Ascultă Radio România Iași Live

(VIDEO LIVE) Concert cameral ELITE MUZICALE LA LICEU – duminică, 19 martie 2023, ora 12.00

(VIDEO LIVE) Concert cameral ELITE MUZICALE LA LICEU – duminică, 19 martie 2023, ora 12.00

Publicat de Iuliana Bubuianu, 16 martie 2023, 11:58 / actualizat: 19 martie 2023, 12:27


[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=ivfY6QsIHrQ[/youtube]

 

Radio Iași în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”

și Complexul Muzeal „Moldova”

vă invită duminică,  19 martie, de la ora 12.00, la

Concertul Cameral

ELITE MUZICALE LA LICEU

Concertul pune în valoare talente formate de școala ieșeană, elevi premianți la Olimpiadele Naționale și alte concursuri de interpretare, cărora li se alătură tineri profesori interpreți și acompaniatori.

Publicul este invitat să asculte sonorități rare pe scenele de concert, interpretate în duo (flaut-clarinet, două flaute), cvartet (flaut-clarinet-fagot-corn sau patru flaute), dar și câteva din cele mai frumoase arii sau duete de operă, în partea a doua a concertului.

Profesori coordonatori: Valentina Cioată, Mihaela Popa, Diana Neacșu, Anastasia Chirileanu, Adina Pavalache.

Producția și prezentarea: Daniela Vlad, realizator de emisiuni de muzică clasică la Radio Iași.

Program:

Gaspar Kummer – Duet op.46 nr.1
Prof. Valentina Cioată (flaut), Prof. Dr. Andreea Guțan (clarinet)
Georg Phillip Telemann – Sonata op.2 nr.1 p.I-II
Alexia Florean cl.XI (flaut), Bianca Dogariu cl.XI (flaut)
Gioachino Rossini – Cvartetul nr.VI în Fa Major (fragmente)
Marta Sârbu cl.XI (flaut), Denis Murariu cl.XI (clarinet),
Andrei Busuianu cl.XI (fagot), David Popa cl.XI (corn)
Jacques Castérède – Flutes en vacances : 2. Flutes Joyeuses, 4. Flutes Légères
            Codrina Anghelinei cl.XI (flaut), Kalypso Wavre cl.X (flaut)
Prof. Paula Rusu (flaut), Prof. Mihaela Popa (flaut)
Claude Bolling – Irlandaise din Suita pentru flaut și trio de jazz cu pian
            Codrina Anghelinei cl.XI (flaut), Ruxandra Blându cl.X (pian)
            Vlad Ambrosă cl.X (fagot), Vlad Grigoraș cl.X (percuție – set de tobe)
Vincenzo Bellini – duet Angiol di Pace din opera Beatrice di Tenda
            Noemi Onucu cl.XI,  Daria Alexandra Bârzu cl.XII
Gioachino Rossini – duet La Pesca I
            Denisa Ștefania Cazaciuc cl.IX, Noemi Onucu cl.XI
Jules Massenet – lied Élégie                                                                           
            Daria Giurgilă cl.IX (canto) Matei Pruteanu  cl. IX (vioară),
Anastasia Oprică cl.IX pian
Léo Delibes – Duetul florilor din opera Lakmé
Alexandra Eliza Enache cl.XII, Daria Alexandra Bârzu cl.XII
Léo Delibes – lied Les filles des Cadix
Onucu Noemi cl XI
La pian, prof. Anastasia Chirileanu

PROFESORI COORDONATORI ȘI/SAU INTERPREȚI

Prof. Anastasia CHIRILEANU – Pian

Studii muzicale de la vârsta de 5 ani, apoi la Colegiul Național de Artă ,,Isidor Vorobkevici” din Cernăuți, Ucraina. Licența la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice la clasa de pian a conf. univ. dr. Tatiana Pocinoc. În prezent, Anastasia urmează cursurile de master la aceeași universitate. În decursul anilor, a participat la diverse cursuri de măiestrie și a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale.

Prof. Valentina CIOATĂ – Flaut

„A fi profesor e o vocație”, scrie Valentina. Absolventă a Liceului de Arte „Octav Băncilă” (2003) la clasa profesorului Dumitru Cristache, Valentina îi face un scurt portret: „Un OM extraordinar,  profesor și părinte pentru fetița venită din Bucovina la 10 ani, să învețe muzică. Avea un caracter modest și just, care m-a influențat și pe mine de-a lungul anilor. Studiile de licență le-am absolvit la UNAGE, la clasa prof. Cezar Horez, iar cele de master la clasa prof. Dorel Baicu.

Cursuri de măiestrie: în cadrul universității, cu prof. Hermann Klemeyer de la Hochschule für Muzik Würzburg; participare ca profesor la proiectul PerformArt 2022, realizat în parteneriat cu UNMB și susținut de prof. univ. dr. Verona Maier.

Numeroase premii obținute cu elevii la concursuri și olimpiade, participări la recitaluri, audiții.

Concert ca solist cu Orchestra Filarmonicii „Moldova” în cadrul Tribunei Tinerilor Interpreți, dirijor Ilarion Ionescu-Galați.

Turnee: Proiectul InterArt în Europa, cu ansambluri camerale (Germania/Italia), iar cu orchestrele Filarmonicilor din Iași, Bacău și Arad, în Olanda și Italia.

 

 

 

Prof. dr. Andreea GUȚAN

„A fi profesor înseamnă a dărui elevilor mei tot ce sunt mai bun ca om, dascăl, instrumentist!”

Profesor de clarinet la CNAOB, este absolventă a UNAGE, Facultatea de Interpretare Muzicală, clasa prof. univ. Dumitru Sâpcu. A obținut cu elevii mai multe premii la concursuri naționale și internaționale. A urmat cursuri de măiestrie cu mari clarinetiști români.

 

 

 

 

Prof. Diana NEACȘU – Soprană, profesor de canto clasic și muzică de cameră

VOCEA, INSTRUMENTUL CE SE CONSTRUIEȘTE PE MĂSURĂ CE ÎNVEȚI SĂ CĂNȚI CU EL… Nici o carte, oricât de științific ar fi elaborată, nu ne va putea învăța să cântăm… Vocea, instrumentul cel mai profund de redare a sentimentelor și trăirilor omenești, se șlefuiește  cu multă migală, răbdare, atenție deosebită asupra fiecărui detaliu,  nefiind bucurie mai mare decât atunci când, după ani de studiu, aceasta prinde contur, se dezvoltă, capătă culoare și suplețe”.

Absolventă a UNMB, Facultatea de Interpretare Muzicală-Canto, clasa profesor Maria HURDUC

În cei 15 ani de activitate didactică la CNAOB, elevii Dianei Neacșu obțin premii și distincții la prestigioase competiții naționale și internaționale (România, Serbia, Italia, Rusia, America, Austria,  Canada etc.) precum și la Olimpiadele naționale de interpretare vocală și instrumentală, sunt invitați să susțină recitaluri vocal-intrumentale în Scoția, Statele Unite, iar unii dintre ei devin membri ai Fundației Regale Margareta a României sau dețin  numeroase burse de performanță artistică. Printre elevii clasei de canto a prof. Diana Neacșu se numără soliști ai instituțiilor de profil: Diana Claudia Bîlcu (Ionescu), Sorana Nastasiu, Adelina Maria Cociobanu, Daria Bârzu, Ștefania Vorniceanu,  Noemi Onucu (solist colaborator al Operei Naționale Române Iași).

Inițiază diverse proiecte culturale, ateliere și concursuri de interpretare vocală în colaborare cu UNAGE,  Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Scolar Județean Iași, susține programe artistice în cadrul unor parteneriate educaționale și inter-instituționale, coautorul Ghidului Muzical pentru Admiterea în învățământul Preuniversitar Specializarea Canto-Clasic și este membru în juriile unor competiții naționale și internaționale de profil.

Câteva dintre premiile și distincțiile obținute în calitate de profesor,

  • CERTIFICATE OF RECOGNITION – American Youth Musician Union, Washington D.C., March 2021
  • CERTIFICATE OF APPRECIATION AWARDED TO INTERNATIONAL JURY MEMBER – ANGEL VOICE CLASSIC – Belgrade, April 2021
  • CERTIFICATE OF RECOGNITION – Sopravista International Festivals, Parma, Italy, April 2021
  • CERTIFICATE OF RECOGNITION AND LETTER OF THANKS – International Moscow Competition, 1 June 2021
  • CERTIFICATE OF RECOGNITION – Music Star Awards, 12th of June, 2021
  • CERTIFICATE OF RECOGNITION – Quebec Music International Competition, 2021
  • PROFESSOR CERTIFICATE – Fiestalonia Milenio, 2021
  • CERTIFICATE OF RECOGNITION – Charleston International Music Competition, 2021
  • CERTIFICATE OF RECOGNITION – 3rd VIENNA International Music Competition, July, 2021
  • DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ acordată de Asociația de Chitară ,,Valahia”, 26-27 februarie 2022
  • DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ acordată de Fundația Culturală Remember Enescu, pentru participarea meritorie in Juriul Concursului Național de Interpretare ,,Ștefania și Dan Cumpătă”, 15-18 decembrie 2021

 

Prof. Adina Maria PAVALACHE

„Apreciez performanța și susțin performerii. Sunt cel mai fericit profesor atunci când sădesc dragostea de cânt în sufletul unui elev”.

Absolventă a Liceului de Artă Octav Băncilă (1986) clasa prof. Veronica Ambrosă, a debutat în cl. a X-a pe scena Filarmonicii din Iași sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, cu un recital de lieduri orchestrate de maestru. În 1986 interpretează Aria lui Mimi din opera „Boema” de Puccini alături de Orchestra Filarmonicii din Iași și maestrul George Vintilă. Absolventă a Academiei de Muzică „Ghe. Dima” din Cluj-Napoca (1994), clasa Ágnes Kriza (canto), Ghe. Roșu (lied și oratoriu) și Hero Lupescu (operă). În anii studenției interpretează pe scena Operei Române din Cluj-Napoca rolul Cătălinei din opera „Luceafărul” de Nicolae Bretan, unde susține și examenul de licență cu rolul Tatiana din  opera „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski. În 1999 a debutat pe scena Operei Române din Iași sub bagheta maestrului Corneliu Calistru, în opera „Madama Butterfly” de Puccini, interpretând rolul Butterfly pe parcursul a două stagiuni. În cei 28 de ani de activitate didactică a format multe generații de elevi și a obținut performanțe artistice distinse cu premii la concursuri și olimpiade. A făcut parte din jurii de specialitate locale și naționale.

 

 

Prof. Mihaela Popa

Am absolvit  Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iași ȋn anul 2008 la clasa de flaut a doamnei profesoare Emilia Ciobanu, urmȃnd ȋntre anii 2008-2014 cursurile de licenţă și masterat ale Universităţii de Arte „George Enescu”, Facultatea de Interpretare muzicală, la clasa de flaut a domnului profesor Dorel Baicu. De 10 ani sunt profesoară de flaut la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iași, perioadă ȋn care am obţinut alături de elevi numeroase premii la Olimpiada Naţională cȃt și la Concursuri Naţionale și Internaţionale. Atȃt ȋn anii de studiu cȃt și ȋn cei de predare am participat la Masterclass-uri susţinute de flautiști precum: Ana Oltean, Bogdan Ion Ștefănescu, Ștefan Diaconu.

 

 

 

Prof. Paula RUSU

Paula Rusu și-a început studiile muzicale la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, urmând apoi studiile de licență și de masterat la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași, la clasa prof. univ. dr. Dorel Baicu. Din anul 2013 își conduce activitatea didactică în calitate de profesor de flaut la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” din Iași. A obținut numeroase premii cu elevii la Concursuri și Olimpiade Naționale, a avut numeroase colaborări cu diferite instituții de cultură, și a participat la cursuri de măiestrie susținute de flautiști de renume precum: Ana Ioana Oltean Zehnder, Mihaela Anica, Ion Bogdan Ștefănescu, Ștefan Diaconu.

 

 

ELEVI participanți

Codrina Anghelinei, clasa a XI-a, flaut
Profesor: Mihaela Popa
Concursuri: „Ioan Goia” premiul I, „Emanul Elenescu” premiul 3, „Primăvara artelor” premiul 2, „Classical and Folk music international competition” premiul 2.
Masterclassuri: din cadrul Festivalului Classix, Icon Arts Transilvania, cu Ion Bogdan Stefanescu.
Planuri de viitor: să continui studiile la conservator in Danemarca sau Olanda

Daria-Alexandra Bârzu, clasa a XII-a, canto clasic
Profesor: Diana Neacșu.
Înconjurată din copilărie de muzică și artă, a fost mereu ajutată de părinți să întâlnească adevărate personalități și mentori care i-au fost alături în diferite perioade ale vieții.
2009-2012 premii la numeroase concursuri de muzică ușoară naționale și internaționale.
2011-2019 ca membră a Corului de Copii „Juniorii Operei”, participări în spectacole: „Tosca”, „Sunetul Muzicii” (roluri solistice: Marta, Brigitta, Louisa), „Troienele”, „Boema”, „Carmen”, „Carmina Burana”, „Spărgătorul de nuci”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Aida”, diverse recitaluri și concerte, cu ,,Troienele” în Festivalurile FNT (București 2013,), FIE, FILIT, Canco Mediterrania, Lloret de Mar și Barcelona. Ca membră a corului de copii și-a adus contribuția în câștigarea a două premii (Argint și Bronz) la Concursul Internațional „Pau Cassals” (Lloret de Mar, Spania 2019).
Daria a cântat sub bagheta dirijorilor Gabriel Bebeșelea, Ciprian Teodorașcu, Alessandro Cedrone, Tiberiu Soare, Marcello Mottadelli, David Crescenzi, Cristian Oroșanu, Traian Ichim, Jozsef Horváth, Mircea Holiartoc și a colaborat cu soliștii operei ieșene și regizorii Ognian Draganoff, Mihaela Bogdan, Andrei Șerban, Nicky Wolcz, Karel Drgác, Ioan Tugearu, András Kurthy.
Premii: 2019 – prezent, numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, la secțiunea canto clasic sau muzică de cameră. A participat la diverse recitaluri din cadrul catedrei de canto a CNAOB sau ale clasei de canto Diana Neacșu, precum și la Masterclass-urile susținute de sopranele Mihaela Grăjdeanu și Elena Moșuc.
2022: PREMIUL I (100 pct) Olimpiada Națională Timișoara, PREMIUL I la Concursul „George Georgescu”, ediția a XXVIII-a, Tulcea, PREMIUL I la Concursul „Elena Botez”, ediția a V-a, Piatra Neamț, PREMIUL „Cel mai tânăr concurent” la Concursul „Belcanto la Curtea Domnească”, Târgoviște, PREMIUL I la Concursul „Emanuel Elenescu”, ediția a XXXI-a, Piatra Neamț.
2022: Clyde Opera Group Glasgow (UK), participare în Corul operei „La Traviata” de G. Verdi.
Studiile le va continua la Universitatea Națională de Muzică din București, de unde speră să plece în străinătate cu ajutorul unui proiect Erasmus+ sau al unei colaborări, în funcție de audițiile la care va participa.

Ruxandra Blându, clasa a X-a, pian
Profesor : Roxana Toma
Premii: Numeroase premii la concursuri nationale: premiul I si premiul special la „Carl Czerny”, premiul II – „Paul Constantinescu”, premiul I special – „Cantis”, premiul II – „Gradus ad parnasum”, Trofeul categoriei la „Primavara artelor” Bacau, premiul II – „George Georgescu”, premiul I si premiul special pentru interpretare la „Fortepiano Iași”. Cursuri de maiestrie cu Raluca Știrbăț, Florian Mitrea, Reto Reichenbach, Viniciu Moroianu, Eugene Alcalay.
Planuri de viitor : Perfecționarea în arta interpretativă pianistică și continuarea studiilor muzicale în țară sau străinatate.

Andrei George Busuianu, cl. a XI-a, fagot
Profesor:Florin Loghin
Premii la Concursurile „Emanuel Elenescu” premiul 2, „Ioan Goia” premiul 2
Cursuri de măiestrie: Alex Chirica, Orban, George Hariton.
Planuri de viitor:să continui studiile la conservator în Danemarca

Denisa-Ștefania Cazaciuc, clasa a IX-a, canto clasic
Profesor: Diana Neacșu
2019 Masterclass susținut de soprana Mihaela Grăjdeanu
2021 debut în rolul Barbarinei din ,,Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart pe scena Ateneului din Iași, în cadrul proiectului educațional coordonat de prof. Diana Neacșu, dirijor Raluca Zaharia.
2022 Glasgow, Scoția: selectată în partida de alto a Corului Clyde Opera Group pentru opera ,,La Traviata” de Giuseppe Verdi.
Trofee/Premii I la concursuri internaționale online din SUA, Canada, Spania, Italia, UK:
Premiul I la 2023 International Mozart Competition Vienna, Gold Prize la 2023 World Classical Music Awards, UK.
Cursuri online și în format fizic cu mezzosoprana Viktoria Vizin, de la DePaul University din Chicago, Illinois, SUA (membră a juriului la concursul Charleston International Music Competition).
2023 Chicago Summer Opera (iulie-august 2023), invitată să debuteze în rolul Mercédès din opera ,,Carmen” de Georges Bizet. Denisa: „Este o ocazie enormă de a crește profesional și personal. Voi studia cu profesori de renume de la Universități din SUA. Mai mult, participarea mea în spectacolul Carmen, cu rol solistic, îmi aduce o mare bucurie întrucât această operă are un loc special în sufletul meu. Îi mulțumesc doamnei profesor Diana Neacșu pentru îndrumare, încredere și susținere.”

Bianca-Irina Dogariu, cl. a XI-a, flaut
profesor: George Murgoci
cursuri de măiestrie: Ioan Bogdan Stefanescu, Verona Maier
pasionată de muzică de la o vârstă fragedă, îmi doresc să urmez conservatorul din București, specializarea compoziție-muzică ușoară-jazz

Alexandra-Eliza Enache, clasa a XII-a, canto clasic
Profesor: Diana Neacșu
Numeroase premii la concursuri: „Emanuel Elenescu”, „Elena Botez” și „Scherzo”. In clasa a XI-a a intrat în Gala de excelență a două concursuri.
Pasiunile sale au fost dintotdeauna artele, a studiat arta plastică timp de 8 ani înainte de a se reprofila la canto clasic.
Despre profesoara sa de canto, Diana Neacșu, spune că a îndrumat-o în ultimii patru ani cu înțelepciune, iubire și răbdare. In clasa a VIII-a a descoperit-o pe mezzosoprana Cecilia Bartoli, pentru care are o mare admirație și în vocea căreia s-a regăsit.
Își dorește să continue studiile la UNMB.

Alexia Florean, cl. a XI-a, flaut
profesor: George Murgoci
premii la Concursul „Primăvara Artelor”: locul 1 și premiul categoriei
Cursuri de măiestrie cu Ana Oltean, Mihaela Anica, Ion Bogdan Ștefănescu, Ștefan Diaconu
planuri de viitor: să continui studiile la conservator în Olanda și ulterior un master în Franța

Daria-Luisa Giurgilă, clasa a IX-a, canto clasic
Profesor: Adina Pavalache
Interacțiunea mea cu muzica a început la vârsta de 4 ani, iar la 4 ani și jumătate am cântat alături de doamna Sofia Vicoveanca într-un spectacol caritabil. Am participat apoi la diferite ateliere de muzică ușoară și la concursuri importante, precum Sanremo Junior. În aceeași perioadă am început studiul viorii.
Pasiunea pentru muzica clasică a devenit mai puternică începând din clasa a 8-a, iar astăzi studiez canto clasic. Am participat la masterclass-uri, audiții și concursuri precum „Emanuel Elenescu”, desfășurat la Piatra Neamț, unde am obținut premiul I.
Îmi doresc să urmez în continuare acest domeniu, pentru a ajunge să cânt pe scenele mari ale lumii.

Denis-Andrei Murariu, cl. a XI-a, clarinet
Profesor: Iftimie Căuneac
Premii la concursurile „Ioan Goia” 2017 – premiul 1, „Emanuel Elenescu” 2018 – premiul 3, Olimpiada Națională Botoșani 2018 – premiul 2, „Primăvara Artelor” 2019 – premiul 3
MasterClass 2022 – Muzică de Cameră
Planuri de viitor: să urmez Conservatorul la Iași sau București și după aceea fanfara militară

Noemi Onucu, clasa a XII-a, canto clasic
Profesor: Diana Neacșu
Premii la Concursuri online în 2021-2022: „Remember Enescu” ediția XX, „Crai Nou”, ediția XII, GOLD PRIZE la Amadeus International Music Awards, ONLINE, 1 noiembrie 2022
MARELE PREMIU la Concursul „Revelația Vocilor”, ediția V,
Premiul I de excelență la Concursul „Primăvara artelor” ediția XXIII,
Premiul I la Concursul „George Georgescu” ediția XXVIII,
MARELE PREMIU la Concursul „Emanuel Elenescu” ediția XXX,
MARELE PREMIU și PREMIUL ONRI de COLABORARE în stagiunea 2022-2023 la Concursul National de Interpretare Vocala „Elena Botez” ediția V
în urma premiului acordat de ONRI, a participat la mai multe spectacole: „Magia Serii în Sunet și Lumină” (11 septembrie 2022), Recital de Muzica de Film și Musical (28 octombrie 2022), Rolul Barbarinei în opera „Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart, „Magia Craciunului” (21,22,23 decembrie 2022), Gala premiilor MUSICRIT, București (14 ianuarie 2023), Recital de Muzică de Film și Musical (14 februarie 2023)

Anastasia Oprică, clasa a IX-a, pian
Profesor: Ioana Enoiu Panzariu
Premii: Fortepiano premiul 1 si premiul special pentru piesa preclasica (2015), Piano Artis, premiul 1 si premiul special (2017), Olimpiada Națională premiul al 2-lea (2017), Olimpiada Națională premiul 1 finalist, Botoșani (2018), Premiul 1 la Zilele Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (2019), Concurs național online, premiul 1 de excelență (2021)
Cursuri masterclass cu prof. Larisa Jar (2017, 2020), prof. Reto Reichenbach (2020, 2023), Andreea Stoica (2022)
Dintre toate pasiunile din copilărie, astăzi am ales muzica. Imi place să cânt la pian, la chitară, să ascult muzică. Muzica mă ajută să mă liniștesc. Pentru mine, muzica este un mod de a-mi exprima sentimentele fără a mai fi nevoie de cuvinte.
Îmi doresc să continui studiile la Academia de Muzică din Londra.

David Mihail  Popa, cl. a XI-a, corn
Profesor : Romeo Popa
Premii:, Olimpiada national premiul 1 , Lira de Aur  premiul 1 , Emanuel Elenescu  premiul 1 , Emanuel Elenescu 2020 premiul 1
Planuri de viitor : să continui studiile la conservator în Germania

Matei Pruteanu, clasa a IX-a, vioară
Profesor: Emanuel Iacob.
In decursul anilor am participat la diverse concursuri nationale si masterclass-uri
Premii la „Primavara Artelor” – Premiul 1, Lira de Aur – Premiul 3, „Pe Aripile Sunetului” – Premiul 1. În viitor vreau să continui studiile la conservator.

Marta Sofia Sîrbu, clasa XI-a, flaut
Profesor: Simina Tofan
Premii la Concursurile „Ioan Goia”, Premiul I; „Lira de Aur”, Premiul III; „Primavara Artelor”, Premiul II.
Cursuri de măiestrie cu: Ana Oltean, Raluca Ivanov, Kerstin Thiele.
Planuri de viitor: Să urmez un conservator din străinatate, unde să-mi dezvolt talentul și personalitatea.

Violeta Marie-Kalypso Wavre, clasa a X-a, flaut
Profesor: Paula Rusu
Concursuri: „Classical and Folk music international competition” premiul 3, „Primavăra artelor” premiul 2, „Lira de aur” premiul 3, „Olimpiada națională de interpretare instrumentală” premiul 2. Cursuri de măiestrie: José-Daniel Castellon, Mihaela Anica, Ana Oltean, Ion Bogdan Ștefănescu.
Planuri de viitor: Să îmi continui studiile la conservator în străinătate.

Etichete:
Iași (AUDIO) 9 și 10 ianuarie: Filarmonica Moldova, Concertul de Anul Nou – Gala Johann Strauss fiul – invitat dirijorul Adrian Morar
Evenimente vineri, 10 ianuarie 2025, 14:54

Iași (AUDIO) 9 și 10 ianuarie: Filarmonica Moldova, Concertul de Anul Nou – Gala Johann Strauss fiul – invitat dirijorul Adrian Morar

La 200 de ani de la nașterea Regelui Valsului, Filarmonica Moldova din Iași începe anul 2025 cu o Gală elegantă și strălucitoare: Johann...

Iași (AUDIO) 9 și 10 ianuarie: Filarmonica Moldova, Concertul de Anul Nou – Gala Johann Strauss fiul – invitat dirijorul Adrian Morar
FOTOGEOGRAFICA duplex fotografic București – Iași
Evenimente vineri, 10 ianuarie 2025, 09:43

FOTOGEOGRAFICA duplex fotografic București – Iași

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează un dublu eveniment...

FOTOGEOGRAFICA duplex fotografic București – Iași
Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale
Evenimente joi, 9 ianuarie 2025, 11:38

Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale

Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale De Ziua Culturii Naționale poezia, muzica și artele vizuale se împletesc din nou...

Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale
Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale
Evenimente joi, 9 ianuarie 2025, 10:08

Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din...

Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale
Evenimente vineri, 3 ianuarie 2025, 13:49

Iaşi: ‘Bărbierul din Sevilla’, primul spectacol al Operei Naţionale din acest an

Opera Naţională Română din Iaşi anunţă că pe 9 ianuarie, de la ora 18,30, în Sala Mare se va desfăşura primul spectacol al anului 2025,...

Iaşi: ‘Bărbierul din Sevilla’, primul spectacol al Operei Naţionale din acest an
Evenimente marți, 24 decembrie 2024, 11:52

Costumul popular – simbol al identității naționale. Vineri, 27 decembrie 2024 Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa

    Complexul Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Centrul Cultural Ruginoasa, organizează la Palatul „Alexandru Ioan...

Costumul popular – simbol al identității naționale. Vineri, 27 decembrie 2024 Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa
Evenimente luni, 23 decembrie 2024, 12:33

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din anul 2025!

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din anul 2025! JOI, 09 ianuarie 2025, ora 19:00 – CONCERT SIMFONIC DE ANUL NOU...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din anul 2025!
Evenimente vineri, 20 decembrie 2024, 15:59

Dublă recunoaștere pentru TNR la Gala Premiilor revistei Rinocerul

Joi, 19 decembrie, la Teatrul Evreiesc de Stat din București, a avut loc Gala Premiilor revistei Rinocerul 2024, ediţia a V-a, organizată de...

Dublă recunoaștere pentru TNR la Gala Premiilor revistei Rinocerul