Înscrieri de elemente de cultură tradițională în Registrul Național al patrimoniului cultural imaterial.
Dr. Adina Hulubaș, cercetător științific principal grad 1, membru în Comisia Națională pentru Salvarea Patrimoniului Culturam imaterial, expert acreditat UNESCO în matinalul de la Radio Iași cu Adina Șuhan:
Acasă la rușii staroveri din Lipoveni și Manolea, Suceava, împreună cu prof. Ludmila Moroșanu-Demianova – temă a emisiunii Comunități Etnice/Ruși Lipoveni de miercuri, 6 NOV. 2024, h 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN
În ediția de astăzi a emisiunii noastre, împreună cu doamna profesor Ludmila Moroșanu-Demianova, specialist în Lingvistică, vorbim despre o...
#InfoEconomic: Ioana Amăriuței Popa, fondator Story Seeker, specialistă în marketing digital: ”site-ul companiei este cel care convinge; de acolo își iau potențialii clienți încrederea în ceea ce facem ca business”
Marketingul digital este esențial în atragerea clienților, în creșterea unei afaceri. De altfel, o statistică prezentată la începutul acestui...
Evenimentul a devenit de notorietate atât după adresarea unui memoriu către Ministerul Educaţiei ? ce a solicitat adaptarea strategiilor pedagogice la aşteptările şi specificul generaţiilor actuale, cât şi prin includerea lui în seria de evenimente oficiale ale Anului European al Patrimoniului Cultural în 2018. ?
Dr. Adina Hulubaş, sef Departamentul de Etnologie Institutul de Filologie Româna „A. Philippide” Academia Româna, Filiala Iaşi, la microfonul Radio România Iaşi: ?
Anul acesta doamna Academician Sabina Ispas va deschide în mod extraordinar sesiunea de lucrări, cu o prelegere despre Rolul documentelor din arhivele media neconvenţionale în lămurirea sensurilor etnologice. Participanţii la workshop sunt din România şi Republica Moldova, din domenii de activitate diferite ce au în comun înţelegerea şi transmiterea culturii tradiţionale ca marca a identităţii. Atelierul va avea loc în sala de conferinţe a Academiei Române – Filiala Iaşi, în data de 9 mai, ora 9 a.m.