(VIDEO) „Eco Brunch-Ținutul Zimbrului”
Publicat de nicolaetomescu, 7 octombrie 2020, 14:30
Expresivitatea reprezintă elementul distinctiv al celor declarate și înfățișate de invitații mei…
Eco-Brunch, concept[1] privind masa de dimineață (luată mai târziu) care înlocuiește atât micul dejun cât și prânzul, are, pe lângă respectiva componentă, socializarea și drumeția către obiective naturale, neuitând atelierele de tipul do it yourself (DIY)/pentru adulți și copii/…
Adevărat, pe această treaptă a globalizării se merge după «trend» şi se împrumută termeni la modă; în cazul de față, membrii grupărilor care urmăresc revitalizarea unor activități în interes comun, comunitar (nu uit Asociația de Ecoturism România), știu de unde au plecat în viață și cultivă sentimente pentru locurile natale; pe alt plan, se produce un fel de remediere a câtorva stări de lucruri create, câtă vreme ceea ce se transmite din generație în generație este viață, dar și conștiință…
În program s-a auzit și de viața satului, au fost interpretate cântece populare…
Esențial este ca tot mai mulți oameni să înțeleagă civilizația ca moștenire de credințe, de datini, cunoștințe dobândite în timp – precum drumuri care duc undeva, care dezvăluie omului propria sa întindere…
[1] Conceptul de brunch a apărut în Marea Britanie, la sfârşitul secolului al XIX-lea, atunci când se desfășura, de regulă, duminica între orele 11:30-16:00; pe îndelete, se consuma o varietate de produse, de la cele mai ușoare (definitorii pentru micul dejun), până la cele mai consistente (servite, de regulă, în miezul zilei)…
„Eco Brunch-Ținutul Zimbrului”
realizator: Nicolae Tomescu
operatori imagine: Nicolae Tomescu
Ciprian Bârsan
montaj: Alexandru Iurea