Botoşani: Pompierul Iulian Rotariu se pregăteşte de participrea la ultramaratonul ‘Sahara Race’
Publicat de Andreea Drilea, 24 februarie 2017, 13:37
Pompierul botoşănean Iulian Rotariu, care a participat în 2016 la două ultra-maratoane, în deşerturile Gobi şi Atacama, va participa în luna aprilie la o nouă competiţie de acest gen, în deşertul Sahara.
Plutonierul major a început demersurile pentru înscrierea la ultramaratonul ‘Sahara Race’, care se va desfăşura în perioada 30 aprilie- 7 mai, în deşertul Namibiei din Africa de Sud, însă, pentru a participa, mai are nevoie de bani.
Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, bugetul minim necesar pentru participarea subofiţerului Iulian Rotariu la competiţia din Sahara este de 8.000 de euro, însă acesta dispune, până acum, de doar 5.500 de euro.
‘Avem un aport foarte mare şi susţinut din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dar mai sunt necesare câteva sume de bani pentru a putea ca această activitate să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pentru Iulian’, a precizat Amarandei.
Taxa de înscriere la competiţie este de 4.000 de dolari, iar 2.000 de euro costă doar biletele de avion. La acestea se adaugă costurile de echipamente, alimente şi medicamente.
La fel ca şi celelalte două ultramaratoane la care a participat anul trecut, respectiv ‘Gobi March’ (China, în iunie 2016) şi ‘Atacama Crossing’ (Chile, în octombrie 2016), ‘Sahara Race’ se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate.
Cursa ‘Sahara Race 2017’ se va desfăşura în cel mai vechi deşert din lume, cel din Namibia, unde sunt cele mai mari dune de nisip, unele având o înălţime de peste 320 de metri.
Iulian Rotariu va alerga în scop caritabil, 250 de kilometri în şapte zile, pentru a face cunoscută şi pentru a sprijini ‘Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani’.
El va alerga, zilnic, câte un maraton, aproximativ 43 de kilometri, iar în a cincea zi va alerga circa 80 kilometri.
‘Voi duce în spate tot ceea ce înseamnă mâncare şi cazare pentru opt zile în deşert şi şapte zile de alergare. Vor fi în jur de 120 de competitori din peste 40 de ţări. Sunt motivat pentru că alerg pentru cauza copiilor cu autism, pentru că alerg pentru ţara mea, pentru oraşul meu, pentru IGSU’, a afirmat Iulian Rotariu.
Primele trei zile va alerga pe malul oceanului Altantic, unde umiditatea este foarte mare, cu temperaturi pe timpul zilei de 40 de grade, iar pe timpul nopţii de 0 grade Celsius.
(Agerpres/FOTO colaj)