Cărţi pentru toate gusturile şi vârstele pot fi găsite, în aceste zile, la Caravana „Gaudeamus Radio România 2019”, la Craiova
Publicat de gabrielarotaru, 1 martie 2019, 07:30
Cărţi pentru toate gusturile şi vârstele pot fi găsite, în aceste zile, la Caravana „Gaudeamus Radio România 2019”, la Craiova, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.
Peste 50 de edituri oferă mii de volume la preţ redus, în cadrul evenimentului care are loc până duminică.
Iubitorii de lectură au fost invitaţi, şi astăzi, la numeroase evenimente culturale, două dintre ele ieşind în mod special în evidenţă.
Două au fost momentele declanșatoare de multă emoție. Concursul național de lectură ‘Mircea Nedelciu’, etapa zonală, și lansarea volumului ‘Conversații cu Regele Mihai’, al scriitorului Stelian Tănase.
La concursul de lectură, concurenții au reprezentat patru colegii naționale de top din Craiova: ‘Frații Buzești’, ‘Carol I’, ‘Elena Cuza’ și Colegiul Militar ‘Tudor Vladimirescu’. Tinerii au avut de scris un eseu despre carte versus internet și a fost foarte greu pentru juriu să desemneze câștigătorul locului I. Pe acesta, la final, s-a clasat Fayzeh Bakri, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național ‘Elena Cuza’.
Fayzeh Bakri: Mi s-a părut tema vastă. Există foarte multe modalități de a interpreta această temă și lasă foarte mult loc imaginației. Fiecare putea să-și exprime recurgând la ceea ce-i place lui și mi s-a părut că nu am fost deloc limitați, pentru că am avut capacitatea de a vorbi și cred că și limbajul corpului a avut un rol foarte important pentru că de multe ori avem nevoie și de expresivitate, nu doar de cuvinte. Îsă, într-adevăr, cuvintele joacă un rol foarte important în viața noastră.
Lansarea cărții ‘Conversații cu Regele Mihai’ l-a adus pe Stelian Tănase în fața unui public craiovean avid să cunoască adevărul. Apărută pentru a marca un an de la dispariția Regelui Mihai, această carte este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio-video, realizate de scriitorul Stelian Tănase, cu fostul suveran la Palatul Elisabeta, de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005.