Zilele Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi
Publicat de gabrielarotaru, 28 septembrie 2022, 07:50
Astfel, cea de a VI-a ediție va răspunde unor întrebări în acord cu actualitatea și cu dinamica şcolii: Cum construim o școală a diversității? Cum poate școala deveni un catalizator ai incluziunii sociale? Cum creștem angajabilitatea tinerilor? În ce măsură dialogul intergenerațional este o abordare necesară pentru educație? Ce valențe noi propune educația adulților? În ce măsură experiențele de formare europeană, know –how-ul, produsele educaționale create pot oferi soluții creative în educație?
Evenimentele vor include o conferință, ateliere de lucru, activități în format world cafe, activități de team building, lansare de resurse educaționale utile cadrelor didactice și părinților.
Agenda evenimentului se deschide miercuri, 28 septembrie 2022, orele 13.00 – 15.00 cu Conferința ”Retrospective și perspective în colaborarea interinstituțională din comunitatea educațională ieșeană”, organizată la sediul CJRAE. Participă reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor coordonatoare sau partenere: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Consiliul Județean Iași, UAIC Iași, Casa Corpului Didactic Iași, Consiliul Județean al Elevilor Iași, IPJ Iași – Biroul de siguranță școlară, IPJ Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, CPECA, ANITP, Asociația Salvați Copiii, Asociația Alternative Sociale, Asociația ProRuralis, Asociația Star of Hope, Asociația Bethany ș.a.
Pornind de la necesitatea măsurării impactului unei instituții sau organizații în comunitate, de la importanța definirii instituției sau organizației, atât în raport cu rolurile specifice, cu beneficiarii cât și cu instituțiile cu rol similar sau complementar, conferința reprezintă un prilej de lansare a designului unei cercetări privind eficiența și eficacitatea colaborării interinstituționale în comunitatea educațională ieșeană.
Joi, 29 septembrie 2022, între orele 13:00 – 15:00, la CJRAE Iași va avea loc workshop-ul ”Creșterea angajabilității tinerilor. Dialoguri mentori-debutanți”, un prilej de diseminare a rezultatelor Proiectului TSEMY –Training for Sustainable Employment of Youth and Young Adults – KA202-623A5DF3 – Asociația pentru Sprijinirea Inițiativelor Educaționale din Iași. Participanții vor fi mentori, metodiști, îndrumători de practică pedagogică și de specialitate, profesori debutanți – din CJRAE Iași și din unități de învățământ special.
Vineri, 30 septembrie 2022, în intervalul 13.00 – 15.00, la sediul CJRAE Iași se va desfășura workshop-ul ”Incluziune și diversitate în școală – provocări și resurse”, o activitate de promovare a rezultatelor din cadrul Proiectului Școala pentru diversitate – catalizator pentru o societate incluzivă, finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene – Mecanismul Financiar 2014-2021. Participanții vor fi consilieri educativi din unitățile de învățământ preuniversitar.
Luni, 3 octombrie 2022, în intervalul 11.00-13.00, va avea loc CJRAE ConecTEAM – Activitate outdoor de optimizare a relațiilor în comunitatea practicienilor din CJRAE Iași; participanţi: profesori consilieri şcolari, profesori logopezi din CJRAE Iaşi.
Marți, 4 octombrie 2022, în intervalul 13.00 – 15.00, la sediul CJRAE Iași, se va desfășura Cafeneaua Proiectelor Europene. Soluții creative de acțiune în educația adulților. Vor fi promovate experiențe de formare, know –how, reurse educaționale, vor avea loc reflecții, dialoguri despre proiectele Erasmus+, SEE și FDSC implementate de CJRAE Iași. Participanţii vor fi coordonatori de proiecte cu finanțare europeană din CJRAE Iași și din unitățile de învățământ preuniversitar.
Ne propunem ca evenimentele din cadrul Zilelor CJRAE Iași să fie un prilej de dezvoltare a parteneriatelor active la nivelul comunității, să faciliteze dialoguri orientate spre soluții la problemele educaționale cu care școala ieșeană se confruntă și să contribuie la promovarea serviciilor de asistenţă psihopedagogică, a proiectelor, programelor, resurselor informaţionale în domeniu, precum şi la valorizarea specialiştilor din domeniul psihopedagogic: profesori consilieri şcolari, respectiv profesori logopezi. (Radio Iași/FOTO cjrae-iasi.ro)