(UPDATE) MApN: Resturi de drone ruseşti au căzut în două zone din Delta Dunării
17 ianuarie 2025, 18:49
Potrivit MApN, impactul resturilor de drone nu a afectat elemente de infrastructură şi nu au fost semnalate pagube materiale.
Cercetările în teren au fost realizate de specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI.
Forţele şi mijloacele MApN vor continua să monitorizeze zona din proximitatea porturilor ucrainene vizate de atacurile Federaţiei Ruse din ultimele zile, arată ministerul român, care aminteşte că informează în timp real structurile aliate cu privire la aceste situaţii.
Totodată, MApN reiterează mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional.
AGERPRES
Echipe ale Ministerului Apărării Naţionale au descoperit azi-noapte urme ale unui posibil impact al unei drone lângă localitarea Plauru din judeţul Tulcea, în apropierea frontierei cu Ucraina.
Locuitorii din zonă au fost avertizaţi în jurul orei 1:46, printr-un mesaj RO-Alert, să se adăpostească pentru următoarea oră şi jumătate în zone sigure.
Purtătorul de cuvânt al MApN, generalul maior Constantin Spânu: Forţele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile şi de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineaţa zilei de 17 ianuarie, în proximitatea frontierei cu România, judeţul Tulcea. Sistemele de monitorizare şi supraveghere ale Ministerului Apărării Naţionale au semnalat încălcări ale spaţiului aerian românesc. Două aeronave F-16 au decolat din Baza 86 Aeriană de la Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene din zonă. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3:48. Echipe ale Ministerului Apărării Naţionale au executat cercetări în teren şi au descoperit, în afara localităţii Plauru, între Ceatalchioi şi Tudor Vladimirescu, în judeţul Tulcea, în apropierea frontierei, urme ale unui posibil impact de dronă. Zona a fost securizată, iar echipe formate din specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale, SRI şi MAI vor ridica probe şi vor efectua investigaţii conform procedurilor. Forţele Ministerului Apărării Naţionale vor continua misiunile de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii.
Potrivit unui comunicat, Ministerul Apărării Naţionale a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri şi este în contact permanent cu acestea. (Rador/ FOTO radioiasi.ro)