„Brânză cu suflet” la Ferma Bettine de la Găgeşti. Bună Dimineaţa la Radio Iaşi (03.05.2019)
Publicat de Andreea Drilea, 3 mai 2019, 08:32
Ferma Bettine de la Găgeşti, judeţul Vaslui, integrează persoane cu dizabilităţi şi tot aici, este produsă „brânza cu suflet”, delicii cu mărar sau cu nuci.
Teodora Dămoc este responsabila fermei şi cea care, zi de zi, se află aici cu cei care au fost mai puţin norocoşi în viaţă, ducând mai departe acest proiect.
Teodora ne-a introdus în matinal în povestea magică de la Ferma Bettine:
Asociaţia Betania îşi duce mai departe proiectele şi continuă să se extindă. Astfel, de ceva vreme, Betania a preluat ferma de capre Bettine, care este un proiect social ce oferă diverse activităţi pentru persoanele cu dizabilităţi care, în acest fel, au primit o şansă la o viaţă normală.
„Brânza cu suflet“ de la Găgeşti, din judeţul Vaslui, are o istorie de peste 10 ani, povestea începând în anul 2007, când fundaţia româno-olandeză „Noi şi Voi“, cu sediul la Bârlad, a cumpărat grajdurile fostului CAP din această localitate, cu intenţia de a construi o fermă de capre. Modelul de organizare a fermei, precum şi cel de preparare a brânzei este olandez, mai exact al fermei Bettine din Olanda.
(Radio Iaşi/Adina Şunah/Andreea Drîlea)