Polonia, Bulgaria și România, țările cu cele mai mici prețuri la carne din UE
Publicat de Andreea Drilea, 23 august 2017, 12:26
Alte state membre unde prețurile la carne sunt semnificativ mai mari decât media din UE sunt Austria, cu 37% peste medie, Suedia, cu 34,5% peste medie, și Franța, 31,1% peste medie.
Dacă sunt luate în calcul toate țările din Europa, nu numai statele membre UE, cele mai mari prețuri la carne sunt în Elveția, cu 157% peste media din UE, iar cele mai mici sunt în continuare în Polonia, mai mici chiar decât în Albania sau Macedonia.
Un studiu publicat anterior de Caterwings a confirmat că Elveția are cele mai mari prețuri la carne din lume, 49,68 de dolari pentru un kilogram de carne de vită, cu aproape 150% peste media globală. Pe de altă parte, un muncitor necalificat din Elveția trebuie să muncească doar 3,1 ore pentru a putea cumpăra un kilogram de carne, în timp ce un indonezian trebuie să muncească 23,6 ore pentru a cumpăra un kilogram de carne de vită, chiar dacă în această țară asiatică un kilogram de carne de vită costă 9,01 dolari.
(Agerpres/FOTO arhivă enational.ro)