„Cum înțelegem arta contemporană”, lansare de carte, prilej de dezbatere IMPERATIV, cu Ioana Soreanu (vineri, 07.02.2025)
Lansarea volumului „Cum înțelegem arta contemporană” este o bună ocazie pentru o discuție pe această temă. Invitați la IMPERATIV, managerul cultural George Pleșu, artistul vizual Matei Bejenaru și criticul de artă Cristian Nae.
Expunerea lucrărilor de artă contemporană în spațiul public, la Iași, suscită, aproape întotdeauna, reacții vehemente din partea unei părți a publicului. Arta contemporană are nevoie să fie descoperită. Nu este greu, dacă lăsăm deoparte prejudecățile, ne informăm și încercăm să o înțelegem.
Volumul „Cum înțelegem arta contemporană”, care va fi lansat diseară, la ora 19,00, la Librăria Cărturești din Palas Iași, este un ghid foarte bun, de la care va începe și dezbaterea Imperativ. Coordonatorul volumului, managerul cultural George Pleșu, artistul vizual Matei Bejenaru, prof. univ. dr. la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și criticul de artă Cristian Nae, de la aceeași Facultate, vor veni în studioul Radio Iași, după știrile orei 14,00, pentru o discuție moderată de Ioana Soreanu.
Emisiunea va fi transmisă și în format video/live, pe pagina noastră de Facebook.
Iași – Dialog intercultural prin noi apariții editoriale – temă a emisiunii Dialog Intercultural de vineri, 21 FEBRUARIE 2025, ora 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN
Stimați prieteni, la Iași, nu demult, în incinta Casei cu Absidă „Laurențiu Ulici” (str. Grigore Ureche, Nr. 7) au fost lansate patru...
#InfoEconomic (EXCLUSIV): profesor universitar doctor Bogdan Glăvan, economist: ”SUA are un deficit impresionant, deoarece exportă un lucru ce reprezintă cauza fundamentală a problemei: banii. Dacă, într-o bună zi, nu ar mai avea acest deficit comercial, am constata că nici dolarul nu mai este monedă de rezervă pe plan global”
Statele Unite ale Americii este principalul partener comercial al Uniunii Europene, comerțul total cu bunuri și servicii depășind 1,5 trilioane...
Tradiții reflectate în evenimente (Iași, Ungheni, Gura Camencii) de înaltă ținută – teme ale emisiunii Tradiții de joi, 20 FEBRUARIE 2025, ora 21:03 – 22 – cu Dumitru ȘERBAN
Stimați ascultători, în ediția de astăzi a emisiunii Tradiții, relatăm de la trei evenimente de înaltă ținută, manifestări culturale...
Palas strălucește în sezonul magiei: „The Glowing Garden”, expoziție cu 170 de instalații luminoase și decorațiuni de basm
Iași, 3 decembrie 2024
Crăciunul de poveste se regăsește în Palas, unde au loc o varietate de evenimente tematice pentru întreaga familie. Magia a cuprins proiectul din centrul orașului odată cu aprinderea decorațiunilor de Crăciun, care a reunit sâmbătă, 30 noiembrie 2024, mii de ieșeni. Aceștia s-au bucurat de un spectacol inedit susținut de invitații speciali: „un Moș Crăciun acrobat” și Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, care a susținut un concert. Peisajul feeric este completat de expoziția „The Glowing Garden”, cu peste 170 de instalații luminoase, reprezentând animale în mărime naturală, flori și multe alte creații magice, ce pot fi admirate în parcul Palas.
În Palas, sezonul cadourilor a început sâmbătă, odată cu aprinderea decorațiunilor de Crăciun, eveniment care a atras mii de ieșeni. Unul dintre invitații speciali a fost un „Moș Crăciun acrobat”, care a traversat la înălțime Atriumul Palas, iar entuziasmul celor prezenți a atins cote maxime. După momentul plin de adrenalină, simpaticul bătrânel s-a alăturat celor prezenți în Atrium și împreună cu aceștia au aprins decorațiunile de Crăciun, pe acordurile concertului susținut de Filarmonica de Stat „Moldova” Iași.
Pe lângă decorațiunile de poveste, în Palas vă puteți bucura și de expoziția cu instalații luminoase amplasată în parc. „The Glowing Garden” recreează tradiționalele felinare chinezești de Anul Nou, care au impresionat întreg mapamondul. Peste 5.000 de luminițe și 170 de instalații formează „un safari” strălucitor în parcul Palas până pe 15 ianuarie 2025. Un pui de elefant în mărime naturală, tigri în junglă, delfini sau păsăriflamingo, grădini cu fructe gigant, personaje din basme sunt câteva dintre creațiile expuse în parc. Figurinele sunt luminate cu becuri LED, pentru un consum responsabil de energie electrică.
Expoziția este deschisă zilnic, în intervalul orar 16.00 – 23.00, iar achiziționarea biletelor se face la zona special amenajată în parc. Prețul unui bilet pentru adulți este 35 de lei, pentru copii și pensionari este de 30 de lei, iar un pachet pentru o familie formată din doi adulți si doi copii este de 120 de lei. Copiii sub 3 ani au intrarea gratuită. Pentru mai multe informații, puteți accesapagina de Facebooka evenimentului. „The Glowing Garden” a mai putut fi admirată în Iulius Mall Cluj și Iulius Town Timișoara, dar și în alte orașe din Europa.
În grădina Palas este amenajat și un Târg de Crăciun, cu decoruri fermecătoare, iar ieșenii găsesc aici bunătăți alese, de la produse tradiționale românești până la delicii internaționale, cadouri pentru cei dragi, precum bijuterii handmade şi produse personalizate, dar şi decorațiuni de sezon, trenuleţul Moşului şi ateliere de creaţie pentru copii.
Facultatea de Drept a UAIC organizează a doua ediție a programului „Go Digital in Law – Winter School” și a 8-a ediție a Conferinței Internaționale „Perspective juridice asupra internetului” (COPEJI 8.0)
Un eveniment unic în România, cu peste 100 de participanți și 10 universități partenere din Europa Facultatea de Drept a Universității...