Reţelele de socializare îi pot influenţa negativ pe copii şi adolescenţi, în condiţiile în care aceştia petrec pe internet câteva ore pe zi
Publicat de gabrielarotaru, 5 februarie 2025, 07:54
Ei verifică destul de rar informaţiile pe care le găsesc acolo şi ajung să răspundă unor provocări care le pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa.
Aşa s-a întâmplat recent în cazul supradozajului cu paracetamol, o provocare pe TikTok, populară mai ales în rândul copiilor, care presupune înghiţirea cât mai multor astfel de comprimate, pentru a le testa rezistenţa şi a afla cine va rămâne cel mai mult în spital. Medicul Gabriel Moraru atrage atenţia că riscurile unui consum excesiv sunt extrem de mari.
Gabriel Moraru: E periculos, e contraindicată depăşirea dozei, te expune la risc serios. Riscul înseamnă hepatită acută fulminantă, cu insuficienţă hepatică acută şi cu risc de deces la persoanele care fac reacţiile astea toxice.
O altă tendinţă periculoasă care se manifestă pe reţelele de socializare îi îndeamnă pe tineri să se urce pe garniturile de metrou în mişcare. Zilele trecute a apărut pe internet un clip în care o persoană circula în spatele unei garnituri de metrou. Această acţiune este extrem de periculoasă şi poate avea consecinţe tragice, atrag atenţia oamenii legii.
Crina Eşanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Metroul se deplasează cu viteză, iar urcarea pe tren în mişcare poate duce la pierderea echilibrului şi la căderi. În astfel de situaţii, pasagerul poate fi surprins între uşi sau poate ajunge sub roţile trenului. De asemenea, urcarea pe metrou în timpul mersului poate distrage atenţia conductorului sau poate perturba fluxul normal al trenului, punând în pericol siguranţa călătorilor şi a personalului de serviciu. Călătoria în acest mod poate duce la răniri grave sau chiar fatale. (Rador/ FOTO salvaticopiii.ro)