10 traficanţi de etnobotanice din judeţele Bacău, Neamţ şi Constanţa, arestaţi preventiv
Publicat de , 15 iulie 2016, 17:35
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada februarie – iulie 2016, Adrian Aconstantinesei, zis ‘Pletosu’, a constituit o grupare structurată pe mai multe paliere, cu scopul de a comercializa produse cu efecte psihoactive.
Aconstantinesei a procurat (prin comandă de pe anumite site-uri pe internet), în repetate rânduri, produse cu efecte psihoactive, le-a deţinut într-o locuinţă închiriată din municipiul Constanţa (în care locuia mama sa, Silvia Drăgănescu, şi sora, Luana Aconstantinesei), le-a porţionat şi ambalat în plicuri, după care le-a transportat şi deţinut la locuinţele sale din municipiul Bacău.
Ulterior, Aconstantinesei a distribuit substanţele către diverşi consumatori, atât direct cât şi prin intermediul altor persoane care aveau rolul de sub-distribuitori, iar aceştia din urmă au vândut produsele cu efecte psihoactive către mai mulţi consumatori din municipiul Bacău (fiind identificaţi până în prezent mai mult de 100 de consumatori).
Pe 13 iulie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, Iaşi, Constanţa, Neamţ şi Vaslui au efectuat 27 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Neamţ şi Constanţa.
De asemenea, a fost efectuată pe raza municipiului Bacău o acţiune de prindere în flagrant a lui Aconstantinesei, ocazie cu care a fost găsită cantitatea de 5.900 de grame de fragmente vegetale mărunţite.
Tot atunci, Adrian Ionuţ Cimpoeşu, Ana Rita Stoica şi Dan Gabriel Cătănuţ au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului Constanţa având asupra lor 17 grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.
În total, în cadrul acţiunii au fost ridicate 5.917 grame de fragmente vegetale mărunţite, 131 de grame de substanţă susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu ţiple autosigilante, resturi de ţigarete confecţionate artizanal, 3 grindere, 4 cântare electronice, 5 laptopuri, o tabletă, 2 hard disk-uri, 2 memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, 4 microSd-uri şi 21.000 de lei.
În cauză se efectuează cercetări faţă de 28 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
(Agerpres/FOTO arhiva specialarad.ro)