Producătorii de vinuri nu au unde să îşi vândă toate produsele. Jumătate din recoltă mergea către restaurante
Publicat de , 9 decembrie 2020, 14:10
Iustin Urucu: Numai pentru sectorul HoReCa, vânzările aş putea spune că sunt undeva la 50% diminuate.
Pentru a diminua din pierderile sectorului viticol, APIA acordă acest ajutor de stat de 500 de euro pentru hectarul de viţă de vie.
Veronica Lungu, purtător de cuvânt: Se vor da 500 de euro pentru hectar, pentru strugurii de vin, producătorilor ce exploatează suprafeţe viticole. Este şi o sumă maximă până la care aceştia se pot încadra, şi este vorba de 100.000 de euro. Indiferent de suprafaţa pe care o au, nu pot depăşi această sumă. Se vor putea prezenta cu documentele de identificare şi cu un cont de trezorerie. Condiţia este ca aceştia să aibă înscrise suprafeţele pe care le exploatează în registrul individual al APIA şi, de asemenea, să fie înscrişi în registrul plantaţiilor cu suprafeţele pe care le exploatează.
Este un sprijin bine-venit, dar e nevoie de mai mult, mai spune Iustin Urucu.
Cererile se depun până pe 14 decembrie, iar banii vor intra în conturi până la finele acestei luni.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)