Ascultă Radio România Iași Live

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani Doina Caba și-a dat demisia din funcție

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani, Doina Caba și-a dat demisia din funcție

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani, Doina Caba și-a dat demisia din funcție

Publicat de gabrielarotaru, 10 iunie 2023, 08:26

Șefa UPU SMURD, Ramona Guraliuc:  Modul în care ni s-a adus la cunoștință este unul defectuos, adică nici măcar printr-o adresă, nici măcar printr-o discuție purtată cu medicii șefi de secție, care reprezintă acești oameni care muncesc în serviciile astea și care se expun la diverse riscuri. E foarte dureros pentru noi că nu am reușit până acum să avem o comunicare. Înțelegem că sunt probleme și înțelegem că trebuie să le rezolvăm împreună și aceste decizii care sunt din punctul nostru radicale și nejustificate, pentru că eu vorbesc din prisma serviciului de urgență, și-a desfășurat activitatea în condiții extrem de grele, în vremuri extrem de grele și cu oameni foarte puțini. Eu sunt alături de oamenii mei pentru că eu muncesc acolo, în focar și știu despre ce este vorba. Deservim cu un număr foarte mic de medici, respectiv 14 din 26, un număr foarte mare de prezentări, iar această decizie practic ne umilește.



Pe de altă parte, managerul Doina Caba a declarat că diminuarea sporurilor este o măsură legală și temporară iar dacă situația financiară a Spitalului se va înrăutăți, atunci vor fi luate și alte măsuri.

Doina Caba: Nerealizarea contractului cu Casa și neluarea toți banilor de la Casă este un rezultat secundar pentru luarea acestei decizii. Într-adevăr, în primele patru luni ale anului 2023, Spitalul Județean Mavromati nu a reușit să ia în jur de 6 milioane de lei de la Casa de Asigurări. Nici pe mai nu avem vreo premisă să realizăm contractul. Sunt secții care realizează de la 15 până la 35% nici personal nu s-a angajat, pentru că nu se justifică supra-încadrării cu personal atâta timp cât în secție nu există pacienți. Deci, de aici vine partea de cauzalitate. Există personal în secțiile grele, nu spun nu, cu sporuri mari și personal mai puțin în secțiile medicale, acolo unde nu se realizează servicii medicale. Dar această reducere este strict pentru respectarea legislației, ceea ce conducerea spitalul nu-și poate permite încălcarea legii. Dacă într-adevăr situația financiară a Spitalul Județean se deteriorează, probabil se vor lua și alte măsuri. 



Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici s-a întâlnit cu cadrele medicale de la ‘Mavromati’ și a declarat că demisia managerului nu este o soluţie pentru rezolvarea problemei, cadrul legal fiind cel care limitează sporurile şi nu echipa de conducere a Spitalului Judeţean. Reprezentanţii cadrelor medicale, ai sindicatelor şi conducerea Spitalului Judeţean se întâlnesc luni pentru a găsi o soluție. (Radio Iași/ Gina Poenaru/ FOTO radioiasi.ro)
(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni
Regional marți, 22 octombrie 2024, 17:00

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni

Lucrările de consolidare necesare pentru punerea în siguranță a construcțiilor Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni, județul Botoșani, au...

(AUDIO) Botoșani: Lucrări de consolidare la Depozitului de Deșeuri de la Stăuceni
(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie
Regional marți, 22 octombrie 2024, 16:33

(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie

Premieră la Institutul Regional de Oncologie Iași. A fost aplicat tratamentul cu celule modificate genetic la o pacientă în vârstă de 22 de...

(AUDIO) Iaşi: Tratament cu celule modificate genetic, în premieră la Institutul Regional de Oncologie
Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”
Regional marți, 22 octombrie 2024, 15:53

Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația...

Iași: Prezentare și discuție filosofică „Sun Tzu – Arta Războiului. Învățături morale pentru momentul actual”
Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene
Regional marți, 22 octombrie 2024, 15:12

Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene

Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci este reabilitat integral cu fonduri europene, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Galaţi,...

Galaţi: Sediul Staţiei de Ambulanţă Tecuci, reabilitat integral cu fonduri europene
Regional marți, 22 octombrie 2024, 14:59

„Șezătoarea Iași” aniversează 10 ani de activitate cu o expoziție la Muzeul Etnografic al Moldovei

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași și Grupul „Șezătoarea Iași” organizează, în...

„Șezătoarea Iași” aniversează 10 ani de activitate cu o expoziție la Muzeul Etnografic al Moldovei
Regional marți, 22 octombrie 2024, 14:30

Iaşi: 30 de percheziţii şi un mandat de aducere, în cadrul operaţiunii JUPITER

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă...

Iaşi: 30 de percheziţii şi un mandat de aducere, în cadrul operaţiunii JUPITER
Regional marți, 22 octombrie 2024, 12:24

Ateneul Național din Iași: În premieră, O seară normală în Familia Addams, la Sala Unirii

Ateneul Național din Iași, în colaborare cu Art You School și AKAdemy Talents, prezintă vineri, 25 octombrie 2024, de la ora 19:00, la Sala...

Ateneul Național din Iași: În premieră, O seară normală în Familia Addams, la Sala Unirii
Regional marți, 22 octombrie 2024, 12:20

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022 la 28,2 kg anul trecut, odată cu creşterea producţiei până...

Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut