Asociaţia Planeta Verde, desemnată organizator national în campania Let’s Clean Up Europe 2015
Publicat de Andreea Drilea, 25 mai 2015, 09:51
Asociatia Planeta Verde, desemnată organizator national în campania Let’s Clean Up Europe 2015
– 1500 de voluntari si 11 tone de deseuri –
Asociaţia Planeta Verde a fost desemnată organizator naţional Contact Point în cadrul campaniei Let’s Clean Up Europe care a avut loc în România în perioada 8-10 mai. În cele două zile asociaţia a reuşit să strângă 11.000 de tone de deseuri menajere dintre care 200 de kilograme de plastic, 300 de kilograme de hârtie si 50 de kilograme de fier.
Let’s Clean Up Europe este o campanie de constientizare a impactului pe care deseurile îl au asupra mediului si asupra oamenilor, desfăşurată în Europa, în cadrul căreia în fiecare an este declarată o zi a curăţeniei europene. Această campanie este implementată de Comisia Europeană pentru a combate metodele nesustenabile de producţie şi consum practicate în majoritatea ţărilor europene.
Anul acesta, în campania Let’s Clean Up Europe, au fost implicate 25 de ţări europene si au fost înregistrate peste 3.000 de actiuni de curăţare la care au participat aproximativ 300.000 oameni. De asemenea, au participat şi ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană, cum ar fi Tunisia.
Faţă de anul trecut, Asociaţia Planeta Verde a reuşit să coopteze în această activitate cu 50% mai mulţi voluntari.
În România, 28 de echipe au ecologizat zone preferate, alese de aceştia, reuşind să se alăture campaniei peste 1.500 de persoane ce au colectat peste 11 tone de deşeuri. Printre zonele ecologizate se numără: zona recreaţională Lunca Oltului, Covasna; rezervaţia Fântânele Seculare Frumoasă, Suceava; parcul Spitalului Slatina; parcurile adiacente mai multor şcoli şi universităţi din Bucureşti, Turda, Buzău sau Bacău; albia râului Jiu sau Parcul Circului din Bucureşti.
Asociatia Planeta Verde a participat si anul trecut la Campania Let’s Clean Up Europe, alături de 1.000 de voluntari care au desfăşurat 65 acţiuni de curăţare colectând aproximativ 6.5 tone de deseuri.
Mai multe detalii pe www.mentineromaniacurata.ro sau pe www.ewwr.eu.
(Agerpres/FOTO ecodallecitta.it)