayreuth– Germania, Vacanțele Muzicale de la Piatra Neamț ș.a.
Din anul 1984 se stabilește în Statele Unite unde este numit prin concurs Director Artistic și Prim Dirijor al celei mai vechi orchestre simfonice din New Jersey, Plainfield Symphony Orchestra. După o activitate de peste 25 de ani primăria orașului Plainfield îl numește Cetățean de Onoare al orașului și Dirijor Emeritus pe viață al aceleași filarmonici, decretând ziua de 7 Mai 2009 Ziua Sabin Păutza în Plainfield, New Jersey.
Oficialitățile orașului natal l-au onorat cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Reșița, Cetățean de Onoare al Județului Caraș-Severin și cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Eftimie Murgu din Reșița.
Sabin Păutza dirijează frecvent în Statele Unite, Europa și Australia și este invitat deseori să predea cursuri de măiestrie la diferite universități americane și europene ca Atlan InstituteNew York UniversitySt. Rose UniversityEmanuel University, iar în țară la Academia de Arte George Enescu din Iași, Universitatea din Pitești, Universitatea Valahia din Târgoviște sau Universitatea de Vest din Timișoara.
Sabin Păutza deține numeroase premii și distincții românești și internaționale cum ar fi Premiul George Enescu al Academiei Române pentru Ofranda Copiilor Lumii, Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pentru Cvartetul de Coarde Nr. 3, Marele Premiu al Televiziunii Române, pentru piesa de muzică ușoară Un Brad Bătrân pe versurile lui Nicolae Iorga, Premiul International de Compoziție din Salt Lake City, Utah pentru Cinci piese pentru orchestră și mai recent, Marele Premiu Dr. Martin Luther King Jr. pentru lucrarea Chimes.
Activitatea sa internațională de dirijor și compozitor i-a adus titlul onorific de Doctor in Music decernat de London Institute for Applied Research și titlul de Doctor în compoziție – Summa Cum Laudae al Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca. Recent, Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a conferit Medalia Nihil Sine Deo a Casei Regale pentru serviciile aduse României în activitatea sa multilaterală de peste 50 de ani.
Sabin Păutza a dirijat în cele mai renumite săli de concerte din Statele Unite, Europa sau Australia ( Carnegie Hall din New York, Santa Cecilia din Roma, Fr. Chopin din Varșovia sau Philharmonic Hall din Sydney) făcându-și un titlu de onoare din promovarea unui număr impresionant de compoziții românești din toate generațiile. În același timp colaborează permanent cu Orchestra Națională Radio, Filarmonica George EnescuCamerata Regală a României, precum și cu toate celelalte filarmonici din țară. Numele său figurează alături de marii muzicieni ai lumii în Who’s Who in Music publicat la Cambridge – Anglia (edițiile din 1980-1984-1992-2000) și în volumul 2000 De Americani Notabili publicat de American Biographical Institute.
Sabin Păutza este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, al organizației Conductors Guide of New Jersey, al Biroului de Consilieri al Institutului Biographic American și al ASCAP (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor Americani). Compozițiile sale sunt publicate în marea majoritate de către San Nicobian Edition din New York iar casa de discuri Swift Music Group din New Jersey editează în prezent seria Opera Omnia a compozitorului, din care au apărut deja primele 15 compact discuri.
În ultimii ani profesorul universitar dr. Sabin Păutza s-a reîntors în țară, unde a predat și ținut Master Classes la Conservatoarele și Universitățile din România.

csiky-boldizsarCsíky  Boldizsár jr. s‑a născut la Reghin in 25 noiembrie 1968 şi, din copilărie, a demonstrat surprinzătoare calități muzicale. A urmat Liceul de Artă din Târgu Mureş, unde i‑a avut ca profesori pe Szőnyi Márta şi Ávéd Silló Éva. Şi‑a continuat studiile la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj cu profesorii Ileana Prada şi Dana Borşan, iar la compoziție cu Hans Peter Türk. Ca student a câștigat cinci premii naționale de interpretare pianistică, iar în 1994 a primit premiul Cella Delavrancea acordat de maestrul Dan Grigore.

Din anul 1991 a urmat cursuri postuniversitare cu Maestrul Jenő Jandó, profesor universitar la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta. În 1992 a primit o bursă de studii la cursurile de măiestrie din Lübeck (Germania) cu profesorul Lev Naumov. Între anii 1993‑1997 participă la cursurile de măiestrie susținute de profesorul Walter Krafft din München. În 1998 participă la recomandarea maestrului Dan Grigore la cursul de vară de la Fontainebleau (Franţa), unde frecventează cursurile profesorilor Gabi Cassadesus, Philippe Bianconi şi Philippe Entremont. În anul 2000, după numeroase colaborări, aproximativ 40 de concerte pe an, directorul muzical (Walter Krafft) al instituției Münchener Musikseminar (Germania) îi acorda titlul de solist permanent.

A susținut concerte cu toate orchestrele simfonice din România și a realizat mai multe înregistrări: CD, la Radio și TV. A fost invitat în repetate rânduri ca membru al juriului concursurilor internaționale de pian, susținând de asemenea cursuri de măiestrie în țară și în străinătate.

Ca artist interpret, a susținut peste 800 de concerte și recitaluri în toate centrele muzicale din țară și peste hotare: Austria, Anglia, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Scoţia, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Cehia, America și Japonia.

A colaborat cu dirijori de talie mondială printre care amintim: Erich Bergel, Ion Baciu, Emanuel Elenescu, Emil Simon, Petre Sbârcea, Ludovic Bács, Aczél Ervin, Remus Georgescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Ilarion Ionescu‑Galaţi, Sabin Păutza, Edvard Tschivzhel, Kocsis Zoltán, etc.

A colaborat în diferite formații camerale, cu artiști consacrați precum: Ruha István, Ligeti Diana, Carmen Gurban, Gaetano d´Espinosa, Fenyő László, Rolf Herbrechtsmeyer, Andreas Henkel, Valentin Arcu, Dan Grigore, Jandó Jenő, Cvartetul Transilvan, Cvartetul Gaudeamus, Trio Moscova, etc.

În anul 2006 obține titlul de Doctor în muzică cu lucrarea Stileme ale creației pianistice la A. Skriabin – de la postromantic la modern. În prezent ocupă funcția de profesor universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Studenții clasei sale de pian sunt distinși cu premii la concursurile de pian din țară și din străinătate, unii dintre ei având deja o activitate concertistică și pedagogică bogată.

Concert Extraordinar 3 Tenori ieșeni – O Seară de Magie Muzicală!
Evenimente Radio Iaşi joi, 17 octombrie 2024, 12:47

Concert Extraordinar 3 Tenori ieșeni – O Seară de Magie Muzicală!

Vineri, 18 octombrie 2024, începând cu ora 19:00, cei 3 Tenori ieșeni, Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu și Florin Guzgă vor susține un...

Concert Extraordinar 3 Tenori ieșeni – O Seară de Magie Muzicală!
Expoziția ”AD INFINITUM” la Muzeul de Artă Roman, grafică-pictură-sculptură
Evenimente Radio Iaşi joi, 17 octombrie 2024, 10:07

Expoziția ”AD INFINITUM” la Muzeul de Artă Roman, grafică-pictură-sculptură

  AD INFINITUM grafică-pictură-sculptură   Muzeul de Artă Roman vă invită, începând cu data de 11 octombrie 2024, la o nouă expoziție...

Expoziția ”AD INFINITUM” la Muzeul de Artă Roman, grafică-pictură-sculptură
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: Atelierele de povești pentru copii „Creștem cu fiecare poveste”
Evenimente Radio Iaşi miercuri, 16 octombrie 2024, 13:11

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: Atelierele de povești pentru copii „Creștem cu fiecare poveste”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași anunță demararea unui nou proiect dedicat copiilor: Atelierele de povești pentru copii „Creștem...

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași: Atelierele de povești pentru copii „Creștem cu fiecare poveste”
Iași: „Ziua Părinților de îngeri” sărbătorită pe 15 octombrie
Evenimente Radio Iaşi luni, 14 octombrie 2024, 11:08

Iași: „Ziua Părinților de îngeri” sărbătorită pe 15 octombrie

În semn de solidaritate cu părinții care au suferit pierderea copiilor, fațada Palatului Culturii din Iași, clădire emblematică a orașului,...

Iași: „Ziua Părinților de îngeri” sărbătorită pe 15 octombrie
Evenimente Radio Iaşi miercuri, 9 octombrie 2024, 12:30

Proiect „Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”

Luni, 7 octombrie, a avut loc la Sala Radio, simpozionul  “Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”, un...

Proiect „Eugen Preda – principalul mentor al școlii moderne de jurnalism de radio”
Evenimente Radio Iaşi miercuri, 9 octombrie 2024, 10:58

Iași: Expoziția „Piese de excepție din epoca lui Vasile Lupu în colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”

O nouă micro-expoziție din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei” va fi accesibilă publicului la Palatul...

Iași: Expoziția „Piese de excepție din epoca lui Vasile Lupu în colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”
Evenimente Radio Iaşi marți, 8 octombrie 2024, 11:24

Premieră la Ateneul Național din Iași – Scandal în culise

Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 19:00, Ateneul Național din Iași vă invită la Sala Unirii, fostul Cinema Victoria, la cea mai nouă...

Premieră la Ateneul Național din Iași – Scandal în culise
Evenimente Radio Iaşi luni, 7 octombrie 2024, 10:35

Expoziția „Artă populară japoneză din regiunea Tohoku” la Palatul Culturii la Muzeul Etnografic al Moldovei

Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Complexul Muzeal Național „Moldova” – Muzeul Etnografic al Moldovei organizează în perioada 9...

Expoziția „Artă populară japoneză din regiunea Tohoku” la Palatul Culturii la Muzeul Etnografic al Moldovei