Autorităţile ucrainene au transmis că iau măsuri la punctul de control pentru stabilizarea funcţionării acestuia, după atacul nocturn lansat de ruşi asupra infrastructurii portuare şi de frontieră.
„Nimeni nu a fost rănit în urma bombardamentelor” – a adăugat instituţia. (Agenţia de presă RBC – 6 octombrie) Rador
El a prezentat istoricul controalelor realizate la compania respectivă, evidenţiind faptul că nu au fost respectate măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011 şi că a fost utilizată o pompă neomologată.
‘Obiectivul a fost autorizat de către instituţia noastră, de către ISU Dâmboviţa, în octombrie 2011, ca instalaţie de tip skid pentru distribuţia de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litri. În 30.07.2020, în urma sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv şi se constată că nu se respectă măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011, respectiv acea instalaţie de tip monobloc a fost mutată pe amplasament şi nu se mai respectau distanţele de siguranţă care au stat la baza emiterii de securitate la incendiu. În consecinţă, ISU constată pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu şi totodată constată utilizarea unei pompe neomologate pentru transvazarea GPL-ului dintr-o cisternă în cealaltă şi aplică şi sancţiunea contravenţională de 10.000 de lei, în data de 30.07’, a declarat, duminică, Benone Gabriel Duduc.
Totodată, după ce a constatat pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu, ISU a notificat Instituţia prefectului, Oficiul Registrului Comerţului, Consiliul Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Protecţia Mediului şi Primăria Crevedia. Reprezentantul IGSU menţionează că 28 septembrie s-a efectuat un nou control inopinat şi s-a constatat că ‘obiectivul funcţionează’ în continuare.
‘Se constată, ca faptă contravenţională, funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu şi se aplică sancţiunea contravenţională de 30.000 de lei. De asemenea, se constată pe amplasament un rezervor neomologat în care se transvaza GPL şi se mai aplică o sancţiune de 10.000 de lei. Deci 40.000 de lei – sancţiune în 28.09. În 30.09, societatea emite o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, prin care închide punctul de lucru de la Crevedia. (…) Se notifică Oficiul Registrului Comerţului. În 12.09, Oficiul Registrului Comerţului emite certificat constatator prin care ia act de hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor, în 12.10. Şi în 13.10, notifică ISU Dâmboviţa cu privire la faptul că punctul de lucru a fost închis şi anexează hotărârea AGA şi certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului’, a spus el.
Pe de altă parte, întrebat de ce nu s-a descoperit că firma funcţiona clandestin, Benone Gabriel Duduc a declarat că IGSU nu are rol de autorizare a altor activităţi decât cele de distribuţie a GPL în autovehicule.
‘Vizavi de funcţionarea lui sub altă formă, alte activităţi decât cele de distribuţie a GPL în autovehicule nu se mai substituie rolului nostru de autorizare’, a spus el. AGERPRES/FOTO captură video Youtube
Sute de locuitori din Neamţ, fără curent electric. Drumul care face legătura între județul Neamț și Harghita, închis
Publicat de ,
5 februarie 2020, 18:22
Delgaz Grid a anunţat că localitățile Verșești și Ștefan cel Mare sunt afectate din acest punct de vedere. 369 de consumatori nu au curent electric, iar în prezent se lucrează pentru remediere defecţiunilor.
De asemenea, DN 15C, care face legătura între județul Neamț și județul Harghita, a fost închis, în această seară, din cauza unor copaci care au căzut pe carosabil între Lacu Roșu și Gheorgheni.
Sectorul de drum cu probleme este de la kilometru 5, dinspre Gheorgheni, până la kilometrul 32. Cel mai probabil, drumul va rămâne închis cel puțin câteva ore din cauza viscolului, dar și a duratei mari de intervenție pentru degajarea arborilor. În zonă s-au format coloane de mașini.
Drumul judeţean Pojorâta-Rarău, închis pe timpul iernii
Publicat de ,
29 octombrie 2015, 18:45
Propunerea în acest sens va fi supusă votului consilierilor judeţeni în şedinţa deliberativului de vineri, când urmează să fie aprobat proiectul privind încadrarea drumurilor pe niveluri de viabilitate.
În Suceava, peste 819 kilometri de drumuri judeţene ar urma să fie încadraţi în nivelurile I şi II de viabilitate, astfel încât în iarna 2015/2016 vor beneficia de intervenţii rapide pentru prevenirea şi combaterea lunecuşului, precum şi a înzăpezirii.
Alţi 230 kilometri de drumuri vor fi incluşi în categoriile III şi IV, pe acele drumuri urmând să se acţioneze doar în situaţii deosebite, conform solicitărilor formulate de primării, şcoli sau alte instituţii publice, pentru deblocarea autovehiculelor blocate de căderile masive de zăpadă sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară.
Academia Română Filiala Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași prezintă produsele culturale realizate în cadrul proiectului
Academia Română Filiala Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași prezintă produsele culturale realizate în...
Anunţul a fost făcut de consulul general, excelenţa sa, Vasily Boiechko. El a spus că activitatea mai multor misiuni consulare din lume va fi închisă din cauza lipsei de fonduri necesare funcţionării, în această situaţie fiind şi Consulatul General al Ucrainei la Suceava.
Vasily Boiechko a mai adăugat că atribuţiile consulatului vor fi preluate de Ambasada Ucrainei la Bucureşti:
TUIASI – A fost realizat „Copacul Cunoașterii”, pictura murală spectaculoasă, de 220 de metri pătrați, care marchează intrarea în Campusul „Tudor Vladimirescu”
Artistul Harcea Pacea a realizat o spectaculoasă pictură murală, de 220 de metri pătrați, pe fațada căminului T18 din Campusul „Tudor...
Documentul stipulează închiderea temporară a tuturor punctelor de control la frontiera de stat între Ucraina şi Federaţia Rusă, indiferent că este vorba de vehicule, mijloace de transport maritim sau pietonal.
În plus, potrivit documentului, Consiliul pentru Securitatea Naţională şi Apărare recomandă guvernului să adopte măsuri pentru delimitarea unilaterală a frontierei de stat între Ucraina şi Federaţia Rusă şi să asigure amenajarea corespunzătoare a graniţei între cele două ţări.
Decizia Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare (din 28 august 2014) ‘Cu privire la măsuri urgente vizând securitatea ţării şi creşterea capacităţii ei de apărare’ are un caracter semiconfidenţial, astfel doar unele prevederi ale sale au fost postate pe site-ul preşedinţiei de la Kiev.
La 28 august, Consiliul a decis reluarea din toamnă a recrutării pentru serviciul militar în forţele armate şi a însărcinat Ministerul de Externe să înceapă consultări cu ţările semnatare ale Memorandumului de la Budapesta privind situaţia din sud-estul Ucrainei. MAE al Ucrainei urmează să contacteze de asemenea Consiliul Securităţii ONU, NATO, UE şi OSCE şi partenerii strategici pentru a le solicita sprijin. (agerpres/FOTO caleaeuropeana.ro)
Academia Română Filiala Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași prezintă produsele culturale realizate în cadrul proiectului
Academia Română Filiala Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași prezintă produsele culturale realizate în...