Cum susținem siguranța copiilor noștri pe internet? ”Ora de Net” de Ziua Internațională a Internetului, la Radio România Iași.
Claudia Oprescu, coordonator ”Ora de Net”, în Bună Dimineața cu Adina Șuhan:
”Ora de net”, program marca Salvați Copiii România, este un centru de resurse educaţionale pentru promovarea folosirii creative, utile şi sigure a Internetului.
Mesaj Ora de Net: „Știm cu toții cât de importantă este siguranța în mediul online pentru copiii noștri și cât de esențial este să fim mereu informați și pregătiți pentru a-i proteja!”
Politologul Marin Gherman, despre concluziile barometrului social realizat în rândul comunității istorice din Ucraina: ”în ciuda multiplelor provocări geopolitice și a războiului, etnicii români continuă să fie profund preocupați de tot ceea ce înseamnă identitate, limbă, cultură și tradiții”. Emisiunea ”Weekend cu prieteni”, (27.10.2024)
Coordonatorul studiului sociologic este domnul Marin Gherman, director al Institutului de Studii Politice și Capital Social din Cernăuți, lector...
#StareaEducației (INTERVIU) Cristina Lupu, director executiv al CJI: “Să faci distincția între informația veridică și cea falsă e ca un mușchi pe care ți-l antrenezi. Noi facem cursuri de educație media pentru adolescenți și profesori pentru că este nevoie să construiești viitorul public al jurnalismului.”
Trăim în epoca în care orice informație este la un click distanță, fapt care determină și surmontarea unor provocări legate de identificarea...
Detalii în Bună Dimineața de la cpt. Ionuț Popa, șef birou Informare-Recrutare:
ÎNVĂŢĂMÂNTUL UNIVERSITAR MILITAR
492 de locuri distribuite astfel:
a. Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” Bucureşti (4 ani): 43 locuri; b. Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu (3-4 ani): 73 locuri; c. Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” Braşov (3-4 ani): 26 locuri; d. Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” Constanţa (4 ani): 10 locuri; e. Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” Bucureşti (4 ani): 212 locuri; f. Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, specializarea Drept: 16 locuri (absolvenţii vor fi ofiţeri în cadrul Ministerului Apărării Naţionale); g. Institutul Medico-Militar, Bucureşti (5-6 ani): 67 locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti (60 locuri la medicină generală, 3 locuri la medicină dentară, 4 locuri la farmacie) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (45 locuri la medicină generală).
– graficul de desfăşurare a activităţilor de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru învăţământul universitar militar este următorul: a) înscrierea candidaţilor se realizează on-line, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau la Biroul Informare-Recrutare: până la data de 31.05.2024; b) selecţia candidaţilor în Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Câmpulung Moldovenesc: în perioada: 04.03-14.06.2024; i. evaluarea capacităţii motrice (probe fizice): traseu utilitar aplicativ, cu baremul de 1 min. şi 50 sec. şi alergare pe distanţa de 2000 m., cu baremul de 10 min.; ii. evaluare psihologică: test de aptitudini şi de personalitate; iii. interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocaţională a candidaţilor).
c) examinarea medicală în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Iacob Czihac” Iaşi, în perioada: 11.03-21.06.2024; d) termenul final de întocmire a dosarelor de candidat: 28.06.2024; e) data de susţinere a probei de verificare a cunoştinţelor:
i. Academia Tehnică Militară și Academia Forțelor Aeriene: 24.07.2024; ii. Universitatea Naţională de Apărare și Academia Navală: 23.07.2024; iii. Academia Forţelor Terestre: 19.07.2024; iv. Institutul Medico-Militar şi Academia de Poliție: se va stabili ulterior.
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba Engleză (test grilă cu 36 de itemi).
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara Ministerului Apărării Naţionale (domeniile de licenţă Drept) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.
Se pot înscrie elevii claselor a XII-a şi absolvenţi de liceu cu / fără diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2024 (24 de ani pentru opţiunea ”piloţi”).
Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada absolvirii examenului de bacalaureat.
Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Iaşi, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, str. Arh. G. M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Catedralei Mitropolitane din municipiul Iaşi), în perioada specificată mai sus, de luni până vineri între orele 08.00-16.00, marţi între 10.00-18.00.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0232/264.491, 0232/264.492, 0332/414.892 sau 0332/414.893.
Candidaţii se înscriu on-line folosind platforma: https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php (prin crearea unui cont de utilizator care oferă posibilitatea de a începe procesul de recrutare). După constituirea contului de candidat, completarea datelor personale și încărcarea documentelor este obligatoriu accesarea butonului de transmitere către biroul informare-recrutare, pentru validarea contului și a înscrierii.
Candidaţii au obligaţia de a prezenta ulterior, personalului recrutor, documentele în original sau copie legalizată, în vederea confruntării documentelor transmise electronic sau în fotocopie.
Detalii suplimentare se găsesc pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa: www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro, ori pe pagina de Facebook a Centrului Militar Zonal Iaşi: facebook@CMZIasi. Persoană de contact: Cpt. Ionuț POPA.