Ascultă Radio România Iași Live

serile filmului romanesc la iasi

Filmele lui Cristian Mungiu – între retrospective, aniversări și actori cunoscuți, la Iași, în capitala filmului românesc

Filmele lui Cristian Mungiu – între retrospective, aniversări și actori cunoscuți, la Iași, în capitala filmului românesc

Publicat de gabrielarotaru, 7 aprilie 2017, 13:08

Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Dorel Vișan, Tania Popa, Cristina Flutur, Emanuel Pârvu, Călin Chirilă, Teodor Corban, Diana Cavallioti, Adrian Titieni, Maria Drăguș, Petru Ciubotaru vor veni la Serile Filmului Românesc, pentru a fi alături de invitatul ediției a VIII-a, Cristian Mungiu.

Invitații fac parte din echipele de filmări cu care a colaborat de-a lungul timpului regizorul Cristian Mungiu. Mulți dintre ei au colaborat cu regizorul chiar la debutul său în lungmetraj – Occident.

Invitații vor veni la festival și vor participa la proiecțiile filmelor în care joacă și vor răspunde curiozităților cinefililor.

Festivalul dedicat filmului românesc se va desfășura în perioada 10 – 14 mai 2017 și este la a VIII-a ediție.

Ambasadorul Cultural este criticul de film Irina – Margareta Nistor.

Invitatul special al ediției este Cristian Mungiu, căruia i se va realiza o retrospectivă și o aniversare de zece ani a Premiului Palme d’Or pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

postare-invitati (1)

DESPRE INVITAȚI

Anamaria Marinca a devenit celebră pentru rolul său din filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, filmul lui Cristian Mungiu, câștigător al Palme d’Or. A studiat vioara în copilărie, dar a renunțat la muzică în favoarea actoriei. Anamaria a absolvit Universitatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași. În 2005, ea a câștigat trei premii pentru Cea mai Bună Actriță (Premiul BAFTA, Premiul Royal Television Society si Premiul Golden Nymph la al 45-lea Festival de Televiziune de la Monte Carlo), pentru rolul său din Sex Traffic, o dramă a CBC/Channel 4, despre traficul de carne vie. În 2007, Anamaria Marinca a jucat în filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile al lui Cristian Mungiu, producție care a primit Palme d’Or – ul la Festivalul de Film de la Cannes și alte două premii (Premiul Cinema și Premiul FIPRESCI). Anamaria Marinca a jucat și rolul Irmei în drama de război Furia: Eroi anonimi/ Fury (2014), alături de Brad Pitt, în regia lui David Ayer.

Laura Vasiliu s-a născut în Piatra Neamț, a absolvit Academia de Teatru și Film și a reușit să își învingă timiditatea, fiind încurajată să continue cu actoria. Consideră teatrul o chemare, de mică fiind fascinată de scenă, culise, spectatori. A cântat în cor și și-a dorit mereu ca teatrul să o surprindă în mai multe ipostaze. Succesul l-a simțit datorită filmului, iar pentru rolul din 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile a obținut Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. Actrița afirmă că filmul în regia lui Cristian Mungiu i-a adus mai multe avantaje în afara țării, cinematografia din străinătate dorind să cunoască actorii care au roluri importante în filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes.

Vlad Ivanov, de mic, imita scene din Stan și Bran, pe care le arăta părinților și musafirilor făcându-i să se amuze. Dorința pentru actorie se născuse din joaca pusă în scenă în casa părinților. Finalizarea studiilor la Școala Populară de Arte din Botoșani l-a determinat să plece la București, unde a muncit pe timp de noapte, într-un butic din Gara de Nord, pentru a se întreține și pentru a se pregăti de facultate. Afirmă despre 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile că este pelicula care l-a lansat, de pe scena teatrului bucureștean, în orbita cinemaului românesc și internațional. Rolul lui Bebe din filmul care a luat marele premiu la Cannes, în 2007, i-a deschis orizontul către personajele negative, iar regizorii care l-au cooptat au ținut seama de acest aspect.

Dorel Vișan a fost apreciat de cotidianul The New York Times ca fiind un actor extraordinar, a primit numeroase distincții pentru rolurile din producțiile românești și internaționale. A jucat în filmul Occident, regizat de Cristian Mungiu.

Tania Popa este născută pe 19 ianuarie 1973, în Căușeni, Republica Moldova. Actrița a venit în România să studieze actoria la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București în 1990. Este absolventă a Academiei de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoţia 1994, clasa profesor Grigore Gonţa. Debutează la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” în 1993 cu rolul Ismena – „Antigona” de Sofocle, în regia celebrului Alexandru Tocilescu. Tania Popa a făcut roluri importante în filmele regizate de Cristian Mungiu: 4 luni, 3 săptămâni și două zile, Occident, După dealuri, Amintiri din Epoca de Aur 1 și 2.

Cristina Flutur a studiat Literele la Iași și mai apoi Actoria la Cluj. A prins drag de film pe când făcea parte din echipa teatrului „Radu Stanca” din Sibiu. După o vreme de joacă pe scena teatrului „Ludic” din Iași, a urmat o întâlnire care i-a schimbat cursul vieții. A debutat în cinematografie interpretând rolul Alinei, din filmul După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu. Deși nu era întocmai familiarizată cu cinematografia, a reușit să se transpună în rol cu naturalețe, câștigând astfel Premiul pentru Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de la Cannes, în 2012.

Emanuel Pârvu a crescut cu șiruri întregi de fotografii, în camera obscură cu tatăl său, celebrul fotograf Emanuel Pârvu senior. Încă de pe atunci, tânărul își contura trăsături care l-au condus în cele din urmă spre Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC). Cu toate că pornește la drum dorindu-și să studieze imaginea de film, în 2009 Emanuel devine absolventul secției de Actorie. Din seria filmelor cu Emanuel Pârvu regăsim Fix alert (2005), Eminescu versus Eminem (2005), Omul din umbră (2006), Televizorul (2008), Zi festivă (2010) și Bacalaureat (2016), la care se adaugă cele regizate de acesta, O familie (2008), Pui, cartofi prăjiți și-o Cola (2012), Laz Mahale (2015) și Partea nu prea fericită a lucrurilor (2016), la ultimele două semnând și scenografia. Nașterea unei capodopere (2008) este filmul la care Emanuel a realizat imaginea.

Călin Chirilă a absolvit Facultatea de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” din Iași și este colaborator al Teatrului Național Iași încă din anul al doilea de facultate. A interpretat zeci de roluri pe scena Naționalului din Iași, în piese precum: Omul din cerc, Funia, Magul, Banii n-au miros, Zbor deasupra unui cuib de cuci, O noapte furtunoasă sau Goldberg Show. Pe lângă prestația din teatru, a jucat și în două filme: Amintiri din Epoca de Aur, produs de Cristian Mungiu și Hunter, produs de Castel Film și Flu Birds.

Teodor Corban s-a împărțit între scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, la care visa încă de mic să ajungă, și platourile de filmare. Este cunoscut pentru sutele de roluri pe care le-a avut în piesele de teatru și în filme de referință precum: 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, După dealuri, A fost sau n-a fost ?, Amintiri din Epoca de Aur, Aferim sau Un etaj mai jos.

Diana Cavallioti este cunoscută astăzi pentru rolul din pelicula Ana, mon amour sau din emisiunea Gala umorului pe care o prezintă la TVR 1. Diana Cavallioti este o actriță cu un bagaj larg de experiențe. Mereu prezentă pe scena teatrului, Diana Cavallioti este apropiată și de camerele de filmat, dovadă fiind filme precum Restul e tăcere, Cu un pas înainte sau Amintiri din Epoca de Aur, în regia lui Cristian Mungiu.

Adrian Titieni este antrenor în formarea tinerilor actori, profesor universitar și coordonator la Departamentul Arta Actorului. A fost Rector al UNATC. Preocupările sale pedagogice nu se opresc aici, actorul discutând despre posibilitatea studierii artei dramatice și cinematografice în licee, proiect cunoscut sub denumirea de Teatru și film în școli. Lista filmelor care îl au în distribuție pe Adrian Titieni este impresionantă. Dan Pița, Elisabeta Bostan, Stere Gulea, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Cristian Mungiu și Adrian Sitaru sunt o parte din regizorii români cu care actorul a colaborat de-a lungul timpului pentru Pas în doi (1984), Zâmbet de soare (1988), Stare de fapt (1996), Restul e tăcere (2008), Nunta lui Oli (2008), Bacalaureat (2016) și Fixeur (2016).

Maria Drăguș este actriță germană de origine română. Unul dintre cele mai importante roluri pe care le-a avut a fost cel din producția germană Panglica albă. Maria a jucat un rol principal în producția Bacalaureat al lui Cristian Mungiu și a fost apreciată pe plan internațional.
Petru Ciubotaru este cunoscut pentru cele peste 250 de roluri de excepţie, toate jucate pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Viaţa și-a dedicat-o publicului şi artei teatrale și are în spate peste 50 de ani de teatru. Petru Ciubotaru a fost singurul actor ieșean nominalizat anul acesta la Premiile GOPO. Maestrul a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul viceprimarului Bulai din filmul Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu.

Programul complet al ediției a VIII-a a Festivalului SFR, precum și invitații din celelalte secțiuni vor apărea pe site-ul oficial: www.festivalsfr.ro.

Bacău: Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ anunţă orarul de iarnă al zborurilor
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 11:14

Bacău: Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ anunţă orarul de iarnă al zborurilor

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional ‘George Enescu’ Bacău au anunţat că, începând din 27 octombrie 2024, vor opera zboruri...

Bacău: Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ anunţă orarul de iarnă al zborurilor
La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 10:57

La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană

La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană. Evenimentul marchează împlinirea a 164 de ani de...

La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană
Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 08:37

Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”

Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”. Potrivit...

Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”
România urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 06:46

România urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00

Duminică va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore, pentru că se trece la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00...

România urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 19:22

Vrancea: Adolescent transferat în comă la București, după ce a fost lovit de o autoutilitară când a coborât din microbuzul şcolar

Adolescentul de 13 ani care a fost transferat în comă, joi seara, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni din Capitală a fost...

Vrancea: Adolescent transferat în comă la București, după ce a fost lovit de o autoutilitară când a coborât din microbuzul şcolar
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 19:03

Botoșani: Primul lot de microbuze școlare electrice a fost recepționat

Consiliul Județean Botoșani a început procesul de recepție a primului lot de 9 microbuze școlare electrice, din cele 26 achiziționate în prima...

Botoșani: Primul lot de microbuze școlare electrice a fost recepționat
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 16:24

Curtea de Apel Iaşi a dispus îndepărtarea înregistrărilor din dosarul lui Dumitru Buzatu

Curtea de Apel Iași a hotărât, astăzi, că în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de lueare de...

Curtea de Apel Iaşi a dispus îndepărtarea înregistrărilor din dosarul lui Dumitru Buzatu
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 14:29

Suceava: 19 percheziţii în dosare de evaziune fiscală, contrafacere de detergenţi şi contrabandă cu alcool

Poliţiştii suceveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare 19 mandate de percheziţie domiciliară în...

Suceava: 19 percheziţii în dosare de evaziune fiscală, contrafacere de detergenţi şi contrabandă cu alcool

Iaşi: Programul filmelor „Premium” din cadrul Serilor Filmului Românesc (4 – 8 mai)

Iaşi: Programul filmelor „Premium” din cadrul Serilor Filmului Românesc (4 – 8 mai)

Publicat de gabrielarotaru, 4 aprilie 2016, 11:58

În cadrul Serilor Filmului Românesc, între 4 și 8 mai, Iașul va fi gazda unor filme noi, premiate internațional și național, unele dintre, în premieră la Iași. Opt filme de top și 25 de invitați din cadrul echipelor acestor producții vor participa la discuțiile și dezbaterile de după proiecții.

Ieșenii vor asista la adevărate evenimente cinematografice, reîntâlniri așteptate și „reîntregiri” de echipe de platou cu actori tineri și actori consacrați. Ilegitim, Miracolul din Tekir, Cel Ales, Doar cu buletinul la Paris, 03. ByPass, LIVE, Comoara, Chuck Norris vs Comunism sunt producțiile de top, care vor provoca ieșenii să revină la o întâlnire cu filmul românesc, actorii, regizorii, producătorii, scenariștii și criticii din domeniu. Multe dintre aceste producții nu au avut ocazia de a fi proiectate într-o premieră (de gală) la Iași. În unele cazuri, producțiile au intrat în cinematografele de stat în care spectatorii nu mai sunt obișnuiți să vadă filme. Serile Filmului Românesc aduc aceste producții în spații adaptate vizionării, în ideea susținerii și promovării filmului autohton și apropierii publicului față de acesta.

Invitații Adrian Sitaru, Anamaria Antoci, Alexandru Potocean, Alin Ludu Dumbravă, Alina Grigore, Robi Urs, Bogdan Stanoevici, Corina Stavilă, Crina Tofan, Cristian Comeagă, Ana Maria Moldovan, Irina – Margareta Nistor, Liviu Manoliu, Liviu Pintileasa, Nap Toader, Nicodim Ungureanu, Oana Păunescu, Olimpia Melinte, Rodica Lazăr, Toma Cuzin, Tudor Chirilă, Vlad Păunescu, Mircea Diaconu, Șerban Marinescu, Dorel Vișan, Medeea Marinescu – cei care vor fi atracțiile evenimentelor de proiecție și lansare ale producțiilor amintite, vor dialoga și vor dezvălui din experiența de pe platourile de filmare și din experiența unui actor român în vremurile noastre.

Programul filmelor „Premium” din cadrul Serilor Filmului Românesc:

Miercuri, 4 mai 2016

Cel Ales (2015)

Ora 21.00

Grădina Publică Palas

Invitați: Bogdan Stanoevici, Cristian Comeagă, Nicodim Ungureanu, Liviu Manoliu, Olimpia Melinte

Joi, 5 mai

Ilegitim (2016)

Ora 21.00

Grădina Publică Palas

Invitați: Adrian Sitaru, Anamaria Antoci, Robi Urs, Alina Grigore

Vineri, 6 mai

Miracolul din Tekir (2015)

Ora 16.00

Casa de Cultură a Studenților

Invitați: Liviu Pintileasa

Doar cu buletinul la Paris

Ora 21.00

Grădina Publică Palas

Invitați: Mircea Diaconu, Șerban Marinescu, Dorel Vișan

Sâmbătă, 7 mai

03. ByPass (2016)

Ora 16.00

Casa de Cultură a Studenților

Invitați: Medeea Marinescu, Alexandru Potocean, Nap Toader, Corina Stavilă, Alin Ludu Dumbravă

LIVE (2015)

Casa De Cultură a Studenților

Ora 18.30

Invitați: Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Vlad Păunescu, Oana Păunescu, Crina Tofan

Comoara (2015)

Grădina Publică Palas

Ora 21.00

Invitați: Toma Cuzin

Duminică, 8 mai

Chuck Norris vs Comunism (2015)

Grădina Publică Palas

Ora 20.00

Invitați: Ana Maria Moldovan, Irina – Margareta Nistor

Despre filme

Acțiunea filmului 03.ByPass se desfășoară pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de salvare, compus din: o doctoriţă, asistentul-amant şi șoferul-ambulanțier. Ei aduc la spital un bătrân singur, muribund, dar care are în casă, ascunse sub saltea, zeci de teancuri de dolari. În plan tematic, filmul vorbește despre alienarea comportamentului în faţa ispitei banilor, mesajul fiind că banii furaţi costă prea mult, iar fericirea trebuie căutată în altă parte.

Lungmetrajul Live (2014) a fost lansat de Castel Film în toate cinematografele din România, începând cu 15 mai 2015. Acesta marchează debutul în lungmetraj al regizorului Vlad Păunescu, centrându-și subiectul asupra prezentatoarei Ema, gazda unei emisiuni de investigații. În goana după adevăr, protagonista pune la bătaie toate resursele de care dispune.

Filmat în 37 de zile și 57 de locuri diferite, în România, Franța și Belgia, Cel ales (2015) reflectă începutul anilor ’80 în România comunistă. Subiectul pornește de la un tânăr de liceu, care din cauza unei glume, ajunge în fața lui Escu (Nicodim Ungureanu), cel care îi va distruge viața. Deși inițial pare a fi salvarea lui din pericolul care îl înconjurase, ceva mai târziu, tânărul va realiza că plecarea lui din țară nu a fost un cadou, ci un favor, pe care trebuie să îl întoarcă înzecit. Trebuie să omoare. Și asta nu e tot.

Filmul Comoara, regizat de Corneliu Porumboiu, dezvăluie povestea lui Costi, un om normal, angajat la o primărie, care porneşte în căutarea unei comori, alături de vecinul său. În rolurile principale sunt actorii Toma Cuzin, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, cu toţii selectaţi după un casting amplu, desfăşurat timp de trei luni.

Doar cu buletinul la Paris, comedia cu accente dramatice, este regizată de Șerban Marinescu, realizatorul filmelor: Cel mai iubit dintre pământeni, Ticăloșii, Cei care plătesc cu viața etc. Avându-i în distribuție pe: Mircea Diaconu, Dorel Vișan, Florin Zamfirescu etc., în cele 98 de minute, filmul, făcut ca o satiră la adresa societății românești actuale, conturează viața unui profesor de franceză ce visează să ajungă la Paris.

Pelicula Ilegitim dezbate teme diverse: tensiuni familiale într-o familie cu patru copii, dar fără mamă, contactul tatălui cu Securitatea perioadei comuniste și chiar relația atipică dintre doi frați. La Iaşi, filmul Ilegitim va avea premiera în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc pe data de 5 mai 2016.

Povestea filmului Miracolul din Tekir se creează în jurul Marei (Dorotheea Petre), o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăiește ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii prin puterea nămolului. Când Mara rămâne însărcinată şi povesteşte apropiaților că sarcina se datorează nămolului şi nu unui om, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă. Ajunge astfel într- o clinică din zona lacului Techirghiol, un centru SPA pentru oameni înstăriți. Acolo o întâlneşte pe Lili și povestea devine incitantă.

Selectat în cadrul Festivalului Sundance, secțiunea „World Cinema Documentary”, lungmetrajul Chuck Norris vs Comunism realizat de Ilinca Călugăreanu surprinde modul în care un film poate schimba vieți. Generații întregi de români sunt invitate să rememoreze perioada în care România, marcată de cenzura comunistă, era nevoită să vizualizeze filme occidentale piratate, dublate de vocea inconfundabilă a Irinei – Margareta Nistor. Radio România Iaşi este partener media al evenimentului. (radioiasi/ Comunicat de presa/Filme Premium la SFR/ FOTO festivalsfr.ro)

Bacău: Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ anunţă orarul de iarnă al zborurilor
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 11:14

Bacău: Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ anunţă orarul de iarnă al zborurilor

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional ‘George Enescu’ Bacău au anunţat că, începând din 27 octombrie 2024, vor opera zboruri...

Bacău: Aeroportul Internaţional ‘George Enescu’ anunţă orarul de iarnă al zborurilor
La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 10:57

La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană

La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană. Evenimentul marchează împlinirea a 164 de ani de...

La Palatul Culturii din Iași are loc, astăzi, deschiderea Galeriei de Artă Europeană
Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 08:37

Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”

Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”. Potrivit...

Compania de Transport Public din Iași organizează, astăzi, cea de-a șasea ediție a manifestării „Donează un tramvai de cărți”
România urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00
Regional sâmbătă, 26 octombrie 2024, 06:46

România urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00

Duminică va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore, pentru că se trece la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00...

România urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 19:22

Vrancea: Adolescent transferat în comă la București, după ce a fost lovit de o autoutilitară când a coborât din microbuzul şcolar

Adolescentul de 13 ani care a fost transferat în comă, joi seara, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni din Capitală a fost...

Vrancea: Adolescent transferat în comă la București, după ce a fost lovit de o autoutilitară când a coborât din microbuzul şcolar
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 19:03

Botoșani: Primul lot de microbuze școlare electrice a fost recepționat

Consiliul Județean Botoșani a început procesul de recepție a primului lot de 9 microbuze școlare electrice, din cele 26 achiziționate în prima...

Botoșani: Primul lot de microbuze școlare electrice a fost recepționat
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 16:24

Curtea de Apel Iaşi a dispus îndepărtarea înregistrărilor din dosarul lui Dumitru Buzatu

Curtea de Apel Iași a hotărât, astăzi, că în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de lueare de...

Curtea de Apel Iaşi a dispus îndepărtarea înregistrărilor din dosarul lui Dumitru Buzatu
Regional vineri, 25 octombrie 2024, 14:29

Suceava: 19 percheziţii în dosare de evaziune fiscală, contrafacere de detergenţi şi contrabandă cu alcool

Poliţiştii suceveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare 19 mandate de percheziţie domiciliară în...

Suceava: 19 percheziţii în dosare de evaziune fiscală, contrafacere de detergenţi şi contrabandă cu alcool