Pontul Zilei cu Andreea! ? Joi, 3 noiembrie 2022
Publicat de Andreea Drilea, 3 noiembrie 2022, 06:30
Este sezonul conservelor, iar gospodinele, caută rețete pentru a oferi fructelor și legumelor o viață îndelungată și să nu dăuneze sănătății.
Astăzi vă dau câteva ponturi pentru a păstra în siguranță fructele și legumele toamnei:
- Alimentele congelate înlocuiesc treptat produsele conservate sau îmbuteliate.
- Murarea produselor presupune un proces de fermentare. Acestea oferă organismului și probiotice, iar unele produse, precum varza murată, sunt și o comoară de vitamina C pe timp de iarnă.
- Marinarea, este un proces nociv, deoarece implică adaosul de oțet, zahăr, uneori și aspirină – ingrediente contraindicate persoanelor care suferă de maladii inflamatorii ale tractului digestiv, copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează.
- Prepararea optimă a dulcețurilor – pentru a evita pierderea vitaminelor optăm pentru fierberea scurtă de 5-7 minute în câteva reprize cu un interval de o oră.
- Fructele se păstrează cu mult mai bine uscate.
Păstrarea fructelor și legumelor în starea lor proaspătă în cămară este cea mai potrivită metodă de conservare – fie că e vorba de merele sau gutuile păstrate în lăzi bine aerisite, fie de morcovii ținuți în nisip sau în sol, într-un loc special amenajat din cămară.
Până data viitoare pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!