Programul de pregătire a jurnaliștilor de la Radio Chișinău, un succes
Publicat de gabrielarotaru, 10 iunie 2018, 11:50
Jurnaliştii de la Radio Chişinău, parte a corporaţiei Radio România, s-au aflat în stagii de pregătire în Casa Radio, în cadrul unui proiect iniţiat de preşedintele-director general al SRR, Georgică Severin.
Proiectul şi-a propus să îi familiarizeze pe colegii de la Radio Chişinău cu modul de lucru al jurnaliştilor de la Radio România şi a întărit coeziunea echipei, a afirmat pentru emisiunea „Românii de pretutindeni”, preşedintele-director general al SRR, Georgică Severin.
Georgică Severin: În luna mai anul trecut am vizitat Radio România Chişinău. Am găsit acolo un colectiv de persoane extrem de entuziaste, preocupate de radio. Cei de acolo erau mai interesaţi de modul în care să îşi câştige ascultătorii, să transmită mesajele unioniste, să reuşească să îşi apropie ascultătorii. Din discuţia pe care am purtat-o cu cei de acolo am constatat că majoritatea dintre ei nici nu vizitaseră vreodată Radio România, deşi, în mod indirect, ei sunt o parte fundamentală, importantă, a companiei noastre.
În acest context m-am întors, am analizat posibilităţile şi împreună cu doamna Ţoghină am găsit modalităţile legale de a finanţa un „internship”. Vedeţi, pe la noi, au burse tot felul de ziarişti din Moldova, de peste tot, păream mult mai puţin preocupaţi de cei care sunt ai noştri, de la Radio Chişinău. Am iniţiat acest proiect, el s-a desfăşurat în mai multe etape, începând din toamnă, din septembrie. Un număr semnificativ de jurnalişti au vizitat Bucureştiul, au lucrat săptămâni aici la Radio, în diverse structuri, de la RRA, Cultural, Internaţional. Au participat la realizarea emisiunilor, au avut foarte, foarte multe de învăţat şi în acelaşi timp le-am făcut şi un program cultural, au mers la teatre, la spectacole, au putut să vadă cu ochii lor, totuşi, capitala României. Acest lucru cred că s-a văzut şi în calitatea emisiunilor. Dacă vreţi, în întărirea coeziunii corporatiste, în sensul în care cei de la Radio Chişinău s-au simţit cu adevărat parte a companiei noastre şi principalul scop, respectiv întărirea pregătirii profesionale, cred că s-a realizat, dar lucrul ăsta îl vom vedea pe parcurs, în modul în care emisiunile de la Chişinău vor fi mai bune şi ascultătorii le vor aprecia mai mult.
Din punct de vedere uman, al întăririi coeziunii echipei, cred că am realizat foarte mult, de aceea vă pot spune că intenţia mea este să continuăm cu pregătire specifică, de data aceasta, în funcţie de profilul fiecăruia şi o să fac tot ce se poate ca, în primul rând, orice fond pe care îl avem pentru pregătire profesională, să spunem pentru extern, să îl folosim în primul rând pentru colegii noştri de la Radio Chişinău. Nu spun că nu sunt bineveniţi, chiar acum avem două fete care au câştigat nişte burse din Republica Moldova, sunt talentate, le apreciez foarte mult, dar intenţia mea este să încercăm să orientăm la maximum pregătirea pentru jurnaliştii noştri şi, în funcţie de spaţiul care ne rămâne, toţi ceilalţi sunt bineveniţi.