În judeţul Vrancea începe de astăzi cea mai mare campanie antidrog.
Obiectivul principal al proiectului este consilierea celor peste 8.300 de elevi din toate cele 21 de licee din judeţ, pentru conştientizarea riscurilor pe care le presupune consumul de substanţe psihoactive.
Reporter: Gabriel Sava – Consumul de droguri reprezintă pentru mulţi tineri o tentaţie asemănătoare celei de a încerca alcool sau tutun. Campania antidrog „Eu, tu, noi, liberi!” îşi propune o altă abordare a educaţiei cu privire la consumul de substanţe interzise şi se concentrează pe explicarea efectelor medico-psihosociale ale consumului de astfel de substanţe, în vederea neînceperii, respectiv evitării consumului ocazional sau regulat de droguri. Din grupul ţintă al acestui proiect fac parte tinerii în special cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani, participanţi la sesiunile de comunicare interactive derulate în cadrul liceelor cu psihologi din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Psihologie. Iniţiat de organizaţia „The Gentlemen Bikers”, împreună cu Primăria Focşani în calitate de organizator, evenimentului i s-au alăturat şi Consiliul Judeţean Vrancea, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. (Rador)
Luni, 16 mai 2022, de la ora 10.00 va avea loc la Cinematograful ”Balada” Conferința de lansare a proiectului “Eu, tu, noi, liberi!”, proiect inițiat de Asociația ”The Gentlemen Bikers” și implementat de Primăria Municipiului Focșani și partenerii săi, respectiv prestigioasa Universitate ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Consiliul Județean Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județeană Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.
Proiectul “Eu, tu, noi, liberi!” este, de departe, cea mai mare campanie de conștientizare antidrog din întreaga Românie, realizată pe baze științifice cu sprijinul metodologic al Universității ”Alexandru Ioan Cuza”.
Obiectivul principal al proiectului este consilierea unui număr de 8.325 de elevi din toate cele 21 de licee din Județul Vrancea pentru conștientizarea riscurilor pe care le presupune consumul de substanțe psihoactive.
Pentru a realiza acest obiectiv vor avea loc următoarele acțiuni:
333 sesiuni de comunicări interactive între echipele de psihologi ai Facultății de Psihologie UAIC Iași împreuna cu IPJ Vrancea – Biroul Siguranța Școlară si elevi în cadrul sesiunilor / activităților derulate în unitățile de învățământ;
cointeresarea elevilor în acțiunile de conștientizare și prevenire a consumului de droguri prin realizarea de producții video și punerea în opera a unor scenete;
încurajarea mișcării sportive de masă în detrimentul unei ”așa zise socializări” negative, prin implicarea grupului țintă într-un turneu de baschet. (Primăria Municipiului Focşani)